leverantörer

Frisörkurser

Webshops

BRUNS - En grön framgångssaga

BRUNS är ett företag med stark miljöprofil och ett brinnande engagemang för miljö- och personalfrågor. Frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug ligger bakom Grön Salong-certifierade salongerna BRUNS frisörer och den egna fabriken där deras ekologiska produktserie BRUNS products tillverkas.

År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.

På fem år har BRUNS frisörer gått från liten salong med två anställda till en kedja med egen fabrik. För närvarande finns en salong i Lund och en salong i Malmö med sammanlagt tolv anställda frisörer och ett antal elever. Båda salongerna är certifierade av Grön Salong.

- Vi har världens roligaste jobb och vi skrattar mycket på jobbet oavsett ålder. En dag i veckan arbetar vi som frisörer och har kul med våra fantastiska tjejer på salongerna. De andra dagarna är vi i fabriken där vi även har kontor.

Se även: Harmonisk Kokos schampo och balsam från BRUNS Products

År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. 

BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. 

Handgjorda ekologiska produkter
År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. Alla produkter görs för hand efter egna recept i små batcher. Idag består serien av 14 produkter, bland annat olika schampon, balsam, saltvattenspray, deodoranter och den prisvinnande hårsufflén.

- Att vara frisör innebär att man ägnar flera timmar i veckan åt att blanda, hantera och andas in kemikalier. Produkter med namnet BRUNS förpliktigar. Som certifierade Gröna Frisörer ställer vi höga krav på vår arbetsmiljö, vilket innebär att vi jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier.

Tillsammans arbetar de hårt för att skapa en så sund arbetsmiljö som möjligt för frisörer, kunder och miljö.

- Vi är unika i att alltid ta fram en syster utan doft till våra produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified som är en allergicertifiering med hårda krav. Vi märker en ökad efterfrågan på doftfria produkter och det är härligt att kunna erbjuda detta.

Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter. Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter.

Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.

BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.

Stark tillväxt
Utvecklingen av fler miljövänliga produkter är i full gång och varumärket växer, mycket tack vare en engagerad och medveten kundkrets.

- Med glädje ser vi att intresset för hårvård utan skadliga kemikalier ökar. Det är fantastiskt roligt. Som certifierad Grön Frisör vet vi att man som frisör kan åstadkomma samma resultat som en traditionell frisör. Det är inte heller bara gröna frisörer som köper produktserien, fler och fler ”traditionella” frisörer får upp intresset för gröna produkter.

Under året planeras ytterligare tio produkter, bland annat olika vax och en hårinpackning. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Idag finns BRUNS products att köpa på olika salonger, webshoppar samt i Spanien. Målet är att nå ut till fler utanför Sveriges gränser.

Text: Ida Holmström
Foto: BRUNS

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co hos Tendenz

Sand Castle Dry Texture Crème från R+Co ger textur till håret och absorberar överflödig olja samtidigt som ditt hår vårdas.Finns att köpa hos Tendenz.
SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

SESSION.SPRAY FLEX från KEVIN.MURPHY hos Session.Map

Det nya tillskottet hos KEVIN.MURPHY är den lätta och flexibla finish-hårsprayen SESSION.SPRAY FLEX. En snabb lösning för att fixera och kontrollera håret.
Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl 100 Year Anniversary Cordless Clipper hos Barber Supplier

Wahl firar i år 100 år med att släppa en jubileumsmodell baserad på Leo J Wahls första patent 1919. Klippmaskinen finns att köa hos Barber Supplier.
Nya ActyvaBio hos Gocciani

Nya ActyvaBio hos Gocciani

ActyvaBio är en professionell hårvårdserie certifierad enligt COSMOS ORGANIC-standarden som finns att köpa hos Gocciani.
Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Blonde Life Crème Lightener hos Tendenz

Crème Lightener från Blonde Life-serien ger en vacker blond färg, snabbt och effektivt och finns att köpa hos Tendenz.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sveriges fototävling är avgjord

Intercoiffure Sverige arrangerar årligen en fototävling för Intercoiffures medlemmar och för de som arbetar i en Intercoiffuresalong. Här är årets vinnare!
Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

Marianne Valström är vinnaren av Hårkontrolls modelljakt

För fjärde året i rad söker Hårkontroll efter tjejen med lika härligt hår som personlighet för att vara deras ansikte utåt under år 2019. Här är vinnaren!
Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Män i fokus på SEB MAN'S lanseringsevent i Stockholm

Sebastian Professional bjöd in till lanseringsfest för deras nya serie, SEB MAN, på Nosh and Chow i Stockholm. Läs mer om lanseringen här.
Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Stockholm Fashion Week bjuder på hårinspiration

Senaste veckan har Stockholms och modevärldens fokus legat på Stockholm Fashion Week. Här kan du se inspirerande frisyrer och hårstylingar från Instagram.
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

L’Oréal bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan Hoffmann Copenhagens visning på Copenhagen Fashion Week.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Linnéa Hessel (Q&A)

Linnéa Hessel (Q&A)

Vi har passat på att ställa några frågor till Linnéa Hessel, trainee på salong Noomi i Gävle, till kommande numret av Hair Magazine. Läs hennes svar här!
Iman Khalaf

Iman Khalaf

Hair Magazine träffade skönhetsentreprenören och stjärnfrisören Iman Khalaf för att prata om framgång, motgång och vad som driver honom att fortsätta utvecklas.

Annons

Nya videor se fler videor

Få en stark frisörkropp

Få en stark frisörkropp

Vi mötte upp Emil Kristensen, personlig tränare, för att få några värdefulla tips på hur man bygger en stark frisörkropp. Se filmen med övningarna här!
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

I denna video visar Matt Beck, från Free Salon Education, hur du skapar en snygg asymmetrisk bob i Pixie-stil med mycket textur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

När Sam Villa inte arbetar med hår älskar han att fiska och denna snygga frisyr är inspirerad av ett fiskenät. Här kan du se hur du skapar frisyren.
Skapa en Donut Braid med Sam Villa

Skapa en Donut Braid med Sam Villa

I denna video visar talangfulle Sam Villa hur du går från en hästsvans, till en donutknut och till sist samlar alla momenten i en charmig fläta.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.