leverantörer

Frisörkurser

Webshops

BRUNS - En grön framgångssaga

BRUNS är ett företag med stark miljöprofil och ett brinnande engagemang för miljö- och personalfrågor. Frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug ligger bakom Grön Salong-certifierade salongerna BRUNS frisörer och den egna fabriken där deras ekologiska produktserie BRUNS products tillverkas.

År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.

På fem år har BRUNS frisörer gått från liten salong med två anställda till en kedja med egen fabrik. För närvarande finns en salong i Lund och en salong i Malmö med sammanlagt tolv anställda frisörer och ett antal elever. Båda salongerna är certifierade av Grön Salong.

- Vi har världens roligaste jobb och vi skrattar mycket på jobbet oavsett ålder. En dag i veckan arbetar vi som frisörer och har kul med våra fantastiska tjejer på salongerna. De andra dagarna är vi i fabriken där vi även har kontor.

Se även: Harmonisk Kokos schampo och balsam från BRUNS Products

År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. 

BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. 

Handgjorda ekologiska produkter
År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. Alla produkter görs för hand efter egna recept i små batcher. Idag består serien av 14 produkter, bland annat olika schampon, balsam, saltvattenspray, deodoranter och den prisvinnande hårsufflén.

- Att vara frisör innebär att man ägnar flera timmar i veckan åt att blanda, hantera och andas in kemikalier. Produkter med namnet BRUNS förpliktigar. Som certifierade Gröna Frisörer ställer vi höga krav på vår arbetsmiljö, vilket innebär att vi jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier.

Tillsammans arbetar de hårt för att skapa en så sund arbetsmiljö som möjligt för frisörer, kunder och miljö.

- Vi är unika i att alltid ta fram en syster utan doft till våra produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified som är en allergicertifiering med hårda krav. Vi märker en ökad efterfrågan på doftfria produkter och det är härligt att kunna erbjuda detta.

Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter. Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter.

Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.

BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.

Stark tillväxt
Utvecklingen av fler miljövänliga produkter är i full gång och varumärket växer, mycket tack vare en engagerad och medveten kundkrets.

- Med glädje ser vi att intresset för hårvård utan skadliga kemikalier ökar. Det är fantastiskt roligt. Som certifierad Grön Frisör vet vi att man som frisör kan åstadkomma samma resultat som en traditionell frisör. Det är inte heller bara gröna frisörer som köper produktserien, fler och fler ”traditionella” frisörer får upp intresset för gröna produkter.

Under året planeras ytterligare tio produkter, bland annat olika vax och en hårinpackning. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Idag finns BRUNS products att köpa på olika salonger, webshoppar samt i Spanien. Målet är att nå ut till fler utanför Sveriges gränser.

Text: Ida Holmström
Foto: BRUNS

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior från Keune - nu hos Lombard

Care Silver Savior näringsrika schampo och balsam har en formula lika kraftfull i dess neutraliserande egenskaper som den är skonsam mot håret.
Nya Redken Color Extend Blondage

Nya Redken Color Extend Blondage

Med nya Color Extend Blondage schampo och balsam från Redken kan färgbehandlat blont hår bli ljusare, starkare och se bättre ut.
Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer hos Session.Map

No Frizz Instant De-Frizzer är ett torrbalsam och en antifriss-spray med vårdande egenskaper som omedelbart tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår.
ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH - ACV Cleansing Rinse från R+CO hos Tendenz

ACID WASH är perfekt när håret behöver djuprengöras ordentligt och återställas till sitt naturliga tillstånd utan att ta bort naturliga oljor eller färg.
Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nyhet! Oval Dressing Brush från ghd

Nya ghd Oval Dressing Brush är en klassisk groomingborste tillverkad av nylonborst, som både vårdar och ger glans.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

De svenska vinnarna i Color Zoom Challenge '18

Nu har de nationella vinnarna i Goldwells Color Zoom Challenge blivit korade. In och se vem som tog hem de prestigefyllda titlarna i år och får representera Sverige i Toronto i September.
Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.
Guy Tang

Guy Tang

Han har 1,8 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal, 2,1 miljoner följare på Instagram och en egen professionell färgserie. Hair Magazine har träffat kungen av färg - Guy Tang.

Nya videor se fler videor

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.