leverantörer

Frisörkurser

Webshops

BRUNS - En grön framgångssaga

BRUNS är ett företag med stark miljöprofil och ett brinnande engagemang för miljö- och personalfrågor. Frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug ligger bakom Grön Salong-certifierade salongerna BRUNS frisörer och den egna fabriken där deras ekologiska produktserie BRUNS products tillverkas.

År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.År 2006 träffades frisörerna Cecilia C. Nilsson och Johanna Lindskoug på en kurs och där såddes fröet till en bestående vänskaps- och arbetsrelation.

På fem år har BRUNS frisörer gått från liten salong med två anställda till en kedja med egen fabrik. För närvarande finns en salong i Lund och en salong i Malmö med sammanlagt tolv anställda frisörer och ett antal elever. Båda salongerna är certifierade av Grön Salong.

- Vi har världens roligaste jobb och vi skrattar mycket på jobbet oavsett ålder. En dag i veckan arbetar vi som frisörer och har kul med våra fantastiska tjejer på salongerna. De andra dagarna är vi i fabriken där vi även har kontor.

Se även: Harmonisk Kokos schampo och balsam från BRUNS Products

År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. 

BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. 

Handgjorda ekologiska produkter
År 2014 fick BRUNS frisörer Lunds kommuns miljöpris. Det var sedan ett naturligt steg att börja utveckla egna och handgjorda ekologiska hårvårdsprodukter. Alla produkter görs för hand efter egna recept i små batcher. Idag består serien av 14 produkter, bland annat olika schampon, balsam, saltvattenspray, deodoranter och den prisvinnande hårsufflén.

- Att vara frisör innebär att man ägnar flera timmar i veckan åt att blanda, hantera och andas in kemikalier. Produkter med namnet BRUNS förpliktigar. Som certifierade Gröna Frisörer ställer vi höga krav på vår arbetsmiljö, vilket innebär att vi jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier.

Tillsammans arbetar de hårt för att skapa en så sund arbetsmiljö som möjligt för frisörer, kunder och miljö.

- Vi är unika i att alltid ta fram en syster utan doft till våra produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified som är en allergicertifiering med hårda krav. Vi märker en ökad efterfrågan på doftfria produkter och det är härligt att kunna erbjuda detta.

Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter. Idag består BRUNS produktserie av 14 olika produkter.

Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.Utvecklingen av ännu fler miljövänliga produkter är i full gång.

BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.BRUNS tar alltid fram en syster utan doft till sina produkter. Dessa doftfria produkter är alltid certifierade av Allergy Certified.

Stark tillväxt
Utvecklingen av fler miljövänliga produkter är i full gång och varumärket växer, mycket tack vare en engagerad och medveten kundkrets.

- Med glädje ser vi att intresset för hårvård utan skadliga kemikalier ökar. Det är fantastiskt roligt. Som certifierad Grön Frisör vet vi att man som frisör kan åstadkomma samma resultat som en traditionell frisör. Det är inte heller bara gröna frisörer som köper produktserien, fler och fler ”traditionella” frisörer får upp intresset för gröna produkter.

Under året planeras ytterligare tio produkter, bland annat olika vax och en hårinpackning. BRUNS products innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Idag finns BRUNS products att köpa på olika salonger, webshoppar samt i Spanien. Målet är att nå ut till fler utanför Sveriges gränser.

Text: Ida Holmström
Foto: BRUNS

Nya produkter se fler produktnyheter

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Kiepe Color klippsaxar i 15 variationer hos Hairmail

Den nya serien Color från Kiepe innehåller 15 nya saxar. Colorsaxarna kommer i tre olika längder 5", 5,5" och 6" och finns i fem fina färgalternativ.
Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer Bodifying Blow-Dry Crème nu hos Tendenz

Transfoamer är en blandning mellan en volymprodukt och en kräm. Ett lättviktigt skum som ger både volym och mjukhet!
Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Denim Dress jeansförkläde nu hos Hairmail

Det praktiska jeansförklädet Denim Dress är avsett för dagligt salongsbruk. Material 100% bomull
COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY – som ett läppglans för håret!

COLOURING.ANGELS från KEVIN.MURPHY är en familj med fem färgförstärkande behandlingar. Fyra helt nya färger finns nu hos SESSION.MAP.
Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals EOS - nu i Sverige

Wella Professionals växtbaserade hårfärg EOS firar 20 år och lanseras nu i Norden. EOS får håret att se starkt och friskt ut utan att kompromissa med resultatet.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Möt hösten med HeadBrands

Möt hösten med HeadBrands

I höst erbjuder HeadBrands spännande kurser där du som frisör kan boosta både dig själv och din fantasi. Här kan du läsa om några speciellt utplockade guldkorn; HeadBrands Experience, Mazella&Palmer och deras nya koncept "On Demand".
Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Invigning av Davines Village och WWHT i Parma

Under de tre dagarna i Parma bjöds frisörerna på en helhetsupplevelse med massor av hår, hållbara initiativ och avgörandet i Davines World Style Contest.
Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

Revlon Style Masters firade 10 år i Barcelona

När en av världens största tävlingar, Revlon Style Masters Competition, fyller tio år kan man inte förvänta sig annat än ett storstilat firande.
Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Annie Ankervik och Sofia Geideby vinnare i Davines WSC 2018

Svensk storslam! Hair Magazine träffade de trötta men lyckliga vinnarna i Parma dagen efter vinsten vid Davines World Style Contest. Läs intervjun här.
Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Gemenskap och glädje på Session.Weekend i Göteborg

Session Maps fullspäckade inspirationshelg, samlande i år 500 vitklädda frisörer som umgicks, nätverkade och njöt av inspirerande undervisning.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Tan Bergqvist

Tan Bergqvist

Sveriges vinnare av American Crew All Star Challenge 2016 är Tan Bergqvist, Salong Chic i Malmö. I år räckte det inte till internationell finalplats men Tan har fått blodad tand och har redan börjat planera inför nästa års tävling.
Benjamin Martin (2017)

Benjamin Martin (2017)

Under Sebastian Professionals event i Berlin hade Benjamin många järn i elden. Hair Magazine lyckades fånga honom till en exklusiv intervju. Läs om Sebastians Global Capability Trainer, Benjamin Martin här:

Annons

Nya videor se fler videor

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Video: Firande av Frisörens dag den 19 juni

Den 19 juni lanserade Hair Magazine Frisörens dag för att fylla frisöryrket. Se chefreaktör Camilla Svenssons tal till alla nordiska frisörer.
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspiration till härliga blow out brushes med denna video från Björn Axén. Här får du ta del av styling på modeller med hela fyra olika hårlängder och stilar.
Har du sett den nya glittertrenden?

Har du sett den nya glittertrenden?

Gör hela håret glittrigt, eller lägg in några slingor. Ska dina kunder på festival nu i sommar så kanske det kan vara en idé att föreslå denna festliga look.
Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!