leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Hair Protecting Wetsuit - En ny, unik & skyddande hårprodukt

Skyddar håret mor uttorkning och ökar chansen att få ett långt och vackert hår

Hair Protecting Wetsuit är en helt ny, unik och patenterad hårvårdsprodukt som fungerar som en våtdräkt som kapslar in och skyddar hårlängden under själva tvätten. Wetsuit appliceras i blött hår över de porösa längderna  och minskar tvättkraften i schampot när det kommer i kontakt med Hair Protecting Wetsuit. Detta gör att du får ett rent lyft närmast hårbotten med ditt vanliga schampo medan längderna får ett milt närande kurbad när schampot rinner ut över längden. 

Det finns ett behov av rengöring i och närmast hårbotten där fett bildas men att tvätta hela hårlängden kan medföra att håret torkar ut och slits.

Det bästa sättet att undvika slitage från tvätt är att förebygga problemet och med Wetsuit metoden kan du försvaga tvättkraften i schampot på de område där håret är poröst och inte oftast inte är i lika stort behov av djup rengöring.

Wetsuit  fyller håret med stärkande protein, olja, sluter fjällskiktet och lägger sig som en fuktbarriär runt hårlängden. Wetsuit försvagar tensiderna i schampot som inte kan tvätta lika djupt på hårlängden som inte heller är i lika stort behov av fettlösande medel som hårbotten.

Man applicerar formulan i blött hår, ofta från örat och ut. Sen tvättar man hårbotten som vanligt alternativt hela håret och sköljer ur båda produkterna samtidigt. Om man har väldigt torrt och trassligt hår och behöver extra utredning kan man avsluta med balsam om man skulle sakna den kosmetiska effekten.

Med Wetsuit kan man tvätta håret mer ofta utan att vara rädd att schampot torkar ut hårlängden, kortsiktigt kan det betyda mindre frizzigt och statiskt laddat hår och på sikt få ett "friskare" och därmed längre hår.

Ett axellångt hår som tvättats dagligen kan t.ex ha tvättats över 1000 ggr i toppen och att förebygga en skada är mycket klokare än att endast försöka reparera det kosmetiskt i efterhand. Produkten passar alla med långt hår och funkar utmärkt även på löshår.

Produkten är godkänd av "grön salong" vilket innebär att den uppfyller väldigt högt ställda miljökrav och innehåller bland annat en alg, fuktbevarande ämne, olja, protein och PH reglerande medel.

Wetsuit finns att köpa på bland annat Eleven, Bangerhead, Lyko och kommer ut hos fler och fler frisörer runt om i landet.

För mer info, kontakta Wetsuit Haircare på tel: 070 7944932, info@wetsuithaicare.com eller besök www.wetsuithaircare.com.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål, 48, har barberaryrket i blodet. Kniven han rakar med har tillhört hans far, som även fått ge namn åt salongen. Hair Magazine har besökt barbershopen Roy & Son.
Ethos Hairdressing

Ethos Hairdressing

När Hair Magazine var på plats på HJ Live London fick vi möjlighet att träffa ett par av Storbritanniens mest inflytelserika frisörer, nämligen Sharon Peake och Adam Bryant från Ethos Hairdressing i Manchester.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.