leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Höstens hetaste makeuptrender

Hösten 2018 står för dörren och vi längtar efter en ny säsong med nya trender. Vi träffade Mia Högfeldt, en av Sveriges främsta makeupartister, för att ta tempen på höstens största makeuptrender.

Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.Ögon och läppar i fokus. Röda läppar och eyeliner som sticker ut är några av de stora makeuptrenderna i höst.

Makeupartisten Mia Högfeldt har många järn i elden. Just nu är hon aktuell med ny webbkurs för Damernas Värld, en ny pod och Youtube-kanal där hon pratar med kända kvinnor om vad skönhet är för dem samtidigt som hon skriver på sin andra bok om makeup. Hon har snart 30 års erfarenhet av yrket och håller sig ständigt uppdaterad på de senaste makeuptrenderna.

Naturligt och fräscht i höst
I höst hämtar Mia inspiration från modevarumärken som Chanel, Isabel Marant och Temperley London. Hon menar att det speciella med denna höst är att det inte känns som höst utan mer som sommar.

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst. Tom Pecheut gjorde mjuka ansikten med bronstoner på både ögonlock och kinder. Det är väldigt användbart och lättapplicerat, ingen svår teknik krävs. Vi är vana vid plommontoner och andra djupa, tyngre färger inför hösten men mina ögon ser ett ansikte fräschast ut om man inte påtagligt ser sminket. säger Mia.

Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.Brons på runt ögonen och på kinderna ger ett naturligt uttryck och lyster.

Ögon och läppar i fokus
Med en mjuk, naturlig makeup kan ögon och läppar stå mer i fokus och de stora modehusens visningar vittnar om att det är precis det som sker framöver.

– Det vi såg på visningarna i form av eyeliner i grafiska linjer som inte är där för att förstärka fransroten utan ge en lite skruvad känsla, som hos bland andra Gucci, Jeremy Scott eller Dior kommer inte att anammas av många. Däremot tror jag att den eyeliner vi såg på Roberto Cavallis visning, sotig och endast under ögat, var väldigt effektfullt och kommer att inspirera, säger Mia.

De röda läpparna är en av Mias stora favoriter, en trend som är här för att stanna. De syntes i olika former och varianter på flera av säsongens mest tongivande visningar. Från matta till blanka med skarpa perfekta konturer som hos Bluemarine, mjuka med en nästan ojämn läppform som hos Max Mara eller hombre som hos Helmut Lang.

En annan trend som Mia älskar är att ögonbrynen är tillbaka, igen. Den här gången ligger fokus på bryn som borstas och formas istället för att lägga extra färg på huden.

– Ett tips till alla som vill fylla i brynen för att skapa karaktär är Lashfoods gel med fibrer som ger definierade bryn. Den är enkel att använda och finns i nyanser från blond till mörk. Jag använder dark brunette fast jag är gråhårig. Annars har Yves Rocher kanonbra ögonbrynspennor som har lyckats pricka in perfekta färger för bryn. 

– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.– Brons, naturligt med mycket lyster och naken hud känns väldigt sommarrelaterat, men det tilltalar mig även i höst, säger Mia.

Mias bästa tips för att lyckas med makeupen
Mia ser fram emot hösten och kommer, som hon alltid har gjort, fortsätta jobba med att ”sminka fram, inte över” när hon lägger en makeup. Redan nu längtar hon efter att få svinga penslarna och inspirera kvinnor till att bestämma över sina egna ansikten. Enligt Mia är en lyckad makeup just när man utgår från personen som ska bära sminket, samt anpassar den efter tillfället. Hudvården bör balansera huden så att makeupen får en bra grund att byggas på.

– Jag älskar när hud känns som hud och därför tycker jag mycket om när den känns naken, oavsett om du är naturlig eller sminkad så tycker jag om när det känns levande. Framhäv det du tycker bäst om hos dig själv oavsett om det är ögon, bryn eller mun. Då äger du verkligen din makeup. Less is more gäller i min värld när det handlar om huden. Då känns det både roligare och man kommer undan med mer extremt på ögon och läppar eller bryn, tipsar Mia.

Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.Borstade bryn – ögonbrynen är fortfarande i fokus men uttrycket ska vara borstat, istället för målat.

Läpparna behöver hon ibland inte alls lägga färg på utan efter applicerad bas tar hon och ”tvättar” bort underlagskräm med cerat på en bomullspinne och då framträder läppen mycket bättre.

– Oftast frågar kvinnor vilken fantastiskt fin färg jag har använt. När jag då avslöjar att det är deras helt naturliga tror de mig ibland inte. Jag har länge använt mig av knepet att jobba utifrån istället för inifrån för att få en mer markant tydlig läpp utan att använda stark färg. Det har jag gjort med hudtonad läppenna utanför den naturliga konturen för att få läppen att framträda mer, berättar Mia.

Text: Hanna Cronsjö

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.
Olivia Jonsson (Q&A)

Olivia Jonsson (Q&A)

Trots sin unga ålder har hon ett flertal medaljer och fina utmärkelser i bagaget. Senast för bara några veckor sedan kammade hon hem ännu ett SM-guld, denna gång i kategoin 'Bridal'. Läs om duktiga Olivia Jonsson här:

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.