leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Färgsprakande fjärilar hos moï stockholm

När frisörsalongen moï stockholm matchade den trendiga inredningen från Moduline med nya färgstarka fjärilar ändrades hela uttrycket och känslan i salongen.

– Vi ville ha det snyggt. Ärligt talat var det vår prioritet och snyggt blev det, säger Helena Järmyr Wilson, delägare.

Ägarinnorna Helena Järmyr Wilson och Åsa Mueller är nöjda med sin salong som firar 10-årsjubileum i de nuvarande lokalerna.

Fjärilarna. Du kan inte undvika att se dem när du kliver in på salong moï stockholm i Vasastan i Stockhoms norra innerstad. De färgsprakande och lekfulla fjärilarna drar blicken till sig och du blir genast på gott humör.

Innan fjärilarna tog över hade moï en beige och sober ton på tapeten. Men ägarna Helena Järmyr Wilson och Åsa Mueller kände att det var dags för färg. Ett smart drag, den trendiga tapeten samspelar nämligen perfekt med den lika trendiga inredningen från Moduline som salongen är inredd med.

– Vi åkte helt enkelt ut till stora Måleributiken i Alvik och direkt när vi kom in i butiken så såg vi den. Jag tror jag sa “men kolla tapeten!!” och Helena svarade “wow!” och där och då var det bestämt, berättar Åsa Mueller.

Den underbara fjärilstapen från Christian Lacriox flankeras av snygg inredning från Moduline.

Bakom spegeln gömmer sig smart förvaring!


HIGH FASHION TAPET
Tapeten man hittat var en riktig trendtapet skapad av berömda modedesignern Christian Lacroix och heter Butterfly Parade.

– Vi älskade tapeten direkt, vi har väldigt samma smak när det gäller salongen, vilket underlättar, säger Helena och fortsätter, tapeten funkar väldigt bra här då vi har högt i tak. Den hade nog inte kommit till sin rätt i en lokal med lägre tak då den är så pass utmärkande.

Även om det är tapeten som har överhanden i lokalen så finns det självklart mer att inspireras av.

ALLT FRÅN MODULINE
När det kommer till inredningen som går i vitt och svart, hade man få krav.

– Vi hade inga större tankar än att det skulle vara snyggt. När vi till slut hittade Moduline så blev valet inte så svårt. Allt där är snyggt! menar Helena.

All inredning i lokalen, bland annat sex frisörstolar och tre schamponeringsstolar, kommer från just Moduline vilket ger en enhetlig och cool känsla i lokalen. Förutom att man ville ha allt snyggt, så finns där naturligtvis också ett praktiskt tänk med flyttbara vagnar och stolar till frisörerna. Tvättstolarna är placerade i ett rum för sig vilket också gör att själva klippdelen känns mindre stökig.

Se även: En skön stund på salong Unik i Växjö

Trendsäkra schamponeringsstolar från Moduline. Svart och vitt samsas igenom hela lokalen.

TIOÅRSJUBILEUM
Helena och Åsa flyttade in i de 84 kvadratmeter stora lokalerna för tio år sedan. Tillsammans med två andra frisörer bildar de team moï. Innan det blev ett hem for dem så huserade ett dagis här och man hade först väldigt svårt att se hur allt skulle bli.

– Vi fick börja med att blåsa ut hela lokalen, det fanns ingenting kvar när byggarbetarna var färdiga. Det var mycket jobb men vi ville vara i Vasastan, tidigare hade vi lokaler än mer centralt men här är det mer lättillgängligt, både att ta sig hit kommunalt och att hitta parkering för den som kör bil. På så vis når vi hela Stor-Stockholm på ett enklare sätt. Vi kände att vi behövdes i Vasastan, säger Helena.

ARKITEKTRITAD LOKAL
Efter att byggarbetarna gjort sitt med att förvandla dagiset till ett tomt skal vände man sig till arkitekt Mark Kochan på Doghouse Design för att få hjälp med flöde och planering av lokalen.

– Vi har satsat mycket på belysningen, vilket ju är A och O i vårt yrke. Det är vi så himla nöjda med. Mark hjälpte oss verkligen med smarta lösningar och flödet i lokalen. Det är viktigt att få rätt känsla, säger Åsa.

Se även: En exklusiv salong utöver det vanliga

Produkthyllan är lägligt byggd vid kassan och disken är snyggt upplyst på ett effektfullt sätt.

GÖMD FÖRVARING
Smarta lösningar ja. Det krävs att man tittar noggrant för att se dem. Som till exempel väggen där fjärilstapeten sitter, den är byggd som en slags exponeringsvägg framför den riktiga väggen. På så vis behöver man bara tapetsera om den lilla delen istället för hela väggarna om man skulle vilja byta. Dessutom lyser den vita väggen bakom upp den svarta tapeten. På så vis arbetar väggarna tillsammans. Något som också är gömt är förvaringen. Bakom speglarna förvarar frisörerna sina redskap på ett sätt som gör att lokalen aldrig känns belamrad eller rörig.

SMART PLACERING
Hyllan från Moduline med produkter till salu är lägligt nog placerad direkt vid kassadisken som är snyggt upplyst och nästan för tankarna till en häftig rymdfilm. Här har man även sittplatser inspirerande av den klassiska Barcelona-modellen för väntade kunder som därmed också får syn på produkterna som finns att köpa.

Men inredning och färg och form är inte bara viktigt på insidan av en lokal. Även utsidan fyller sin funktion. På fasaden står “FRISÖR” målat tydligt och klart på ett skönt old school-designat vis.

– Vi är väldigt tacksamma till föreningen i huset för det, vi tycker att det ger ett bra första intryck och välkomnar in, säger Åsa Mueller. 

Utanför salongen stoltserar man med orden FRISÖR skrivna direkt på väggen

ATT VÄLJA FAVORIT ÄR SVÅRT
moï stockholm har fått till en bra helhetskänsla vilket gör det svårt för ägarna att välja ut en del i lokalen som man är extra nöjd med.

– Hade du varit här innan vi gjorde om så hade du förstått. Den här lokalen har gått från “Kids Club” till det vi har idag och det är magiskt. Det går inte att välja ut en ensamstående del av lokalen som favorit, vi älskar allt med den, säger Helena Järmyr Wilson.

Text: Nina Campioni
Foto:
Mikael Sjöberg

Se även: En skön stund på salong Unik i Växjö

Se även: En exklusiv salong utöver det vanliga

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines femte utgåva, 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult med 27 intensiva färger

Matrix SoColor Cult är en hårfärgsserie med en omfattande färgpalett med 27 färger som kan anpassas i intensitet och hållbarhet.
Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

Hold.Me Hairspray från Design.Me hos Baldacci

En hårspray - 3 olika stadga! Hold.Me Hairspray har ett justerbart munstycke som gör att det kan anpassas efter exakt den stadga som efterfrågas.
Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp finns nu hos Hairstuff

Soft Mousse från disp är en vårdande och formgivande mousse som ger stadga och naturlig volym, samt ett fullvärdigt värmeskydd vid användning av värmeverktyg.
Tre nyheter från Eksperience

Tre nyheter från Eksperience

Revlon Professional utökar Eksperience-sortimentet med tre nya produkter; en sulfatfri cleanser, ett fuktgivande balsam och ett balsam för behandlat hår.
Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living Proof nu hos Session.Map

Body Builder från Living proof är en fyllighetsgivande spray som anpassas efter hårets specifika behov och skapar omedelbar fyllighet med luftighet och rörelse.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!
Highlights on Tour besökte Kristianstad

Highlights on Tour besökte Kristianstad

Frisörföretagarnas nya satsning, Highlights on Tour, har turnerat runt i landet under hösten. Hair Magazine hängde med till årets sista stopp; Kristianstad.
Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Glamour och lyx på Gold International Show i Köpenhamn

Modehuset Gold bjöd in 800 frisörer från hela Skandinavien till en galakväll i Köpenhamn, med show, cirkuskonster och flera nya lanseringar.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Över 250 frisörer hade rest från Nordens alla hörn för att ta del av den allra första HeadBrands Xperience, och vilken upplevelse det blev!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Annons

Nya videor se fler videor

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Nõberu of Sweden fortsätter utmana stereotyper

Skönhetsmärket Nõberu of Sweden fortsätter att utmana bilden av manlighet med denna film som frågasätter stereotyper och uppmanar till att vara sig själv.
Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.