leverantörer

Frisörkurser

Webshops

BRUNS - En grön framgångssaga

BRUNS är ett företag med stark miljöprofil och ett brinnande engagemang för miljö- och personalfrågor. Frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug ligger bakom Grön Salong-certifierade salongerna BRUNS frisörer och den egna fabriken där deras ekologiska produktserie BRUNS products tillverkas.

År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.

På fem år har BRUNS frisörer gått från liten salong med två anställda till en kedja med egen fabrik. För närvarande finns en salong i Lund och en salong i Malmö med sammanlagt tolv anställda frisörer och ett antal elever. Båda salongerna är certifierade av Grön Salong.

- Vi har världens roligaste jobb och vi skrattar mycket på jobbet oavsett ålder. En dag i veckan arbetar vi som frisörer och har kul med våra fantastiska tjejer på salongerna. De andra dagarna är vi i fabriken där vi även har kontor.

Se även: Harmonisk Kokos schampo och balsam från BRUNS Products

År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. 

BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. 

Handgjorda ekologiska produkter
År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. Alla produkter görs för hand efter egna recept i små batcher. Idag består serien av 14 produkter, bland annat olika schampon, balsam, saltvattenspray, deodoranter och den prisvinnande hårsufflén.

- Att vara frisör innebär att man ägnar flera timmar i veckan åt att blanda, hantera och andas in kemikalier. Produkter med namnet BRUNS förpliktigar. Som certifierade Gröna Frisörer ställer vi höga krav på vår arbetsmiljö, vilket innebär att vi jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier.

Tillsammans arbetar de hårt för att skapa en så sund arbetsmiljö som möjligt för frisörer, kunder och miljö.

- Vi är unika i att alltid ta fram en syster utan doft till våra produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified som är en allergicertifiering med hårda krav. Vi märker en ökad efterfrågan på doftfria produkter och det är härligt att kunna erbjuda detta.

Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter. Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter.

Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.

BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.

Stark tillväxt
Utvecklingen av fler miljövänliga produkter är i full gång och varumärket växer, mycket tack vare en engagerad och medveten kundkrets.

- Med glädje ser vi att intresset för hårvård utan skadliga kemikalier ökar. Det är fantastiskt roligt. Som certifierad Grön Frisör vet vi att man som frisör kan åstadkomma samma resultat som en traditionell frisör. Det är inte heller bara gröna frisörer som köper produktserien, fler och fler ”traditionella” frisörer får upp intresset för gröna produkter.

Under året planeras ytterligare tio produkter, bland annat olika vax och en hårinpackning. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Idag finns BRUNS products att köpa på olika salonger, webshoppar samt i Spanien. Målet är att nå ut till fler utanför Sveriges gränser.

Text: Ida Holmström
Foto: BRUNS

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Balmain Hair Couture Limited Edition Collection

Varje säsong lanserar Balmain Paris Hair Couture en runwayinspirerad kollektion. Denna gång inspirerad av svart lack och plagg från Balmain fashionshow.
Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo och Silver Conditioner från Redken

Detta dubbelverkande system neutraliserar gula undertoner och deponerar anpassade direktfärger på fibern för en vacker silverton.
System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man - Ny groomingserie till män från System Professional

System Man är en hårvårds- och stylingserie speciellt för män. System Man består av nio produkter som kan kombineras med hela System Professional-serien.
Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nya färger från KC Professional - Nu hos HeadBrands

Nu har KC Professional släppt nya fräscha färger! Pure pastels, som innehåller mjuka och rena pastellnyanser, och Earth tones som består av naturliga och mjuka toner.
TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS i svart utgåva från JAGUAR

TIMELESS Black kombinerar klassisk estetik och modern ergonomisk design med en högkvalitativ djup svart metallyta som även skyddar allergiker mot nickel.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspiration och grekisk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nästan 100 frisörer från Norge och Sverige spenderade helgen i det soliga Aten när Schwarzkopf Professional arrangerade årets Creative Weekend. Läs och se bilder från den inspirationsfulla helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells stora, årliga happening, Global Zoom, gick i år av stapeln i den kanadensiska staden Toronto. De 3 000 frisörerna på plats fick uppleva ett event i världsklass med fullt fokus på färg i alla dess former.
Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Färgexplosion på Wella Professionals ’A World in Color’

Palettens alla färger var representerade på Münchenbryggeriet när de över 600 frisörerna anlände till Wella Professionals och ghd’s A World in Color.
Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Schwarzkopf Professional bjöd in till Look & Learn med Lesley Jennison

Traditionsenligt avhöll Schwarzkopf Professional en Look & Learn där frisörerna fick lära sig de nya trenderna från Essential Looks AW18, REdefiningYou. Dagen till ära var Lesley Jennison på plats. Läs och se bilder här!
Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Frisörer från hela världen färdades genom häpnadsväckande vyer för att umgås över landsgränserna, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Iman Khalaf

Iman Khalaf

Hair Magazine träffade skönhetsentreprenören och stjärnfrisören Iman Khalaf för att prata om framgång, motgång och vad som driver honom att fortsätta utvecklas.
Matilda Paulsson (Q&A)

Matilda Paulsson (Q&A)

Vi har fått chansen att ställa frågor till Matilda Paulsson på salong Eriksson & Robach, vinnare av Fondation Guillaumes fototävling 2016. Läs om den duktiga frisören här:

Nya videor se fler videor

Lär dig att göra en peruk med Redken

Lär dig att göra en peruk med Redken

Här visar Redken hur man smart och enkelt kan göra en peruk som passar perfekt på Halloweenfesterna. Bara fantasin sätter gränser!
Enkel uppsättning till fest

Enkel uppsättning till fest

I denna video får du inspiration till hur du kan skapa en enkel, elegant uppsättning som passar till festliga tillfällen.
Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lär dig mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Är du nyfiken på Wella Professionals Koleston Perfect Me+? Genom att ta detta 9 minuters-seminarium får du lära dig det du behöver veta.
Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Se hur du kan skapa en lob med rakkniv

Här hittar du inspiration till hur du skapar en lob med rakkniv. Videon visar steg för steg hur du går tillväga.
Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.