leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Jo, du läste rätt! Salongen med det uppseendeväckande namnet, Chukro Maddafakka, ligger på Östermalm i Stockholm. Hair Magazine har besökt salongen för att spana in den futuristiska inredningen från Moduline och träffa ägaren Jony Chukro, ett proffs med glimten i ögat.

Välkommen till Chukro Maddafakka! En lyxig salong med futuristisk inredning.
Den högblanka receptionsdisken från Gamma & Bross är både läcker och funktionell. Färgklickarna från den lila velourdivanen och produkthyllan bryter av fint mot den övrigt svart-vita inredningen.

Med Humlegården som granne ligger den kaxigt lyxiga salongen Chukro Maddafakka. Jony Chukro, som äger salongen, berättar att det varje dag stannar minst en person på gatan och fotograferar skylten som bär upp namnet med attityd.
- Det är ju lite ”in your face”! Jag var trött på alla klassiska namn som förknippas med hår. Jag ville ha något galet och tokigt, något som man kommer ihåg.

Jony Chukro är född och uppvuxen i Beirut men kom till Sverige som tonåring. Han gick på frisörskolan på Lidingö i tre år och insåg under intervjun att han varit frisör i snart 30 år, och det blir bara bättre enligt honom.
- Jag älskar jobbet nu mer än någonsin! Det är tack vare yrket jag är den jag är idag. Jag blir glad varje dag jag kommer hit. Det känns inte som ett jobb, det är mer som en hobby som jag får hålla på med varje dag. Det absolut bästa med att komma hit varje dag är glädjen av att umgås med de som jobbar här, ingen är normal!

Läs även: Östlings Salonger - När inredningen har betydelse 

Jony Chukro, som äger och driver Chukro Maddafakka, har varit i frisörbranschen i snart 30 år.
Jony Chukro har varit i frisörbranschen i snart 30 år, och enligt honom blir det bara bättre och bättre!


En lila velourdivan
Att kliva in på Chukro Maddafakka är som att kliva in i framtiden. I entrén står en högblank receptionsdisk från Gamma & Bross och längs ena väggen dras blicken till en inbjudande lila velourdivan. Divanen och produkthyllan som står bakom receptionen, är riktiga färgklickar i den annars öppna, vita salongen som har imponerande 5,6 meter i takhöjd och klassiskt schackrutigt golv.
Idag jobbar åtta frisörer i salongen som har totalt fyra rum; två klipprum, ett schamponeringsrum och entrén. Här slår jag mig ner på den lila velourdivanen, får en kopp kaffe av Jony och spanar in två stora pelare som når hela vägen upp till taket. Pelarna leder in till ett av klipprummen medan det andra skymtas genom en långsmal, kyrkoliknande öppning.

Salongen med det uppseendeväckande namnet, Chukro Maddafakka, ligger på Östermalm i Stockholm.
Varje dag stannar det flera personer och fotograferar den kaxiga skylten utanför salongen.

Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut.  Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut.Inredningen hos Chukro Maddafakka är tidlös och den höga kvaliteten gör att salongen ser nyrenoverad ut, även om det är sju år sedan den blev det den är idag.


Enkel rengöring, lätt att hålla fräscht
På grund av att allt i salongen är skinande blankt och rent antar jag att salongen nyss renoverats, men Jony berättar att det faktiskt är hela sju år sedan salongen blev det den är idag och salongsinredningen från Moduline kom på plats. Salongsinredningen är skapad av den italienska toppdesignern Karim Rashid, och salongen i sig har porträtterats i ett italienskt inredningsmagasin som en av Europas trendigaste salonger.

Speglarna i salong Chukro Maddafakka är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning.Speglarna är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning. Den rena designen gör stationerna enkla att rengöra så att det alltid ser fräscht och snyggt ut i salongen.
 

- Du är aldrig snyggare, fräschare eller bättre än du är just nu. Jag valde den här inredningen för sju år sedan eftersom det var den snyggaste jag sett, och det är den än idag. Rent praktiskt så är alla moduler dessutom lätta att rengöra och samlar inte damm, därför är det också enkelt att hålla det fräscht. Precis som receptionsdisken är klippstationerna också blankt vita och runt om speglarna lyser lampor med vitt ljus.
- Lamporna är verkligen helt kritvita. Det ger den rätta känslan vid färgning.

 Speglarna i salong Chukro Maddafakka är inramade av vitt ljus som är optimalt vid färgning.

Lyx och glädje
I schamponeringen är belysningen lite mer dämpad med en stjärnhimmel i taket. I rummet står tre schamponeringsstolar, även dessa designade av Karim Rashid. Samtidigt som kunden schamponeras ger stolen air massage längs med hela ryggen och vaderna. Musik från en iPod strömmar ut genom individuella högtalare i varje stol. Ljuset i kåporna skiftar harmoniskt och ger kunden ljusterapi samtidigt som frisören masserar nacke och hjässa. Det känns som att sväva på rosa moln.
- Jag vill att salongen ska andas lyx och glädje. Kunderna som kommer in i salongen ska känna att ”här vill jag ta en drink och bli vacker!”. Det ska finnas en trygghet hos kunden, att de vet att de kommer att få ett snyggt resultat. De vet också att det är dyrt att gå hit. Det är som i en Chanel-butik, här frågar ingen om priset.

Se även: Sobert och trendigt hos Anne & Co i Borlänge

 Techno-Wash från Gamma & Bross ger kunden både air massage och ljusterapi samtidigt som favoritmusiken strömmar ut genom individuella högtalare.
Techno-Wash från Gamma & Bross ger kunden både air massage och ljusterapi samtidigt som favoritmusiken strömmar ut genom individuella högtalare.

I schamponeringen hos Chukro Maddafakka är belysningen dämpad med en glittrande stjärnhimmel i taket.
I schamponeringen är belysningen dämpad med en glittrande stjärnhimmel i taket.


Diskussioner långt in på natten
När Jony skulle inreda salongen var det tillsammans med dåvarande kollegan Marco Vukota. De båda spenderade flera månader med att googla olika märken och möjligheter och satt ofta till långt in på natten och diskuterade. När de väl hade bestämt sig för hur de ville ha det kontaktade de Moduline.

- Tage på Moduline bjöd in oss till kontoret här i Stockholm och där käkade vi pizza och planerade allt i minsta detalj. Det var det dyraste de hade, men vi kunde inte släppa det, det var det vi skulle ha!

 Produkthyllan i salong Chukro Maddafakka är en härlig färgklick i den vitmålade entrén.


Fortsättning följer…
Jony har nu fått möjlighet att bygga ut salongen och skapa plats för bland annat fler frisörer, och den här gången är Moduline en självklar partner redan från start. Chukro Maddafakka är en salong som till en början slår mig som minimalistisk, men ju längre tid jag spenderat i salongen, desto fler detaljer ser jag som fångar mitt intresse. Det schackrutiga golvet, de höga vita pelarna, stjärnhimlen och stolarna med ljusbehandling och air massage i schamponeringen. Allt är genomtänkt och det ska verkligen bli spännande att se hur det blir när de nya planerna satts i verket. På återseende!

 Jony Chukro, som äger och driver Chukro Maddafakka, har varit i frisörbranschen i snart 30 år.
Jony Chukro äger och driver den lyxiga salongen på Östermalm.


Läs även: Moduline bygger på omtanke och kunskap
 

Den här artikeln kan även läsas i sjätte utgåvan av Hair Magazine, 2016 (nr. 12).

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Bradley Smith

Bradley Smith

På Heathrow Terminal 5 ligger Bradley Smiths expressalong. Här bokar folk inte tid, de bara kommer förbi och sätter sig i stolen.
Marwan ”Marre” Hitti

Marwan ”Marre” Hitti

Marre Hitti har länge varit kädisarnas förstahandsval. Efter sommarens prestigeuppdrag - att göra prinsessan Sofias håruppsättning - är han än mer i ropet.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.