leverantörer

Frisörkurser

Webshops

RUNDA FORMER OCH KVALITET HOS PETERSSON & TOTH

Runt, runt, runt. I Bruno Mathsons hemtrakter i Värnamo i Småland har Petersson & Toth slagit upp dörrarna till en helt ny salong. Inredningen har tagits fram i samarbete med Moduline och utgår från de stora runda  speglarna ägaren Anna fick span på redan ett år innan lokalen var funnen.

Salong Petersson & Toth i VärnamoKunderna möts av en imponerande takhöjd med kristallkronor och receptionen Hera från Gamma Bross.

Anna Toth Nilsson är en av grundarna som startade Petersson & Toth i Värnamo i Småland för hela 18 år sedan. Då låg salongen lite utanför centrum men efter att ha övervägt att flytta in till stan en längre tid gjorde Anna, och den nya delägaren Lina Peters-son, slag i saken. Först gällde det såklart att hitta den perfekta lokalen. De letade i ett år innan en gammal banklokal från 1920-talet blev ledig.

- Så fort vi öppnade dörrarna till lokalen såg vi att det var här vi skulle ha våra kristallkronor och våra stora, runda speglar, berättar Anna.Salongen ligger nära stationen och det är ett stort flöde av folk som passerar förbi varje dag. Den nya, fräscha salongen slog upp dörrarna strax efter årsskiftet och den har verkligen blivit en ”snackis”.

- Mottagandet har varit suveränt och vi har fått många nya kunder. De stora, härliga fönstren gör att folk ser in i salongen och blir lockade att komma in. Det gör att vi syns på ett helt annat vis.

Salong Petersson & Toth i Värnamo

Klippstolar från Pahi Barcelona hos salong Petersson & Toth.De runda formerna går igen i hela inredningen; i speglarna från  Gamma Bross, de stora fönstren och klippstolarna från Pahi Barcelona.

Mycket design i området

I Värnamo är det, som i de flesta städer, många olika frisörsalonger i olika prisklasser och nischer. Det gäller att alltid hänga med, fortsätta att utvecklas och satsa. Petersson & Toth vill gärna sticka ut lite och utstråla kvalitet.

- Här i trakterna finns mycket design. Till exempel kommer både Bruno Mathson och Jonas Ihreborn härifrån. Folk här är medvetna om kvalitet, så det gäller att kunna leverera det.Inredningen är såklart en viktig komponent i att ge kunderna en exklusiv upplevelse. En av de första inredningsdetaljerna Anna visste att hon var säker på var de stora speglarna från Gamma Bross.

- Jag såg speglarna redan ett år före vi hade hittat lokalen och de har funnits med i tankarna under hela planeringsprocessen. De är så häftiga. De är alldeles runda och står på en stolpe, så de är väldigt speciella. Anna och Lina ville behålla lokalens luftighet och ljus, och speglarna, som ser ut som att de svävar, gav dem precis den känsla de ville åt.

Salong Petersson & Toth i Värnamo

Salong Petersson & Toth i VärnamoSalong Petersson & Toth i VärnamoDe runda speglarna hade ägaren Anna spanat in hos Moduline redan ett år innan hon hittat lokalen. Tillsammans med de rundade fönstren i den gamla banklokalen från 20-talet kommer de helt till sin rätt.

Det lilla extra

De runda speglarna fanns hos Moduline och det är även därifrån resten av salongsinredningen kommer från. Tillsammans med Tage från Moduline har den gamla banklokalen fått nytt liv och blivit anpassad efter både frisörer och kunder som vill ha det lilla extra.

- Vi hade ritat upp hur vi ville ha det redan innan, men när Tage kom hit och kände in lokalen flyttade han runt lite och det blev sådär superbra! Ibland tänker man att ”såhär ska en salong se ut” men Tages erfarenhet öppnar upp för nya lösningar.

Den lyxiga känslan går igen i alla salongens element. Här är det fyra meter upp till taket, och de stora kristallkronorna sprider ljus över salongen. Den runda formen från speglarna går igen i de rundade fönstren, de runda stolarna och de runda borden. Det ger en lugn och behaglig helhetskänsla. Här får kunderna inte bara en klippning, här får de en upplevelse.

Läs även: Moduline bygger på omtanke och kunskap

Salong Petersson & Toth i VärnamoAvslappnande schamponering avskild från resten av salongen för en avslappnande upplevelse.

Mörka toner och guld

Schamponeringen är avskild från resten av salongen, vilket ger en lugn och behaglig stund för avslappning.

- I och med att huset är byggt på 20-talet har vi tänkt lite Art Deco med mörka toner och guld i schamponeringen. Där kan man dessutom dra för och dämpa belysningen. Schamponeringsstolarna, som också de är från Gamma Bross, har inbyggd air massage och lyfter upp kunden så att det blir en ännu skönare upplevelse.

Salong Petersson & Toth i VärnamoSalong Petersson & Toth i VärnamoSchamponeringen är inredd i Art Deco-stil med schamponeringsstolar med inbyggd air massage.

Rustik herrhörna

Längre in i salongen finns även en herrhörna för salongens manliga kunder. Här är det lite mer dämpat än i den övriga salongen. Känslan är lite mer rustik på grund av tapeten som ser ut som en brädvägg och den egenbyggda bänken. Lyxen är dock fortfarande kvar, framförallt genom den retroinspirerade barberarstolen Tiger från Mila. Här har männen en egen plats där de kan få trimmat både skägget och topparna.

Idag är de tre frisörer som arbetar på Petersson & Toth. Dessutom har de an massör som hyr in sig i lokalen. Anna och Lina har dock större ambitioner med den stilrena salongen i Värnamo.

- Vår vision är att ha fler frisörer, jobba med naglar och ta ett helhetsgrepp när det gäller
skönhet och hälsa. Det händer ju inte över en natt men det här är en bra start.

Att hela tiden se framåt och fortsätta utvecklas är något Anna och Lina ser som en viktig ingrediens för en lyckad salong. Deras pepp och glädje smittar av sig på både kunder och personal.

- Jag brinner fortfarande för yrket, det är så roligt. Jag ska jobba många år till och under tiden vill jag ha kul och utvecklas. Det är därför jag vill fortsätta satsa!

Fr.v. Lina Petersson, Anna Toth Nilsson och Theresia Svensson som jobbar i salong PETERSSON & TOTHSalong Petersson & Toth i Värnamo

Salong Petersson & Toth i VärnamoFr.v. Lina Petersson, Anna Toth Nilsson och Theresia Svensson som jobbar i den nya, fräscha salongen i Värnamo. Den retroinspirerade barberarstolen Tiger från Mila gör herrhörnan
till en lyxig plats där männen kan slå sig ner och slappna av.

Få mer inspiration här: Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Text: Camilla Svensson
Foto: Studiofotograferna

.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Härligt juliga nyheter! Nu till jul lanserar Wella Professionals julboxar från både Wella, Sebastian Professional, EIMI och SP.
Julklappsaskar från KMS

Julklappsaskar från KMS

Erbjud dina kunder en jul med STIL! I de nya julklappskitten från KMS hittar du fyra olika 'Style Equations'. Se dem här!
Holiday Boxes från Maria Nila

Holiday Boxes från Maria Nila

Maria Nila lanserar nya Holiday Boxes med deras nya exklusiva 100% veganska handtvålar! Läs mer här.
Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Nu när julen närmar sig erbjuder Schwarzkopf fina necessärer innehållande populära vård- och stylingprodukter. Vid varje såld julförpackning går 5 kr till Shaping Futures. In och läs mer här!
O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&M uppdaterar styling och volymprodukten Rootalicious med ett nytt stilfullt utseende, nytt förbättrat munstycke och kommer nu istället i en ny mousseform.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

För 15:e året i rad anordnades den världsomspännande tävlingen Wella TrendVision Awards i London. Följ med bland nya trender ock kreativitet i massor!
Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

I helgen var det ännu en gång dags för det storslagna Goldwell & KMS Global Zoom Event, denna gången i kulturstaden Barcelona. Läs och se bilder från eventet här:
Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Klipp, färg, styling och högaktuella trender. Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona var en riktig inspirationsboost inför hösten. Se alla bilder från helgen här!
Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Clarion Sign var fullsatt med förväntansfulla frisörer när Schwarzkopf Professional presenterade sin nya AW17-kollektion, samt bjöd på trendrapport och Look & Learn. In och se bilderna från kvällen här!
Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

På Sankt Jörgen Park var det full fokus på färg när EDGE Cosmetics anordnade utbildningshelg i Göteborg för ett 30-tal frisörer från Norrtälje till Malmö.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Dani Abunar (Q&A)

Dani Abunar (Q&A)

En snabb intervju med Dani Abunar där vi får spännande info om hans karriär, drömmar och framtid.
Benjamin Martin (2015)

Benjamin Martin (2015)

Under den spektakulära Sebastianshowen Eclipse Art i Köpenhamn, som sammanföll med solförmörkelsen i slutet av mars, var det Benjamin Martin som höll i trådarna. Han är Nordic Creative Leader för Sebastian, men även för Nioxin och Sassoon.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!