leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Flygplatsfrisören Bradley Smith

På Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths tredje salong, den första på flygplatsen. Till expressalongen, på bara ett par kvadratmeter, kommer människor från hela världen för en snabb klippning. Hair Magazine svängde förbi salongen på väg till London för att ta reda på hur det är att ha en salong på en av världens mest besöka flygplatser.

 Flygplatsfrisören Bradley Smith

- Har du sett filmen The Terminal med Tom Hanks? Frågar Bradley när vi slår oss ner på ett av alla caféer vid Terminal 5. Det är precis så! Det går upp och ner, det är fullt med folk sedan blir det stilla. Det är det här med att inte veta vad som ska ske som jag älskar. Jag kommer hit varje dag med en tom kalender. Här bokar folk inte tid, de bara kommer förbi och sätter sig i stolen.

Folk i farten
På landsidan, precis vid London Express och utgången till alla taxibilar som står redo att föra turister och hemvändare till världsmetropolen London, ligger Bradley Smith Hair Express Bar. Här klipps folk i farten på löpande band.

Idén till salongen kom efter att han öppnat en salong inne på Sofitel, lyxhotellet som ligger i anslutning till Terminal 5, 2010. Efter öppningen var det många som påpekade att det hade varit kul att ha en salong inne på flygplatsen, så Bradley beslutade sig för att undersöka marknaden och ta reda på om det skulle vara möjligt.

- Jag brukade sitta och äta min lunch här på Terminal 5 och titta på alla människor som bara stod still och gjorde ingenting. Det passerar ungefär en miljon människor per månad här. Jag bestämde mig för att ansöka så att de visste att jag var intresserad om det skulle bli aktuellt att ha en salong här.

Det tog fem år innan Bradley fick besked om att det fanns en möjlighet att öppna en salong i terminalen. Därefter tog det nästan ett helt år att få alla avtal på plats.

- Det är mycket man ska tänka på när man öppnar en salong på en flygplats. Det är många risker att ta, både gällande säkerhet men också om konceptet kommer att fungera. Eftersom jag har en så pass liten verksamhet var Heathrow till stor hjälp när allt skulle på plats.

Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.

Närmaste konkurrent fem kilometer bort
Det var nervöst inför öppningen. På grund av flygplatsens regler kunde de enbart bygga salongen på natten. De arbetade två nätter i rad och öppnade på morgonen den tredje dagen.

- Jag hade inte sovit på 48 timmar och det var så stressigt. Så snart vi lyfte upp säkerhetsdörren på morgonen fanns intresset där, som tur var. Alla älskade det.

Salongen i Terminal 5 är Bradleys tredje salong. Trots att det är den minsta, den är bara på ett par kvadratmeter, är det den som har blivit lönsam på kortast tid.

- Här finns verkligen en marknad för det och jag har inga konkurrenter. Jag erbjuder en tjänst för människor som har extra tid på flygplatsen innan de ska checka in, mellan anslutande flyg till och från Gatwick eller om de ska på något viktigt möte eller event i London. Min närmaste konkurrent ligger ungefär fem kilometer bort.

Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.

Män från morgon till kväll
Tanken från början var att det skulle vara en expressbar för både kvinnor och män med snabba behandlingar, så som klippningar, naglar och ögonbryn. Dock blir inte alltid allt som man tänkt sig.

- Från klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen klipper vi män. Män, män och åter män. Det är inte så många kvinnor som kommer hit eftersom de ofta vill ha tvättat håret och trycket på nagel- och ögonbrynsbehandlingar var inte så stort. Det är mer lyx-behandlingar så de har flyttats till salongen på Sofitel.

Till salongen kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen. Bradley har flera stamkunder som pendlar till och från London och även flygplatspersonalen kommer hit när de har rast och behöver klippa topparna eller trimma skägget.

- Den största trenden vi ser här är just att det ska gå snabbt. Mina kunder är affärsmän och det är framförallt snabbhet de efterfrågar. Det fungerar väldigt bra. Vi är två som jobbar i salongen, jag och Antonio. Han tar morgonpasset och jag tar kvällspasset. Det är framförallt 24/7-looken affärsmännen vill ha. En frisyr där du kan ha sidbena på jobbet och ha det lite mer avslappnat till fest. Vi får också väldigt många skägg som ska rakas eller trimmas.

Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.

Expansion i sikte
Bradley Smith Hair Express Bar är den första salongen på Heathrow. Den ligger på landsidan, det var den lokalen som blev ledig först, men Bradley har stora planer på expansion.

- Jag vill utvidga med fler salonger på de andra terminalerna. Jag skulle också gärna vilja ha en innanför säkerhetskontrollen men jag tänker satsa på att öppna fler på landsidan och bevisa att det fungerar innan jag tar mig in på flygsidan. Jag vill ta över flygplatsen, jag ska bli flygplatsfrisören, world wide.

Text & foto: Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.
Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

Åtta nya nyanser i KayColor-serien från Kepro finns nu hos Hairmail

KayColor ger håret näring och färg på samma gång. Nu finns de nya färgerna: Aluminium, Lavender, Blue, Emerald, Heaven, Coral, Candy Pink och Rose.
R+CO Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner hos Tendenz

R+CO Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner hos Tendenz

Den perfekta hårrevolutionen. Television Perfect Hair Shampoo & Conditioner ger fyllighet, glans, styrka, mjukhet och smidighet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Kevin Murphy

Kevin Murphy

Kevin Murphy och hans team jobbar backstage på de mest prestigefyllda modeveckorna, driver varumärket KEVIN.MURPHY och inspirerar på de största frisörarenorna.
Marta Spizewska

Marta Spizewska

Resor, glamourösa visningar och utbildningar världen över. Hair Magazine stal en pratstund med Marta Spizewska, kreativ chef för Wella i Norden.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.