leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Flygplatsfrisören Bradley Smith

På Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths tredje salong, den första på flygplatsen. Till expressalongen, på bara ett par kvadratmeter, kommer människor från hela världen för en snabb klippning. Hair Magazine svängde förbi salongen på väg till London för att ta reda på hur det är att ha en salong på en av världens mest besöka flygplatser.

 Flygplatsfrisören Bradley Smith

- Har du sett filmen The Terminal med Tom Hanks? Frågar Bradley när vi slår oss ner på ett av alla caféer vid Terminal 5. Det är precis så! Det går upp och ner, det är fullt med folk sedan blir det stilla. Det är det här med att inte veta vad som ska ske som jag älskar. Jag kommer hit varje dag med en tom kalender. Här bokar folk inte tid, de bara kommer förbi och sätter sig i stolen.

Folk i farten
På landsidan, precis vid London Express och utgången till alla taxibilar som står redo att föra turister och hemvändare till världsmetropolen London, ligger Bradley Smith Hair Express Bar. Här klipps folk i farten på löpande band.

Idén till salongen kom efter att han öppnat en salong inne på Sofitel, lyxhotellet som ligger i anslutning till Terminal 5, 2010. Efter öppningen var det många som påpekade att det hade varit kul att ha en salong inne på flygplatsen, så Bradley beslutade sig för att undersöka marknaden och ta reda på om det skulle vara möjligt.

- Jag brukade sitta och äta min lunch här på Terminal 5 och titta på alla människor som bara stod still och gjorde ingenting. Det passerar ungefär en miljon människor per månad här. Jag bestämde mig för att ansöka så att de visste att jag var intresserad om det skulle bli aktuellt att ha en salong här.

Det tog fem år innan Bradley fick besked om att det fanns en möjlighet att öppna en salong i terminalen. Därefter tog det nästan ett helt år att få alla avtal på plats.

- Det är mycket man ska tänka på när man öppnar en salong på en flygplats. Det är många risker att ta, både gällande säkerhet men också om konceptet kommer att fungera. Eftersom jag har en så pass liten verksamhet var Heathrow till stor hjälp när allt skulle på plats.

Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.

Närmaste konkurrent fem kilometer bort
Det var nervöst inför öppningen. På grund av flygplatsens regler kunde de enbart bygga salongen på natten. De arbetade två nätter i rad och öppnade på morgonen den tredje dagen.

- Jag hade inte sovit på 48 timmar och det var så stressigt. Så snart vi lyfte upp säkerhetsdörren på morgonen fanns intresset där, som tur var. Alla älskade det.

Salongen i Terminal 5 är Bradleys tredje salong. Trots att det är den minsta, den är bara på ett par kvadratmeter, är det den som har blivit lönsam på kortast tid.

- Här finns verkligen en marknad för det och jag har inga konkurrenter. Jag erbjuder en tjänst för människor som har extra tid på flygplatsen innan de ska checka in, mellan anslutande flyg till och från Gatwick eller om de ska på något viktigt möte eller event i London. Min närmaste konkurrent ligger ungefär fem kilometer bort.

Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.

Män från morgon till kväll
Tanken från början var att det skulle vara en expressbar för både kvinnor och män med snabba behandlingar, så som klippningar, naglar och ögonbryn. Dock blir inte alltid allt som man tänkt sig.

- Från klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen klipper vi män. Män, män och åter män. Det är inte så många kvinnor som kommer hit eftersom de ofta vill ha tvättat håret och trycket på nagel- och ögonbrynsbehandlingar var inte så stort. Det är mer lyx-behandlingar så de har flyttats till salongen på Sofitel.

Till salongen kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen. Bradley har flera stamkunder som pendlar till och från London och även flygplatspersonalen kommer hit när de har rast och behöver klippa topparna eller trimma skägget.

- Den största trenden vi ser här är just att det ska gå snabbt. Mina kunder är affärsmän och det är framförallt snabbhet de efterfrågar. Det fungerar väldigt bra. Vi är två som jobbar i salongen, jag och Antonio. Han tar morgonpasset och jag tar kvällspasset. Det är framförallt 24/7-looken affärsmännen vill ha. En frisyr där du kan ha sidbena på jobbet och ha det lite mer avslappnat till fest. Vi får också väldigt många skägg som ska rakas eller trimmas.

Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.

Expansion i sikte
Bradley Smith Hair Express Bar är den första salongen på Heathrow. Den ligger på landsidan, det var den lokalen som blev ledig först, men Bradley har stora planer på expansion.

- Jag vill utvidga med fler salonger på de andra terminalerna. Jag skulle också gärna vilja ha en innanför säkerhetskontrollen men jag tänker satsa på att öppna fler på landsidan och bevisa att det fungerar innan jag tar mig in på flygsidan. Jag vill ta över flygplatsen, jag ska bli flygplatsfrisören, world wide.

Text & foto: Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu en ny pomada från Fudge som skyddar håret, ger bra stadga och har hög glans. Läs mer här:
Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nu lanseras nya System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nya System Professional med EnergyCode™ Complex är en teknik som skräddarsyr hårvård till varje unik person med oändliga kombinationsmöjligheter.
KMS nya Style Primers

KMS nya Style Primers

Nu lanseras KMS nya Style Primers till START segmentet, som förbereder håret inför styling: avslappnat och enkelt – men med fantastisk stil. Läs mer om produkterna här:
@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

@PURE PIGMENTS - Nyhet från Goldwell

Nu lanserar Goldwell en helt ny innovation inom hårfärg. @Pure Pigments öppnar dörren till en helt ny dimension av resultat: direktverkande pigment som skapar häpnadsväckande glans och lyster.
Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Supplier utökar med barberarinredning med vintagekänsla från Barber Furniture

Barber Furniture är ett holländskt företag som specialiserar sig på old school barberarinredning. Se mer av sortimentet här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Färgstark inspirationskväll med Goldwell

Under ett exklusivt event i Stockholm fick Goldwell-frisörerna ta del av tips, inspiration och produktnyheter tillsammans med Jay Mahmood och Dani Abunar.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internationella branschmässan TOP HAIR – DIE MESSE i Düsseldorf fanns det mesta för den som älskar hår i alla dess former. Läs mer och se bilderna här!
Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Vinnaren av Hårkontrolls modelljakt 2018 är korad

Med mingel, mode- och hårvisningar röstade juryn fram Hårkontrolls nya ansiktet utåt som kommer pryda varumärkets reklamkampanjer och annonser under 2018.
Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

Intercoiffures nordiska kongress levererade i världsklass

I år stod Sverige som värdland och styrelsen arrangerade en helg som verkligen innehöll allt och lite till. Läs mer och se bilderna här.
Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Bilder från röda mattan på Årets Frisör 2018

Sågs du på röda mattan på Årets Frisör? I så fall kanske du har fastnat på bild! Ta och titta igenom vårt "rödamattangalleri" för att hitta dig själv och kollegorna!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jonas Shiran Larsen

Jonas Shiran Larsen

1937 är ett nytt, komplett sortiment groomingprodukter för män som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Här kan du läsa om den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands:
Matilda Paulsson (Q&A)

Matilda Paulsson (Q&A)

Vi har fått chansen att ställa frågor till Matilda Paulsson på salong Eriksson & Robach, vinnare av Fondation Guillaumes fototävling 2016. Läs om den duktiga frisören här:

Annons

Nya videor se fler videor

De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!
Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston: Herrfrisyrerna som kvinnor älskar

Stylisten Ashley Weston presenterar fem olika herrfrisyrer som kvinnor bara älskar. Vi kan avslöja att både David Beckham, Brad Pitt och George Clooney är med.
Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Video: L'Oréal Professionnel Event i Paris 2018

Följ med när L'Oréal Professionnel i slutet av januari bjöd in till pressevent i Paris i samband med vårens lanseringar av två naturliga och hållbara nyheter.
Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Team KEVIN.MURPHY backstage med Ida Sjöstedt på Fashion Week

Se team KEVIN.MURPHY backstage på Fashion Week Stockholm 2018 under deras arbete med Ida Sjöstedts visning ICONIC.