leverantörer

Frisörkurser

Webshops

1937 – en modern herrserie med historia

En hyllning till det klassiska barberarhantverket, men anpassat för den moderne mannen på språng. Det är 1937 – den nya herrserien som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands, erbjuder ett komplett sortiment groomingprodukter för män.

Jonas Shiran Larsen, från Barberen i Vognmagergade, är mannen bakom den exklusiva produktserien 1937.
Jonas Shiran Larsen, från Barberen i Vognmagergade, är mannen bakom den exklusiva produktserien 1937. Serien bygger på idén ”Man in Motion” och signaturprodukten är ett portionspaketerat vax
 

Jonas Shiran Larsen är ett känt namn bland Danmarks frisörer. När han var ung skulle han bli rockstjärna, men efter att ha fastnat för frisöryrket har han aldrig blickat tillbaka. Istället har han turnerat världen runt och utbildat för stora frisörmärken, till dess att han en dag beslutade sig för att öppna en riktig herrsalong.

- Jag var trött på att behöva bjuda in mina manliga vänner till damsalongen där jag jobbade när de skulle klippas. Där satt alltid tjejer med färg i håret, det doftade av permanent och hårspray och det låg damtidningar överallt.

Läs även: 

Läs även: Barberarshow med 1937 och HeadBrands

Produktserien 1937 av Jonas Shiran Larsen säljs exklusivt hos HeadBrands.
Produktserien 1937 säljs exklusivt hos HeadBrands. 
 

Klassisk herrsalong i hjärtat av Köpenhamn
Efter många om och men fick han möjlighet att ta över en klassisk herrsalong i hjärtat av Köpenhamn. Salongen har en lång historia som Jonas värnar om att föra vidare. Det har aldrig varit annat än en herrsalong på adressen och Jonas är den tredje ägaren sedan salongen slog upp dörrarna för första gången 1937.

- Barberen i Vognmagergade, som jag döpte salongen till, är därför en klassisk herrsalong där vi som arbetar går klädda i vit skjorta, svarta byxor, fluga och fina skor året runt. Vi är enbart män som arbetar där, vi klipper enbart män och kvinnor är inte tillåtna i salongen. Det är en fristad för män, där män kan slappna av och vara sig själva fullt ut.


I Barberen i Vognmagergade arbetar enbart män och endast män är tillåtna i salongen. Barberarna går alltid klädda i vit skjorta, svarta byxor, fluga och fina skor.


Man in motion
För sju år sedan tröttnade Jonas på att han alltid blev tvungen att slänga sitt vax vid säkerhetskontrollen innan han skulle flyga. Där och då föddes idén till 1937:s signaturprodukt; Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.

- Jag tyckte att det behövdes ett vax att ta med, oavsett om man ska flyga, träna eller gå på nattklubb. Det har tagit mig flera år att skapa den här produkten eftersom det är svårare än man tror att få ner lagom mycket vax i en liten plastficka. Jag är den första i världen som hittills lyckats.

Varje förpackning rymmer fyra milliliter vax, precis lite för mycket för att genomsnittsmannen ska bli nöjd. 1937 Man in Motion blev startskottet för en komplett serie för män med allt från rakprodukter till hårvård. Produkterna är snyggt förpackade med enkel design och en doft av citrusfrukten bergamott.

- Jag ville ha en neutral och fräsch doft som inte tar över. Många produkter idag som riktar sig till män har en överdrivet maskulin, tung doft. För mig handlar maskulinitet om att vara ren, så kan du själv välja hur du vill dofta med din egen parfym. Att män använder ansiktskräm, skäggolja och after shave balm är relativt nytt och jag vill att alla män ska känna sig bekväma i doften.

Läs även: 1937 hos HeadBrands

Produktserien 1937 säljs exklusivt hos HeadBrands. Här ser ni Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.
Här ser ni Man in Motion – ett vax i portionsförpackning.
 

Handbagaget, byxfickan och badrumshyllan
Jonas har varit med i hela processen för att ta fram produkterna och designen på förpackningarna. Han vet vad han vill ha och hans erfarenhet och meritlista har tagit honom hela vägen fram.

- Alla produkter i serien är utvecklade med utgångspunkt i mig själv. Jag har klippt cirka 20 000 människor de senaste tio åren och jag vet mer om mäns hår än de flesta andra. Min erfarenhet säger mig att produkterna kommer att passa de flesta män.

1937 är en exklusiv serie för män i farten. Dess unika historia, enkla design och neutrala doft ger den en självklar plats i alla mäns handbagage, byxficka och badrumshylla. Och jo, även om serien är skapad för män passar den lika bra till kvinnor.

Text: Camilla Svensson
Foto: Niels Nygaard

Denna advertorial kan även läsas i Hair Magazine, utgåva 13.

..

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Frisörsaxen Kasho Damascus hos Frisörtjänst

Genom att kombinera gamla smidestraditioner med toppmodern och futuristisk teknik får vi resultatet Kasho Damascus.
Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

Nya värmeskyddet HEATED.DEFENSE från KEVIN.MURPHY

KEVIN.MURPHY presenterar HEATED.DEFENSE som är ett nytt leave in-skydd för håret. Skyddar håret mot både värmeverktyg och mekanisk skada.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lites Colorditioner är ett pigmenterat, färgbevarande och stärkande balsam som återuppbygger och reparerar bindningarna i håret. Finns hos Headbrands!
Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Nya stylingverktyget Cera Wandbar

Cera Wandbar är en ny locktång som tack vare dess ergonomiska vinkel ger massor av stylingmöjligheter utan att belasta din handled, axel eller armbåge.
Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliant Glow Brightening Oil från Joico

Blonde life Brilliand Glow Brightening Oil från Joico ger lyster i de ljusaste blonda håren samtidigt som den tillför näring och skyddar alla sköra hårstrån

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserade nya IGORA Vibrance i Göteborg

Schwarzkopf Professional lanserar nya, uppdaterade IGORA Vibrance. En flytande lättfärg med mer glans och fler nyanser, vilket ger fler användningsområden.
Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare bjuder in till inspirerande visning med Kirsten Demant

Kraft Haircare anordnade en lunchvisning tillsammans med Kirsten Demant från Davines. Visningen fokuserade främst på röda, svarta och blonda hår.
Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff i Örnsköldsvik

Trends 2018 by Hairstuff bjöd på allt från inspirerande shower på scen, nya produkter och trender till en trerättersmiddag och dans. Läs och se bilder här.
Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Sam Villa Weekend med Creative Headz & Redken

Förra helgen bjöds Sam Villa, Global Artistic Ambassador för Redken, in till det snabbt växande salongskonceptet Creative Headz för workshop med hela teamet.
Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals första TrendVison Creative Retreat Experience

Wella Professionals internationella TrendVision 2018 gick av stapeln i Lissabon, och frisörer från hela världen hade samlats för en Creative Retreat Experience. Se mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jessica Lundström

Jessica Lundström

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Linda Beronius (Q&A)

Linda Beronius (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att träffa Linda Beronius, Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Få en snabbkoll på hennes liv som frisör!

Annons

Nya videor se fler videor

2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

I denna video har brittiska Regis Salons samarbetat med Creative Director Kieron Fowles för att skapa två frisyrer som är perfekta till festen.
Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

Lär dig att skugga rötterna med Jenny Strebe och Schwarzkopf

I denna video visar Schwarzkopf Professionals tillsammans med Jenny Strebe, @theconfessionsofahairstylist, hur du skuggar rötterna i en reversed balayage.
Julinspirerad hästsvans med ghd

Julinspirerad hästsvans med ghd

Ghd visar i denna video hur du gör en snygg, lockig hästsvans med hårpynt. Se videon här och gör dig klar för att styla julens alla kunder.
Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Frivilliga och Goldwell klipper hemlösa på Rådhusplatsen

Även i år ställde en rad frivilliga frisörer upp på Rådhusplatsen den 11 december för att bjuda på gratis klippning och styling till hemlösa.
Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

Naturliga vågor med textur med hjälp av ghd

I denna video visar ghd hur du får till den så kallade "I woke up like this"-look. Naturliga och definerade lockar för en cool och sexig look. Se videon här.