leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Marknadsför din salong med Klipptid.nu

- Klipptid.nu är det enklaste sättet att automatiskt marknadsföra din salong, säger Thomas Hallberg, grundare av Klipptid.nu. Genom att synas på Klipptid.nu når du ut till nya kunder som söker efter en frisör på nätet. Här kan du presentera dina lediga tider så att kunderna kan boka upp dem.


Allt fler söker efter en salong online. Klipptid.nu har dubblat besöksantalet sedan april. 

Potentiella kunder söker efter din salong
På Klipptid.nu kan du som frisör presentera din salong och lägga upp dina lediga tider så att potentiella kunder enkelt kan hitta till dig. Thomas och hans två kollegor jobbar dagligen med att få Klipptid.nu att hamna högst upp i sökresultaten på Google när någon söker efter en frisörsalong i din stad. Varje dag söker 1000-tals personer frisörer online, och den siffran växer snabbt. Klipptid.nu har dubblat besöksantalet sedan april. Genom att presentera din salong på Klipptid.nu kan de som klickar in på sajten hitta till just dig och se dina lediga tider.

- Vi är inriktade på frisörer till 100 % och online-marknadsföring är vår passion, medan frisörer kanske inte har det högst på prioriteringslistan alla gånger. För de som inte vill lägga så mycket tid eller pengar på online-marknadsföring är Klipptid.nu ett bra alternativ. Både för att nå fler kunder men också för att få en riktigt bra plats att synas online! Tack vare den profilsidan som salongerna får och exponeringen den har mot kunder så är det många frisörer som använder Klipptid.nu som sin hemsida.

Se även: Klipptid.nu - gratisversion


Teamet bakom Klipptid.nu.

Ett stundande bröllop födde idén
Idén till Klipptid.nu föddes när Thomas Hallberg var bjuden på bröllop. Samma dag som vigseln, en lördag, kom Thomas på att han inte hade klippt sig, och kalufsen stod åt alla håll. Febrilt började han leta frisörsalonger som kunde ta emot honom på förmiddagen. Det tog honom lång tid att söka fram olika salonger och flera samtal innan han tillslut fick en tid. Han upptäckte då att det saknades en samlingsplats med smidig information som gör det lätt för kunden att hitta lediga tider.

- Idag är i vana vid att hitta information snabbt på nätet. Även om jag ofta går till samma frisör så är det inte alltid att det blir så och då kan det passa bra att se vilka frisörer som finns tillgängliga när det passar mig!

Det upplevda behovet ledde till att Thomas undersökte närmare om det fanns ett större behov för en samlingssajt från både kunder och salonger. Det gjorde det. De senaste månaderna har ungefär en salong per dag anslutit sig till sajten och antalet kunder som använder sajten för att boka sina klipptider ökar konstant.

- Vi har salonger som har fått upp till 40 nya kunder i månaden genom Klipptid.nu.


Besökarna får en överblick med vilka salonger som finns i närheten.

Publicera dina lediga tider
Klipptid.nu finns i två versioner; en gratisversion och en betalversion. I gratisversionen ingår en presentation av salongen med tydliga kontaktuppgifter. I betalversionen kan du länka till din hemsida och sociala medier. I den senare kan du även lägga upp dina lediga tider eller synkronisera med ditt bokningssystem för automatisk uppdatering av lediga tider.

Har du ingen onlinebokning har du tillgång till en online-kalender som du smidigt och enkelt kan uppdatera med dina lediga tider. Det fungerar alltså att använda Klipptid.nu vare sig du har ett bokningssystem eller inte.  Thomas rekommenderar att ha som rutin varje morgon att lägga in lediga tider för de närmsta två dagarna, eller uppdatera kalendern om du får en avbokning.

Surfa in på Klipptid.nu och upprätta din profil idag!

Nya produkter se fler produktnyheter

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Den nya serien Color från Kiepe innehåller 15 nya saxar. Colorsaxarna kommer i tre olika längder 5", 5,5" och 6" och finns i fem fina färgalternativ.
Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer är en blandning mellan en volymprodukt och en kräm. Ett lättviktigt skum som ger både volym och mjukhet!
Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Det praktiska jeansförklädet Denim Dress är avsett för dagligt salongsbruk. Material 100% bomull
COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY är en familj med fem färgförstärkande behandlingar. Fyra helt nya färger finns nu hos SESSION.MAP.
Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals växtbaserade hårfärg EOS firar 20 år och lanseras nu i Norden. EOS får håret att se starkt och friskt ut utan att kompromissa med resultatet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mr. & Mrs.

Mr. & Mrs.

Kristian och Katja öppnade salong Mr. & Mrs. för tre år sedan. Läs intervjun när de berättar om sina tips och hur man lyckas skapa ett riktigt framgångsrecept i en liten stad med bara 15.000 invånare
Henrik Danielsson

Henrik Danielsson

På en av hans fyra frisörsalonger i Malmö träffar vi Henrik Danielsson och får ta del av hans historia. Han började som hjälpreda i sin mammas salong, och är idag både frisör och salongägare av frisörkedjan HeadOn.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!