leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Flygplatsfrisören Bradley Smith

På Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths tredje salong, den första på flygplatsen. Till expressalongen, på bara ett par kvadratmeter, kommer människor från hela världen för en snabb klippning. Hair Magazine svängde förbi salongen på väg till London för att ta reda på hur det är att ha en salong på en av världens mest besöka flygplatser.

 Flygplatsfrisören Bradley Smith

- Har du sett filmen The Terminal med Tom Hanks? Frågar Bradley när vi slår oss ner på ett av alla caféer vid Terminal 5. Det är precis så! Det går upp och ner, det är fullt med folk sedan blir det stilla. Det är det här med att inte veta vad som ska ske som jag älskar. Jag kommer hit varje dag med en tom kalender. Här bokar folk inte tid, de bara kommer förbi och sätter sig i stolen.

Folk i farten
På landsidan, precis vid London Express och utgången till alla taxibilar som står redo att föra turister och hemvändare till världsmetropolen London, ligger Bradley Smith Hair Express Bar. Här klipps folk i farten på löpande band.

Idén till salongen kom efter att han öppnat en salong inne på Sofitel, lyxhotellet som ligger i anslutning till Terminal 5, 2010. Efter öppningen var det många som påpekade att det hade varit kul att ha en salong inne på flygplatsen, så Bradley beslutade sig för att undersöka marknaden och ta reda på om det skulle vara möjligt.

- Jag brukade sitta och äta min lunch här på Terminal 5 och titta på alla människor som bara stod still och gjorde ingenting. Det passerar ungefär en miljon människor per månad här. Jag bestämde mig för att ansöka så att de visste att jag var intresserad om det skulle bli aktuellt att ha en salong här.

Det tog fem år innan Bradley fick besked om att det fanns en möjlighet att öppna en salong i terminalen. Därefter tog det nästan ett helt år att få alla avtal på plats.

- Det är mycket man ska tänka på när man öppnar en salong på en flygplats. Det är många risker att ta, både gällande säkerhet men också om konceptet kommer att fungera. Eftersom jag har en så pass liten verksamhet var Heathrow till stor hjälp när allt skulle på plats.

Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.Den lilla salongen, på bara ett par kvadratmeter, ligger precis vid informationscentret på Heathrow i Terminal 5.

Närmaste konkurrent fem kilometer bort
Det var nervöst inför öppningen. På grund av flygplatsens regler kunde de enbart bygga salongen på natten. De arbetade två nätter i rad och öppnade på morgonen den tredje dagen.

- Jag hade inte sovit på 48 timmar och det var så stressigt. Så snart vi lyfte upp säkerhetsdörren på morgonen fanns intresset där, som tur var. Alla älskade det.

Salongen i Terminal 5 är Bradleys tredje salong. Trots att det är den minsta, den är bara på ett par kvadratmeter, är det den som har blivit lönsam på kortast tid.

- Här finns verkligen en marknad för det och jag har inga konkurrenter. Jag erbjuder en tjänst för människor som har extra tid på flygplatsen innan de ska checka in, mellan anslutande flyg till och från Gatwick eller om de ska på något viktigt möte eller event i London. Min närmaste konkurrent ligger ungefär fem kilometer bort.

Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.Bradley Smith har även sin egen hårvårdsserie. Alla produkter är i förpackningar som är mindre än 100 milliliter så att de kan tas med ombord på flyget i handbagaget.

Män från morgon till kväll
Tanken från början var att det skulle vara en expressbar för både kvinnor och män med snabba behandlingar, så som klippningar, naglar och ögonbryn. Dock blir inte alltid allt som man tänkt sig.

- Från klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen klipper vi män. Män, män och åter män. Det är inte så många kvinnor som kommer hit eftersom de ofta vill ha tvättat håret och trycket på nagel- och ögonbrynsbehandlingar var inte så stort. Det är mer lyx-behandlingar så de har flyttats till salongen på Sofitel.

Till salongen kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen. Bradley har flera stamkunder som pendlar till och från London och även flygplatspersonalen kommer hit när de har rast och behöver klippa topparna eller trimma skägget.

- Den största trenden vi ser här är just att det ska gå snabbt. Mina kunder är affärsmän och det är framförallt snabbhet de efterfrågar. Det fungerar väldigt bra. Vi är två som jobbar i salongen, jag och Antonio. Han tar morgonpasset och jag tar kvällspasset. Det är framförallt 24/7-looken affärsmännen vill ha. En frisyr där du kan ha sidbena på jobbet och ha det lite mer avslappnat till fest. Vi får också väldigt många skägg som ska rakas eller trimmas.

Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.Till Bradley Smith Hair Express Bar kommer affärsmän och flygpersonal från hela världen för att få en snabbklippning.

Expansion i sikte
Bradley Smith Hair Express Bar är den första salongen på Heathrow. Den ligger på landsidan, det var den lokalen som blev ledig först, men Bradley har stora planer på expansion.

- Jag vill utvidga med fler salonger på de andra terminalerna. Jag skulle också gärna vilja ha en innanför säkerhetskontrollen men jag tänker satsa på att öppna fler på landsidan och bevisa att det fungerar innan jag tar mig in på flygsidan. Jag vill ta över flygplatsen, jag ska bli flygplatsfrisören, world wide.

Text & foto: Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Edition från Barber Supplier

Wahl Magic Clip Cordless Gold Editonfinns nu hos Barber Supplier och är en laddbar klippmaskin med ett kraftfullt Li-Ion batteri.
Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

Softhood och Vintage scarf från Curlformers® by HairFlair

De nya tillskotten är "Love Your Hair Softhood®", som är ett enkelt sätt att torka håret när du använder Curlformers® lockverktyg, och "Vintage Curl Scarf".
Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape finns hos Grönberg & Partner

Repairserien från InShape från Grönberg & Partner innehåller ingredienser från den nordiska naturen och riktar sig till torrt och skadat hår.
Gold Display med Travel Sizes

Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands hittar du nu en läcker display med alla Golds favoriter i resestorlek. Klicka in och läs mer om displayen!
R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

R+Co Rodeo Star Thickening Style Foam finns hos Tendenz

Med Rodeo Star Thickening Style Foam från R+Co får du omedelbart tjockare hår och mer fyllighet och volym. Lär mer om produkten här.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Pernilla Moberg (Q&A)

Pernilla Moberg (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att prata lite med Pernilla som arbetar som frisör på salong LB, Mölnlycke och är medlem i både frisörlandslaget och yrkeslandslaget.
Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic

Dejan har alltid gått sin egen väg. Vägen har varit långt ifrån rak men den har tagit honom till London, Paris och New York och nu till hans egen studio i Hammarbyhöjden. Hair Magazine fick chansen att träffa Dejan OCH hans livsverk - dockorna.

Annons

Nya videor se fler videor

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Talangfulle Benjamin Martin visar i denna tutorial tre olika festuppsättningar som passar utmärkt till fest och bröllop. Se videon här,
ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

ghd "how to" - Perfekta vågor med plattång

I denna video visar ghd hur man skapar det perfekta vågiga håret med en plattång.
Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!