leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gamla betalningsterminaler byts ut innan årsskiftet

Betalningsjättarna VISA och Mastercard har beslutat att gamla betalningsterminaler ska bytas ut innan årsskiftet på grund av säkerhetsskäl. Henning N. Jensen, ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON, berättar att sådana här utskiftningar görs med jämna mellanrum och kommer att ske allt oftare i framtiden.

Kontaktlösa betalningar blir allt mer populära. Kontaktlösa betalningar blir allt mer populära. 

Vi går mot ett allt mer kontantlöst samhälle och de allra flesta salonger accepterar idag att kunder betalar med kort eller via en betalningsapp. Som med all teknik går utvecklingen framåt och betalningsterminalerna behöver uppdateras eller bytas ut efter ett tag. Vid årsskiftet när 2017 blir 2018 sker just ett sådant skifte. Hair Magazine har pratat med Henning N. Jensen, ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON, om vad den här utskiftningen betyder för branschen.

- Det har skett tre eller fyra utskiftningar under mina 30 år i branschen, säger Henning. Det är inget speciellt med det. Däremot är det fler mindre salonger och butiker som tar emot kortbetalningar och därför är det fler som upplever det här för första gången.

Svindlare kommer in bakvägen
Uppdateringen drivs på av betalningsjättarna VISA och Mastercard på grund av säkerhetsskäl.

- Utskiftningarna görs för att det ska bli svårare för svindlare att komma igenom  betalkortssystemen via butiksterminaler. De internationella kortleverantörerna, Visa och MasterCard, upplever fler och fler förluster på grund av svindlare som via bakvägen kommer in i deras system, och det är ju ingen intresserad av. Eftersom svindlarna hela tiden blir duktigare och duktigare kan vi förvänta oss att den här sortens terminalutskiftningar kommer att ske oftare och oftare i framtiden.

Henning N. Jensen, , ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON.Henning N. Jensen, , ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON.

Nästa generation
Henning understryker att det är långt ifrån alla kortterminaler som ska bytas ut. De företag som erbjuder kortterminaler har dessutom vetat om den här utskiftningen länge, så de företag som berörs ska ha fått besked om detta.

- Det är enbart de äldsta POS-terminalerna som ska bytas ut. Är man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. De flesta salongsägare som har köpt sina terminaler har förmodligen hunnit avskriva dem, men är man orolig för hur länge nästa generation betalningsterminaler kommer att hålla kan man överväga att hyra sina terminaler istället.

I hyresavtal ingår ofta både uppdatering och service men det är såklart viktigt att läsa igenom hyresavtalet noga innan avtalet ingås så att det står klart vad som ingår och inte.

Läs också: Öka omsättningen med långsiktiga lösningar

Är man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. Foto: DankortÄr man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. Foto: Dankort

Tänka långsiktigt
Enligt Henning kommer de här utskiftningarna med största sannolikhet att ske allt oftare i framtiden. Det kan därför vara bra att tänka långsiktigt när man väljer terminal.

- Användningen av kontaktlösa kort stiger hela tiden och om det är dags att skaffa en ny kortterminal nu rekommenderar jag absolut att välja en som kan ta emot kontaktlösa betalningar. Som salongsägare är det också viktigt att välja en terminal som passar in i frisörmiljön. Se till att terminalen är stabil, lätt att rengöra och att den passar in i inredningen.

Information om kontaktlösa betalningar 
Kontaktlösa betalningar sker genom att kortet läggs mot terminalen istället för att chippet stoppas in i kortläsaren. Detta gör att betalningarna sker både enklare och snabbare. De kort och kortläsare som kan genomföra kontaktlösa betalningar är utrustade med en symbol. För köp under 200 kronor behövs ingen pinkod. För betalningar av mer än 200 kronor ska kunden knappa in sin pinkod efter att kortet hållits mot terminalen. Från och med 2020 ska alla handlare kunna ta emot kontaktlösa betalningar. Källa: Visa.se

Text: Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

No Yellow Gigs och No Orange Gigs från Kepro KayPro nu hos Hairmail

Schampo och hårmask som bevarar svala silvriga toner och eliminerar gula/orange toner. Finns både för blonda hår och för mörka färgade hår.
Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Lombard presenterar torrschampo och styling i ett från Keune

Torrschampo och styling i samma produkt! Keune Blend Refreshing Balm absorberar fett utan att lämna några rester.
Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Nya BC Bonacure - Nu hos Schwarzkopf Professional

Med nya BC Bonacure får du chansen att upptäcka kraften från hudvårdsteknologier för alla olika hårtyper. Läs mer om produkterna här:
BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

BaBylissPRO lanserar Miracurl MKII

Nya Miracurl MKII tar automatiska locktänger till en helt ny nivå. Dina kunder kan få det utseende de önskar med bara ett verktyg.
ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight saharan gold travel hairdryer

ghd flight är en lätt och kompakt resefön med kraftfull prestanda. Den är 60% lättare än ghd aura professional hairdryer men med en kapacitet på 85%.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.
Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besökte Cosmoprof i Bologna

Efter 50 år har Cosmoprof vuxit till ett av världens största arrangemang i den professionella skönhetsbranschen. Spana in allt från mässan här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.
Pernilla Moberg (Q&A)

Pernilla Moberg (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att prata lite med Pernilla som arbetar som frisör på salong LB, Mölnlycke och är medlem i både frisörlandslaget och yrkeslandslaget.

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.