leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Storslam för Sverige i Davines WSC 2018

– Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Parma

Annie Ankervik vann Best Total Look Award och Sofia Geideby vann Best Color Award vid Davines World Style Contest. Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten.

Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest.Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest, nästa år får hon möjlighet att skapa sin egen visning vid World Wide Hair Tour i Reykjavik.

När Davines World Style Contest anordnades för tolfte gången var det två svenskar med i finalen, de två vännerna och kollegorna från KAI; Sofia Geideby och Annie Ankervik. Tävlingen avgjordes under World Wide Hair Tour som i år hölls i vackra Parma, Davines födelseort.

Konkurrensen bland de 20 finalisterna var stenhård men Annie och Sofia sopade banan med hela startfältet och tog hem två av de tre priserna till Sverige. Sofia vann Best Color Award och Annie vann Best Total Look.

A: Det känns amazing, fantastiskt! Det är en jättestor grej, den här vinsten betyder verkligen jättemycket.

S: Det är som en önskedröm! Det är kul att vi båda fick pris, att det inte är något politiskt tänk i det hela.

A: Man tänker ju att de inte kan ge två svenskar pris men det är sjukt bra att de gjorde det!

Läs även: Sofia Geideby och Annie Ankervik tävlar i Davines WSC 2018

Dagarna i Parma
Förberedelserna började på allvar två dagar innan finalen och de bägge vinnarna vittnar om att de verkligen har fått sätta sina tävlingsnerver på prov.

S: Vi har hållit på nästan 24 timmar om dygnet sedan vi kom till Parma. Jag nog sovit tre timmar per natt i genomsnitt. Johan [Sofias sambo] frågade hur jag mådde eftersom jag glömde bort att lägga upp stories på Instagram, då är det mycket!

A: Man tror ju inte att det ska vara så mycket att göra när man bara har en modell att göra klart men det är så mycket runt omkring och det ska spelas in, det är repetitioner, det är möten, och saker man ska tänka på hela tiden.

S: Alla genrep var rena rama stressmomenten för att man var själv mitt i en kreativ process och ville ju jobba med håret och helt plötsligt skulle vi repetera och det drog ut på tiden.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. 

Trots det pressade tidsschemat gick det vägen och både Annie och Sofia fick uttryckt sina visioner till perfektion.

S: Jag gillar att se mina modeller som karaktärer. I det här fallet hade jag en Dark Princess i sinnet och skapade looken utefter det. Jag tänkte på hur färger blir i månsken, i det mörka ljuset. Färgerna jag valde var Moonlight Blue, Petrolium, Northern Light Green och Dusty Violet som kontrasterande mot hennes mörka, naturliga bas. Färgerna la jag i geometriska former som formar ett mönster i håret.

A: Hur man ens hittar inspiration tycker jag är så intressant. I det här fallet tittade jag på formationer i öknen, på sandmönster, hur de rör sig och hur färgerna svänger in i varandra när sanden möter solen. Jag älskar den koppriga färgen ihop med den gröna. Det är ju färger man traditionellt sätt kanske inte har tillsammans i ett hår men de flyter in i varandra på ett väldigt naturligt sätt.

Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.

Förutom färgen lyfte Annies look fram hennes inspiration från öknen genom tunna flätor i ett vågmönster på hjässan. Den sista flätan flätade hon på scenen, live inför 3 300 frisörer från hela världen.

A: Jag var tvungen att börja med två hårstrån i varje indelning när jag stod på scen för jag var så nervös, men i de andra så började jag med ett. Ska man börja med ett så måste man hålla exakt samma sträckning hela tiden. Det gäller verkligen att vara fokuserad för darrar du till är hårstrået borta. Jag var sjukt stolt över mig själv att jag klarade att göra den lilla flätan på scen.

Mot och med varandra
Både Annie och Sofia har många priser i bagaget och är båda vana tävlare, men hur var det att dela den här upplevelsen tillsammans och samtidigt tävla mot varandra?

A: Vi träffades ju genom att tävla.

S: Vi är vana vid det här nu. Jag tävlar ju inte mot Annie, jag tävlar ju mot alla i gruppen. Skulle vi inte kunna hantera det så skulle vi inte kunna vara vänner.

A: Konkurrens är ens bästa vän, alltid. Du blir bara bättre. När jag fick reda på att Sofia skulle vara med så kände jag att konkurrensen ökade med 200 procent, svinbra! Nu var det fokus som gällde!

Annie, som vann Best Total Look kommer att få skapa en visning till nästa års World Wide Hair Tour som då kommer att anordnas på nordisk mark, nämligen i Reykjavik, Island.

A: Det ska bli så kul! Det är en jättebra möjlighet att få synas internationellt och det är också en bra möjlighet för KAI, att vi båda två vann. Vi vinner igen! Så nu tittar vi på nästa tävling vi ska vara med i. Det ger jättemycket, vi jobbar skithårt för det här och det ger resultat!

Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.

Om Davines World Style Contest
Davines World Style Contest (WSC) är en internationell tävling för frisörer som arbetar med Davines produkter. De tävlande skapar sin vision av en internationell, smakfull och fashion-forward look anpassad efter sin modell. Finalisterna väljs ut av en jury och tävlar sedan live på scen under Davines World Wide Hair Tour, som i år gick av stapeln i Parma, Italien.

Text och foto: Camilla Svensson 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Oribe Flash Form Finishing Spray Wax hos Tendenz

Skapa viktlös, byggbar textur med en hållbar stadga med detta ultrafina spraywax som ger separation och glans till korta och långa längder.
Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

Fanola No Orange Shampoo och No Orange Mask hos Hairstuff

No Orange Schampo och No Orange Mask från Fanola som ger svala toner till mörka hår och neutraliserar reflektioner av koppar och röda toner.
Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Quick Dry Heat Spray och Curlicue Cream från Maria Nila

Två nyheter från Maria Nila. Quick Dry Heat Spray är ett skyddande och glansgivande värmeskydd. Curlicue Cream är en stylingkräm speciellt för lockigt hår.
Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Fyra nyheter i serien Good Society från Artègo hos Moduline

Serien Good Society från Artègo har fått fyra nya tillskott: Ett glansgivande serum, en extra mjuk fiberstyling, ett frisyrformande gelé samt en volymmousse.
CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

CC-Series Copper Ceramic och HD Calima Copper från Jaguar

Koppar är trendfärgen som tagit sig från heminredningen och in i salongerna. Jaguar presenterar nya kopparfärgade tillskott.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.
Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Inspiration, kunskap och gemenskap på World Beard Day i Stockholm

Skäggentusiaster från hela landet åkte förra helgen till Stockholm för att delta i Sveriges största barberarevent, Swedish Barber Expo!
Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Inspirerande hårstylingar från Stockholm Fashion Week

Det har varit full fart på olika catwalks runt om i Stockholm i samband med Stockholm Fashion Week. Här har vi hittat inspirerande frisyrer och hårstylingar från årets modevecka som ni inte får missa!
De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron (2014)

Hair Magazine intervjuar Patrick Cameron om International Trend Vision Awards och hans passion för långhårsuppsättningar.
Joakim Roos

Joakim Roos

Ingen svensk frisör är lika förknippad med tävlingar som Joakim Roos. Under mer än 15 års tid har han både tävlat själv men framförallt tränat landslag från jordens alla hörn. Läs om en av Sveriges absolut mest meriterade frisörer.

Nya videor se fler videor

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.