leverantörer

Frisörkurser

Webshops

1937 – en modern herrserie med historia

En hyllning till det klassiska barberarhantverket, men anpassat för den moderne mannen på språng. Det är 1937 – den nya herrserien som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands, erbjuder ett komplett sortiment groomingprodukter för män.

Jonas Shiran Larsen, från Barberen i Vognmagergade, är mannen bakom den exklusiva produktserien 1937.
Jonas Shiran Larsen, från Barberen i Vognmagergade, är mannen bakom den exklusiva produktserien 1937. Serien bygger på idén ”Man in Motion” och signaturprodukten är ett portionspaketerat vax
 

Jonas Shiran Larsen är ett känt namn bland Danmarks frisörer. När han var ung skulle han bli rockstjärna, men efter att ha fastnat för frisöryrket har han aldrig blickat tillbaka. Istället har han turnerat världen runt och utbildat för stora frisörmärken, till dess att han en dag beslutade sig för att öppna en riktig herrsalong.

- Jag var trött på att behöva bjuda in mina manliga vänner till damsalongen där jag jobbade när de skulle klippas. Där satt alltid tjejer med färg i håret, det doftade av permanent och hårspray och det låg damtidningar överallt.

Läs även: 

Läs även: Barberarshow med 1937 och HeadBrands

Produktserien 1937 av Jonas Shiran Larsen säljs exklusivt hos HeadBrands.
Produktserien 1937 säljs exklusivt hos HeadBrands. 
 

Klassisk herrsalong i hjärtat av Köpenhamn
Efter många om och men fick han möjlighet att ta över en klassisk herrsalong i hjärtat av Köpenhamn. Salongen har en lång historia som Jonas värnar om att föra vidare. Det har aldrig varit annat än en herrsalong på adressen och Jonas är den tredje ägaren sedan salongen slog upp dörrarna för första gången 1937.

- Barberen i Vognmagergade, som jag döpte salongen till, är därför en klassisk herrsalong där vi som arbetar går klädda i vit skjorta, svarta byxor, fluga och fina skor året runt. Vi är enbart män som arbetar där, vi klipper enbart män och kvinnor är inte tillåtna i salongen. Det är en fristad för män, där män kan slappna av och vara sig själva fullt ut.


I Barberen i Vognmagergade arbetar enbart män och endast män är tillåtna i salongen. Barberarna går alltid klädda i vit skjorta, svarta byxor, fluga och fina skor.


Man in motion
För sju år sedan tröttnade Jonas på att han alltid blev tvungen att slänga sitt vax vid säkerhetskontrollen innan han skulle flyga. Där och då föddes idén till 1937:s signaturprodukt; Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.

- Jag tyckte att det behövdes ett vax att ta med, oavsett om man ska flyga, träna eller gå på nattklubb. Det har tagit mig flera år att skapa den här produkten eftersom det är svårare än man tror att få ner lagom mycket vax i en liten plastficka. Jag är den första i världen som hittills lyckats.

Varje förpackning rymmer fyra milliliter vax, precis lite för mycket för att genomsnittsmannen ska bli nöjd. 1937 Man in Motion blev startskottet för en komplett serie för män med allt från rakprodukter till hårvård. Produkterna är snyggt förpackade med enkel design och en doft av citrusfrukten bergamott.

- Jag ville ha en neutral och fräsch doft som inte tar över. Många produkter idag som riktar sig till män har en överdrivet maskulin, tung doft. För mig handlar maskulinitet om att vara ren, så kan du själv välja hur du vill dofta med din egen parfym. Att män använder ansiktskräm, skäggolja och after shave balm är relativt nytt och jag vill att alla män ska känna sig bekväma i doften.

Läs även: 1937 hos HeadBrands

Produktserien 1937 säljs exklusivt hos HeadBrands. Här ser ni Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.
Här ser ni Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.
 

Handbagaget, byxfickan och badrumshyllan
Jonas har varit med i hela processen för att ta fram produkterna och designen på förpackningarna. Han vet vad han vill ha och hans erfarenhet och meritlista har tagit honom hela vägen fram.

- Alla produkter i serien är utvecklade med utgångspunkt i mig själv. Jag har klippt cirka 20 000 människor de senaste tio åren och jag vet mer om mäns hår än de flesta andra. Min erfarenhet säger mig att produkterna kommer att passa de flesta män.

1937 är en exklusiv serie för män i farten. Dess unika historia, enkla design och neutrala doft ger den en självklar plats i alla mäns handbagage, byxficka och badrumshylla. Och jo, även om serien är skapad för män passar den lika bra till kvinnor.

Text: Camilla Svensson
Foto: Niels Nygaard

Denna advertorial kan även läsas i Hair Magazine, utgåva 13.

..

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops - Nu hos HeadBrands

Luminous Bronze Self-Tan Drops är koncentrerade brun-utan-soldroppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Läs mer här:
KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

KC Professional - No Nothing Dry Shampoo & Heat Protection Spray

Hos HeadBrands hittar ni nu dessa två nyheter från KC Professional - ett dry shampoo och ett heat protection spray, båda fria från parfym.
HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

HH Simonsen Flex Dry Brush nu hos Tendenz

Flex Dry Brush ger en skonsam utredning och är dessutom värmeresistent - vilket gör den optimal att använda till föntorkning.
Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills

Masque Hair & Scalp Intensive Treatment från J Beverly Hills Masque är en fuktbehandling som kompletterar varje hårstrå och ger fuktbalans i hela hårbotten.
Net teknisk kappa

Net teknisk kappa

Den tekniska kappan Net är elegant, behaglig och perfekt vid färgning. Det nätliknande materialet har en vatten- och kemikalieavstötande plastbeläggning.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

Han tog tredje finalplatsen till Årets barberare 2018!

I helgen avgjordes den tredje semifinalen inför Årets barberare 2018. Ali Alahama från Troy Salon i Nybro utsågs till mellersta/norra Sveriges bästa barberare.
Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Nylansering av Schwarzkopf Professionals BC Bonacure

Schwarzkopf Professionals prisvärda produktserie BC Bonacure har nylanserats! Ta en titt på deras produktpresentation som nyligen tog plats i Stockholm.
Västkustens bästa barberare är utsedd!

Västkustens bästa barberare är utsedd!

Första semifinalen i tävlingen Årets Barberare 2018 är avgjord! Amin Iranmanesh från Randevu Barbershop i Göteborg tog hem vinsten och kan nu titulera sig som Västkustens bästa barberare.
Wella Professionals ITVA i nytt format

Wella Professionals ITVA i nytt format

Nu är det öppet för ansökningar till Wella Professionals TrendVision Awards 2018. Skicka in ditt bidrag till #ColorVision eller #CreativeVision innan den 6 augusti.
Team Sweden – Behind the scenes

Team Sweden – Behind the scenes

Vid Intercoiffures nordiska kongress fick Team Swedens visning stående ovationer. Möt Joakim Roos och Linda Schuster som var med och skapade den hyllade visningen.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.
Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo, International Creative Director för TIGI, berättar om sitt livs kärlek: hår.

Annons

Nya videor se fler videor

Inspiration till brudfrisyrer

Inspiration till brudfrisyrer

Bröllopssäsongen har börjat! Se videon som visar hur du skapar en fin, lite slarvig knut till den stora dagen.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Björn Axén - How to get the look - Bohemiska flätor

Följ med i videon där Sofia Geideby visar hur du gör en enkel, fin och somrig frisyr med flätor!
Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Video: Hair Magazine på Gocciani Weekend 2018

Hair Magazine var på plats under Gocciani Weekend 2018 i Stenungsund. Se vår video från helgen här!
De första hårtorkarna i salongerna

De första hårtorkarna i salongerna

I denna video kan du se vad som hänt med utrustningen i frisörsalongerna sedan de första torkhjälmarna flyttade in under 1920-talet.
Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Årets Frisör på Nyhetsmorgon!

Ett stort grattis önskar vi på Hair Magazine alla Sveriges duktiga vinnare i tävlingen Årets Frisör. Sofia Geideby tog hem storvinsten och blev Årets Frisör, samt vinnare av Årets Dam & Årets Team. Grattis!