leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Storslam för Sverige i Davines WSC 2018

– Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Parma

Annie Ankervik vann Best Total Look Award och Sofia Geideby vann Best Color Award vid Davines World Style Contest. Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten.

Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest.Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest, nästa år får hon möjlighet att skapa sin egen visning vid World Wide Hair Tour i Reykjavik.

När Davines World Style Contest anordnades för tolfte gången var det två svenskar med i finalen, de två vännerna och kollegorna från KAI; Sofia Geideby och Annie Ankervik. Tävlingen avgjordes under World Wide Hair Tour som i år hölls i vackra Parma, Davines födelseort.

Konkurrensen bland de 20 finalisterna var stenhård men Annie och Sofia sopade banan med hela startfältet och tog hem två av de tre priserna till Sverige. Sofia vann Best Color Award och Annie vann Best Total Look.

A: Det känns amazing, fantastiskt! Det är en jättestor grej, den här vinsten betyder verkligen jättemycket.

S: Det är som en önskedröm! Det är kul att vi båda fick pris, att det inte är något politiskt tänk i det hela.

A: Man tänker ju att de inte kan ge två svenskar pris men det är sjukt bra att de gjorde det!

Läs även: Sofia Geideby och Annie Ankervik tävlar i Davines WSC 2018

Dagarna i Parma
Förberedelserna började på allvar två dagar innan finalen och de bägge vinnarna vittnar om att de verkligen har fått sätta sina tävlingsnerver på prov.

S: Vi har hållit på nästan 24 timmar om dygnet sedan vi kom till Parma. Jag nog sovit tre timmar per natt i genomsnitt. Johan [Sofias sambo] frågade hur jag mådde eftersom jag glömde bort att lägga upp stories på Instagram, då är det mycket!

A: Man tror ju inte att det ska vara så mycket att göra när man bara har en modell att göra klart men det är så mycket runt omkring och det ska spelas in, det är repetitioner, det är möten, och saker man ska tänka på hela tiden.

S: Alla genrep var rena rama stressmomenten för att man var själv mitt i en kreativ process och ville ju jobba med håret och helt plötsligt skulle vi repetera och det drog ut på tiden.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. 

Trots det pressade tidsschemat gick det vägen och både Annie och Sofia fick uttryckt sina visioner till perfektion.

S: Jag gillar att se mina modeller som karaktärer. I det här fallet hade jag en Dark Princess i sinnet och skapade looken utefter det. Jag tänkte på hur färger blir i månsken, i det mörka ljuset. Färgerna jag valde var Moonlight Blue, Petrolium, Northern Light Green och Dusty Violet som kontrasterande mot hennes mörka, naturliga bas. Färgerna la jag i geometriska former som formar ett mönster i håret.

A: Hur man ens hittar inspiration tycker jag är så intressant. I det här fallet tittade jag på formationer i öknen, på sandmönster, hur de rör sig och hur färgerna svänger in i varandra när sanden möter solen. Jag älskar den koppriga färgen ihop med den gröna. Det är ju färger man traditionellt sätt kanske inte har tillsammans i ett hår men de flyter in i varandra på ett väldigt naturligt sätt.

Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.

Förutom färgen lyfte Annies look fram hennes inspiration från öknen genom tunna flätor i ett vågmönster på hjässan. Den sista flätan flätade hon på scenen, live inför 3 300 frisörer från hela världen.

A: Jag var tvungen att börja med två hårstrån i varje indelning när jag stod på scen för jag var så nervös, men i de andra så började jag med ett. Ska man börja med ett så måste man hålla exakt samma sträckning hela tiden. Det gäller verkligen att vara fokuserad för darrar du till är hårstrået borta. Jag var sjukt stolt över mig själv att jag klarade att göra den lilla flätan på scen.

Mot och med varandra
Både Annie och Sofia har många priser i bagaget och är båda vana tävlare, men hur var det att dela den här upplevelsen tillsammans och samtidigt tävla mot varandra?

A: Vi träffades ju genom att tävla.

S: Vi är vana vid det här nu. Jag tävlar ju inte mot Annie, jag tävlar ju mot alla i gruppen. Skulle vi inte kunna hantera det så skulle vi inte kunna vara vänner.

A: Konkurrens är ens bästa vän, alltid. Du blir bara bättre. När jag fick reda på att Sofia skulle vara med så kände jag att konkurrensen ökade med 200 procent, svinbra! Nu var det fokus som gällde!

Annie, som vann Best Total Look kommer att få skapa en visning till nästa års World Wide Hair Tour som då kommer att anordnas på nordisk mark, nämligen i Reykjavik, Island.

A: Det ska bli så kul! Det är en jättebra möjlighet att få synas internationellt och det är också en bra möjlighet för KAI, att vi båda två vann. Vi vinner igen! Så nu tittar vi på nästa tävling vi ska vara med i. Det ger jättemycket, vi jobbar skithårt för det här och det ger resultat!

Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.

Om Davines World Style Contest
Davines World Style Contest (WSC) är en internationell tävling för frisörer som arbetar med Davines produkter. De tävlande skapar sin vision av en internationell, smakfull och fashion-forward look anpassad efter sin modell. Finalisterna väljs ut av en jury och tävlar sedan live på scen under Davines World Wide Hair Tour, som i år gick av stapeln i Parma, Italien.

Text och foto: Camilla Svensson 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson (Q&A)

Ellen Jansson vinnare av National Wella TrendVision 2017 svarar på frågor om bland annat vilka frisörer hon ser upp till och vilken kändis hon vill ge en ny frisyr!
Joakim Roos

Joakim Roos

Ingen svensk frisör är lika förknippad med tävlingar som Joakim Roos. Under mer än 15 års tid har han både tävlat själv men framförallt tränat landslag från jordens alla hörn. Läs om en av Sveriges absolut mest meriterade frisörer.

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.