leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Storslam för Sverige i Davines WSC 2018

– Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Parma

Annie Ankervik vann Best Total Look Award och Sofia Geideby vann Best Color Award vid Davines World Style Contest. Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten.

Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest.Annie Ankervik vann pris för Best Total Look i Davines World Style Contest, nästa år får hon möjlighet att skapa sin egen visning vid World Wide Hair Tour i Reykjavik.

När Davines World Style Contest anordnades för tolfte gången var det två svenskar med i finalen, de två vännerna och kollegorna från KAI; Sofia Geideby och Annie Ankervik. Tävlingen avgjordes under World Wide Hair Tour som i år hölls i vackra Parma, Davines födelseort.

Konkurrensen bland de 20 finalisterna var stenhård men Annie och Sofia sopade banan med hela startfältet och tog hem två av de tre priserna till Sverige. Sofia vann Best Color Award och Annie vann Best Total Look.

A: Det känns amazing, fantastiskt! Det är en jättestor grej, den här vinsten betyder verkligen jättemycket.

S: Det är som en önskedröm! Det är kul att vi båda fick pris, att det inte är något politiskt tänk i det hela.

A: Man tänker ju att de inte kan ge två svenskar pris men det är sjukt bra att de gjorde det!

Läs även: Sofia Geideby och Annie Ankervik tävlar i Davines WSC 2018

Dagarna i Parma
Förberedelserna började på allvar två dagar innan finalen och de bägge vinnarna vittnar om att de verkligen har fått sätta sina tävlingsnerver på prov.

S: Vi har hållit på nästan 24 timmar om dygnet sedan vi kom till Parma. Jag nog sovit tre timmar per natt i genomsnitt. Johan [Sofias sambo] frågade hur jag mådde eftersom jag glömde bort att lägga upp stories på Instagram, då är det mycket!

A: Man tror ju inte att det ska vara så mycket att göra när man bara har en modell att göra klart men det är så mycket runt omkring och det ska spelas in, det är repetitioner, det är möten, och saker man ska tänka på hela tiden.

S: Alla genrep var rena rama stressmomenten för att man var själv mitt i en kreativ process och ville ju jobba med håret och helt plötsligt skulle vi repetera och det drog ut på tiden.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess.

Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. Sofia Geideby vann pris för Best Color med en sin look som inspirerats av karaktär, en Dark Princess. 

Trots det pressade tidsschemat gick det vägen och både Annie och Sofia fick uttryckt sina visioner till perfektion.

S: Jag gillar att se mina modeller som karaktärer. I det här fallet hade jag en Dark Princess i sinnet och skapade looken utefter det. Jag tänkte på hur färger blir i månsken, i det mörka ljuset. Färgerna jag valde var Moonlight Blue, Petrolium, Northern Light Green och Dusty Violet som kontrasterande mot hennes mörka, naturliga bas. Färgerna la jag i geometriska former som formar ett mönster i håret.

A: Hur man ens hittar inspiration tycker jag är så intressant. I det här fallet tittade jag på formationer i öknen, på sandmönster, hur de rör sig och hur färgerna svänger in i varandra när sanden möter solen. Jag älskar den koppriga färgen ihop med den gröna. Det är ju färger man traditionellt sätt kanske inte har tillsammans i ett hår men de flyter in i varandra på ett väldigt naturligt sätt.

Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.Annies look var inspirerad av de mönster som uppstår när solen möter sanden i öknen.

Förutom färgen lyfte Annies look fram hennes inspiration från öknen genom tunna flätor i ett vågmönster på hjässan. Den sista flätan flätade hon på scenen, live inför 3 300 frisörer från hela världen.

A: Jag var tvungen att börja med två hårstrån i varje indelning när jag stod på scen för jag var så nervös, men i de andra så började jag med ett. Ska man börja med ett så måste man hålla exakt samma sträckning hela tiden. Det gäller verkligen att vara fokuserad för darrar du till är hårstrået borta. Jag var sjukt stolt över mig själv att jag klarade att göra den lilla flätan på scen.

Mot och med varandra
Både Annie och Sofia har många priser i bagaget och är båda vana tävlare, men hur var det att dela den här upplevelsen tillsammans och samtidigt tävla mot varandra?

A: Vi träffades ju genom att tävla.

S: Vi är vana vid det här nu. Jag tävlar ju inte mot Annie, jag tävlar ju mot alla i gruppen. Skulle vi inte kunna hantera det så skulle vi inte kunna vara vänner.

A: Konkurrens är ens bästa vän, alltid. Du blir bara bättre. När jag fick reda på att Sofia skulle vara med så kände jag att konkurrensen ökade med 200 procent, svinbra! Nu var det fokus som gällde!

Annie, som vann Best Total Look kommer att få skapa en visning till nästa års World Wide Hair Tour som då kommer att anordnas på nordisk mark, nämligen i Reykjavik, Island.

A: Det ska bli så kul! Det är en jättebra möjlighet att få synas internationellt och det är också en bra möjlighet för KAI, att vi båda två vann. Vi vinner igen! Så nu tittar vi på nästa tävling vi ska vara med i. Det ger jättemycket, vi jobbar skithårt för det här och det ger resultat!

Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.Vinnarna Annie Ankervik och Sofia Geideby, trötta men lyckliga, dagen efter tävlingen i Parma.

Om Davines World Style Contest
Davines World Style Contest (WSC) är en internationell tävling för frisörer som arbetar med Davines produkter. De tävlande skapar sin vision av en internationell, smakfull och fashion-forward look anpassad efter sin modell. Finalisterna väljs ut av en jury och tävlar sedan live på scen under Davines World Wide Hair Tour, som i år gick av stapeln i Parma, Italien.

Text och foto: Camilla Svensson 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Caring Body Wash från Nõberu of Sweden

Rengör effektivt, har en behaglig doft och innehåller naturliga oljor som återfuktar huden. Finns dessutom som kombinerad duschgel och schampo!
VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

VH Color 100% täckande hårfärg från Vision Haircare

Permanent, parfymfri och 100% vegansk hårfärg utan onödiga tillsatser. VH Color ger trendiga, levande resultat med fantastisk lyster och sval underton.
Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Jubileumssax från Hikari - hos Lützow of Sweden

Hikari fyller 50 år och har tillverkat en ny saxmodell som är limited edition fram till september. Ett utmärkt tillfälle att investera i en riktigt bra sax!
I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

I Want Body Volume Powder från Eleven Australia i ny förpackning med pump

Det populära volympudret I Want Body från Eleven Australia har fått en helt ny förpackning och utrustats med en praktisk pump för smidigare användning.
Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

Platinum Hairline - Ny kollektion från Belle Madame

High-tech möter naturen i den nya kollektionen Platinum Hairline från Belle Madame som består av peruker i 50% äkta hår och 50% värmebeständig syntetfiber.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!
Cari Forsgren

Cari Forsgren

Under 2017 hann Cari Forsgren både bli utnämnd till Årets barberare och öppna en egen barbershop i Stockholm. Nu vill hon sätta barberarna på kartan i Sverige.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!