leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Höstens hetaste makeuptrender

Hösten 2018 står för dörren och vi längtar efter en ny säsong med nya trender. Vi träffade Mia Högfeldt, en av Sveriges främsta makeupartister, för att ta tempen på höstens största makeuptrender.

Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.

Makeupartisten Mia Högfeldt har många järn i elden. Just nu är hon aktuell med ny webbkurs för Damernas Värld, en ny pod och Youtube-kanal där hon pratar med kända kvinnor om vad skönhet är för dem samtidigt som hon skriver på sin andra bok om makeup. Hon har snart 30 års erfarenhet av yrket och håller sig ständigt uppdaterad på de senaste makeuptrenderna.

Naturligt och fräscht i höst
I höst hämtar Mia inspiration från modevarumärken som Chanel, Isabel Marant och Temperley London. Hon menar att det speciella med denna höst är att det inte känns som höst utan mer som sommar.

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst. Tom Pecheut gjorde mjuka ansikten med bronstoner på både ögonlock och kinder. Det är väldigt användbart och lättapplicerat, ingen svår teknik krävs. Vi är vana vid plommontoner och andra djupa, tyngre färger inför hösten men mina ögon ser ett ansikte fräschast ut om man inte påtagligt ser sminket. säger Mia.

Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.

Ögon och läppar i fokus
Med en mjuk, naturlig makeup kan ögon och läppar stå mer i fokus och de stora modehusens visningar vittnar om att det är precis det som sker framöver.

– Det vi såg på visningarna i form av eyeliner i grafiska linjer som inte är där för att förstärka fransroten utan ge en lite skruvad känsla, som hos bland andra Gucci, Jeremy Scott eller Dior kommer inte att anammas av många. Däremot tror jag att den eyeliner vi såg på Roberto Cavallis visning, sotig och endast under ögat, var väldigt effektfullt och kommer att inspirera, säger Mia.

De röda läpparna är en av Mias stora favoriter, en trend som är här för att stanna. De syntes i olika former och varianter på flera av säsongens mest tongivande visningar. Från matta till blanka med skarpa perfekta konturer som hos Bluemarine, mjuka med en nästan ojämn läppform som hos Max Mara eller hombre som hos Helmut Lang.

En annan trend som Mia älskar är att ögonbrynen är tillbaka, igen. Den här gången ligger fokus på bryn som borstas och formas istället för att lägga extra färg på huden.

– Ett tips till alla som vill fylla i brynen för att skapa karaktär är Lashfoods gel med fibrer som ger definierade bryn. Den är enkel att använda och finns i nyanser från blond till mörk. Jag använder dark brunette fast jag är gråhårig. Annars har Yves Rocher kanonbra ögonbrynspennor som har lyckats pricka in perfekta färger för bryn. 

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.

Mias bästa tips för att lyckas med makeupen
Mia ser fram emot hösten och kommer, som hon alltid har gjort, fortsätta jobba med att ”sminka fram, inte över” när hon lägger en makeup. Redan nu längtar hon efter att få svinga penslarna och inspirera kvinnor till att bestämma över sina egna ansikten. Enligt Mia är en lyckad makeup just när man utgår från personen som ska bära sminket, samt anpassar den efter tillfället. Hudvården bör balansera huden så att makeupen får en bra grund att byggas på.

– Jag älskar när hud känns som hud och därför tycker jag mycket om när den känns naken, oavsett om du är naturlig eller sminkad så tycker jag om när det känns levande. Framhäv det du tycker bäst om hos dig själv oavsett om det är ögon, bryn eller mun. Då äger du verkligen din makeup. Less is more gäller i min värld när det handlar om huden. Då känns det både roligare och man kommer undan med mer extremt på ögon och läppar eller bryn, tipsar Mia.

Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.

Läpparna behöver hon ibland inte alls lägga färg på utan efter applicerad bas tar hon och ”tvättar” bort underlagskräm med cerat på en bomullspinne och då framträder läppen mycket bättre.

– Oftast frågar kvinnor vilken fantastiskt fin färg jag har använt. När jag då avslöjar att det är deras helt naturliga tror de mig ibland inte. Jag har länge använt mig av knepet att jobba utifrån istället för inifrån för att få en mer markant tydlig läpp utan att använda stark färg. Det har jag gjort med hudtonad läppenna utanför den naturliga konturen för att få läppen att framträda mer, berättar Mia.

Text: Hanna Cronsjö

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.
Chriss Berner (Q&A)

Chriss Berner (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att ta ett snack med Chriss Berner, frisör på Novo i Stockholm, frilandstekniker för Schwarzkopf Professional och medaljör i frisör-SM, -EM & -VM. Läs om hennes tankar, tycken och karriär här:

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.