leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Koafför & Barber – En öppen salong med fokus på detaljerna

Med utsikt över Stortorget i Örebro ligger salongen med den maskulina känslan och det stora dansgolvet - Koafför & Barber. Hit är alla välkomna att hänga, umgås och framförallt få snyggt hår och skägg.


Koafför & Barber är en stor och öppen salong i hjärtat av Örebro där alla är välkomna! 

Angelica Pettersson är ägaren bakom Koafför & Barber – en salong med känsla för detaljerna, där alla ska känna sig välkomna. Efter studenten hyrde Angelica en stol i en salong i Örebro, men efter sex år kände hon att hon behövde ett miljöombyte. 

- Jag kände att jag behövde något nytt, så jag letade runt lite i stan men det fanns inte riktigt någon salong i Örebro som ingav den känsla jag letade efter.

Många salonger är mer inriktade på kvinnor och har ett feminint intryck. För Angelica, som hade många manliga kunder, var det viktigt att få arbeta i en salong som är mer neutral, där det är tydligt att både kvinnor, män och barn är välkomna. Därför öppnade hon Koafför & Barber för lite mer än ett år sedan, och salongen har redan blivit en hit.

Se även: Moduline bygger på omtanke och kunskap


Charmiga Angelica Pettersson är ägaren bakom Koafför & Barber.


Loggan och salongens grafiska profil följer inredningen.

Modernt, tidlöst, skandinaviskt
För att starta upp en ny salong krävs det mycket förberedelser. När lokalen väl var funnen var det dags att sätta igång med inredningen. Känslan i salongen är en viktig del av helhetsintrycket och Angelica anlitade därför Moduline som hjälpte henne igenom hela processen.

- Jag och Tage från Moduline satt en hel dag och ritade planlösning, provsatt frisörstolar och kände och klämde så att allt blev som jag ville ha det.

Lokalen är stor och luftig och Angelica ville att den skulle vara modernt men tidlöst, skandinaviskt inredd.

- Precis som med hår och kläder förändras även trenderna inom inredning, därför ville jag att salongen skulle vara enkel att förändra och uppdatera så att jag inte behöver byta helt igen om sex år, säger Angelica med ett leende.

 


Utsikten över Stortorget från anda våningen gör att kunderna kan se ut över stan samtidigt som de får vara ifred.

Svartmålade ventilationsrör i taket
Inredningen följer salongens grafiska profil och hemsida; mörka möbler, gråbrunt golv, ventilationsrören i taket kombinerade med loggan, och ljusstakar och menyramar i guld. Allt tillsammans ger ett maskulint och modernt intryck.

- Jag och en väninna var på inspirationsresa i New York och tog en vinlunch på en restaurang som hade precis ett sånt här tak. Det passade så bra in i stilen jag ville ha, så vi behöll de rör som redan fanns i taket på salongen och målade dem svarta.

Se även: PEACH - En trästuga mitt i stan


Koafför & Barber ligger i hjärtat av Örebro.

Funktionen är A och O
För Angelica är det viktigt att inredningen inte bara är snygg och modern, den måste även vara funktionell. Ordentligt ljus att arbeta i, skonsamt golv att stå på och personalutrymmen för egentid var en stor del av planeringen.

- Vi står ju här minst nio timmar per dag så det är viktigt att lokalen är anpassad efter oss också. När vi skapade den nya salongen var golv och belysning A och O just för att förskona våra kroppar.

Detaljerna gör skillnad
För Angelica och frisörkollegan Fannie är det är detaljerna som gör skillnad, både när det kommer till inredning och till service. Alla kunder hälsas välkomna med ett handslag och ytterkläder hängs undan i ett separat jackrum, allt för att kunderna ska känna sig extra välkomna.

- Vi lägger mycket fokus på detaljerna i vårt arbete och även på allt runt omkring. Tack vare Tage på Moduline valde vi schamponeringar med shiatsumassage som ger kunden en extra härlig upplevelse. Vi serverar färskmalet kaffe eller något annat att dricka till alla kunder, och barnen kan dessutom få en glass om föräldrarna tillåter.

 


Schamponeringen med shiatsumassage gör besöket hos Koafför & Barber extra härligt.

The Man Cave
I salongen finns ett rum som är avgränsat med glasväggar och en annan färg på golvet – en Man Cave. Hit kan alla män komma och bli ompysslade. I rummet står en retro Nike-stol som är ett original från 50-talets glansdagar. Ett fotstöd saknas men annars är den komplett. På väggarna hänger tavlor kors och tvärs.

- Jag tackar mina manliga stamkunder som öppnade mina ögon för att män också vill ha sin egen tid hos sin frisör. I regel är det mest kvinnor som kommer för de långa behandlingarna med klippning, färgning och kanske även fix av bryn och fransar. Killarna blir ofta åsidosatta och det ska ofta gå fort. Jag vill att alla mina kunder ska känna sig välkomna och att även männen ska få bli ompysslade.

Event på begäran
Till Koafför & Barbers Man Cave kommer alla typer av män som vill klippa sig eller forma skägget. I salongen ordnas även event på begäran, så som herrklubbsträffar eller svensexor.

- Vid svensexor blir brudgummen oftast bortskämd med en slätrakning eller skäggtrimning i Man Caven medan grabbgänget hänger i salongen med tilltugg och dryck

 
I Man Caven kan alla män få bli lite extra ompysslade.

Dansgolvet är det bästa
Salongen är stor och det finns mycket plats att ta ut svängarna på. Flera av Angelicas kunder har påpekat att det känns som ett dansgolv. Den öppna ytan som välkomnar kunderna in i salongen är just det som Angelica gillar bäst.

- Det var inte planerat från början men det är många kunder som har poängterat att vi har stora öppna ytor som liknar ett dansgolv, så nu har vi spunnit vidare på det. Jag gillar att det är så öppet och att folk bara klampar in i salongen och kan röra sig fritt.

Salongen ligger på andra våningen där man genom en panoramavägg av fönster har utsikt över Stortorget i Örebro.

- Kunderna brukar säga att det känns som att man är på stan samtidigt som man får sitta och vara ifred. Vi kan se ut över hela torget men ingen kan se in, det är jätteskönt.

 
Koafför & Barber var först i Örebro med att låta sina kunder läsa tidningar på Ipad istället för i pappersform. Genom en tidningsapp kan kunderna välja bland ett stort antal tidningar och nummer.

En inredningsresa
Salongen är öppen och väl genomtänkt med intressanta detaljer överallt. För lite mer än ett år sedan såg det helt annorlunda ut.Angelicas kollega Fannie var med på resan redan innan salongen stod klar.

- När Fannie först såg lokalen fanns det varken väggar eller golv, och mitt i det stora rummet stod en toalettstol. Jag tror att hon blev lite rädd då men jag lyckades övertyga henne om att det skulle lyckas, och det gjorde det ju!

Text: Camilla Svensson
Foto: Kicki Nilsson 

Den här artikeln kan även läsas i Hair Magazines tredje utgåva 2016.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mario Krankl

Mario Krankl

Hair Magazine har besökt mässan Top Hair i Düsseldorf och pratat med en av Österrikes mest kända frisörer, ingen annan mindre än Mario Krankl.
Chriss Berner (Q&A)

Chriss Berner (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att ta ett snack med Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM. Läs om hennes tankar, tycken och karriär här:

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.