leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Grabbarna på Näset

Långt in i Bergslagens skogar, vid en sjö, på ett näs, ligger en gård. Det är alldeles tyst och naturen är närvarande på ett nästan magiskt sätt. Här har Christer Hertzberg Haddad och hans man Samuel sitt lantställe. Nu bjuder de in till en unik kursretreat med fokus på hår, natur och djupa samtal på Loftet.

Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.

Christer Hertzberg Haddad, som är svensk och nordisk president i Intercoiffure, driver exklusiva The Grey på Linnégatan i Stockholm. När han, och mannen Samuel, skulle köpa ett lantställe googlade Christer på ”ett hus vid en sjö” och bland sökresultaten uppenbarade sig en gård i Bergslagen. På annandag jul åkte de upp för att se den för första gången.

- Först körde vi vilse, berättar Christer. Vi körde i flera kilometer på en landsväg långt in i den mörka skogen. Plötsligt öppnade allt upp sig, det blev ljust och där låg den, gården. Det var jättemycket snö och knallblå himmel. Allt var helt öde och det var alldeles knäpptyst.

Gården låg helt för sig själv och bestod av flera byggnader från olika tidsepoker, de allra äldsta från flera hundra år tillbaka. Förälskelsen var ett faktum. Här fanns det potential.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.

Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.

Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.

Lantlig lyx
För att sätta sin egen prägel på gården renoverade Christer och Samuel alla byggnader. De har exklusiv smak och gården är inredd med omtanke och kärlek. Traditionellt svenskt med influenser från Libanon där Samuel kommer från. Även om det är påkostade material och genomtänkta detaljer ska de som vill besöka gården inte förvänta sig en upplevelse som Grand Hôtel i Stockholm.

- Det är lantligt, som Sverige för hundra år sedan, förklarar Samuel. Det är lågt till tak så man kliver in i ett rum, det är inte så att man skrider in i en sal. Det är väldigt mysigt men ändå snyggt.

Text: Camilla Svensson
Foto: Privat

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.
Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight - för snygga frisyrbilder i salongen

Ringlight är det perfekta hjälpmedlet för att ta snygga före- och efterbilder på din kunds nya frisyr i salongen. Läs mer här.
Gold Luxury Hair Masque

Gold Luxury Hair Masque

Hos HeadBrands hittar ni nu Gold Luxury Hair Masque, en vårdande mask som gör torrt och livlöst hår mjukt och glansigt. Läs mer här!
Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Doftljus och presentaskar från Maria Nila

Veganska hårvårdsproducenten Maria Nila fortsätter att bredda sitt sortiment med produkter utöver hårvård och hårstyling. Nu med doftljus och presentaskar.
Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection från Wella

Ett av Wellas nya tillskott är ett rengörarande balsam helt utan parabener, sulfater och silikon som efterlämnar håret rent, mjukt, återfuktat och glansigt.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål

Peter Mannerstål, 48, har barberaryrket i blodet. Kniven han rakar med har tillhört hans far, som även fått ge namn åt salongen. Hair Magazine har besökt barbershopen Roy & Son.

Annons

Nya videor se fler videor

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.