leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sobert och trendigt hos Anne & Co

Trendig, sober och kreativ – så beskriver salongsägaren Anne Engvall inredningen i sin nyrenoverade salong; Anne & Co i Borlänge. I den lilla salongen mitt i centrum arbetar frisörerna i skift för att ta hand om alla kunder. Inredningen från Moduline, som går i grått och krom, underlättar för frisörerna så att de kan ta hand om alla kunder på bästa sätt.

 Anne & Co  i Borlänge
Anne Engvall, ägaren av Anne & Co ville skapa en salong som tilltalar många.

Vid en av de två gågatorna i Borlänge centrum ligger den populära salongen Anne & Co. I den lilla salongen jobbar frisörerna i skift för att kunna ta emot alla kunder och erbjuda generösa öppettider. Ägaren, Anne Engvall, flyttade tillbaka hem från Stockholm och köpte salongen 1991. Sedan dess har hon renoverat salongen tillsammans med Moduline ungefär vart femte år. I februari i år var det dags igen.

 

Viktigt att tilltala många

Till salongen kommer alla möjliga kunder; mammor, pappor, flickvänner, mor- och farföräldrar och barnbarn. Därför är det viktigt för Anne att salongen tilltalar många och att alla kan känna sig välkomna. Genom åren har salongen bytt utseende flera gånger. Den har bland annat varit grön, röd med engelskt tema och nu senast svart och vit.

- Den här gången satsade vi på att inredningen skulle vara trendig, sober och kreativ.

Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom.Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom. Trots att lokalen enbart är 65 kvadratmeter stor finns det mycket svängrum och ytor att röra sig.


Färgschemat går i grått och krom. Den nya salongen har en lite industriell känsla men med detaljer som gör den varm och välkomnande. I entrén står en mjuk, välkomnande disk i en ljusgrå nyans och bakom den en upplyst produkthylla med färgglada produkter. I fönstret är murgröna planterad i rostiga krukor och hinkar.

- Jag gillar allt i salongen men min favoritdel är ändå receptionsdisken. Den är vadderad som sofforna var på 50-talet och ser lite ut som en sänggavel, säger Anne och skrattar.

Läs även: Koafför & Barber – En öppen salong med fokus på detaljerna

Den vadderade receptionsdisken hos Anne & Co Produkthyllan hos Anne & Co i Borlänge
I receptionen välkomnas kunderna av Annes favoritdel i salongen; den vadderade receptionsdisken.

Produkthyllan hos Anne & Co är vågformad och upplyst med tydligt fokus på de färgglada produkterna.Alla får tycka till

I en liten stad som Borlänge kan det vara svårt att etablera sig på marknaden. Anne har därför fått jobba hårt för att lyckas. Idag har hon tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i över 15 år. Nyckeln är enligt henne god service, mycket kreativitet och en härlig gemenskap.

- Vi har kul ihop och diskuterar allt med varandra, så även inredningen. Oftast är det jag som sätter igång och är drivande i projektet, men alla får vara med och tycka till.

Anne & Co  i Borlänge
Idag har Anne & CO tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i
över 15 år.
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen. 
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen.

 

Ett gediget pusslande

Vid varje renovering spånar Anne och hennes medarbetare kring vad de har för tankar om hur salongen ska se ut. När känslan och idéerna är på plats kommer Tage från Moduline in i bilden. Eftersom alla salonger är olika, och det inte finns några färdiga mallar, är det ett gediget pusslande som ska göras innan förberedelserna är klara. Första mötet sker ungefär sex månader innan renoveringen drar igång.

- Tage är så bra för han lyssnar på vad jag säger och plockar fram det han tror att jag menar. Sedan går vi igenom allt och jag får säga min mening, och så börjar det om till att vi har hittat precis det jag vill ha. Han är så otroligt lyhörd och hjälpsam.

Samarbetet med familjeföretaget, som drivs av Tage Holmqvist, började redan när salongen öppnade och har bara blivit djupare med åren Anne & Co har en byggfirma som hjälper till med monteringen men all inredning kommer från Moduline.

- Allt i salongen är från Moduline och det mesta är helt nytt för den här renoveringen. Bland annat har vi nya stolar i plexiglas, ny reception och nya schamponeringsstolar med inbyggd massage.

Se även: Moduline bygger på omtanke och kunskap

  Stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan
Den vackra kristallkronan skapar stämning medan de nya stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan.

 
Speglarna matchar givetvis också inredningen.                               


Liten lokal kräver smarta lösningar

Det tar tid och mycket tankeverksamhet för att göra om en salong, allt måste anpassas efter omständigheterna. Anne & Co:s lokal är enbart på 65 kvadratmeter och Anne har tio anställda, så allt måste passa ihop.

- Eftersom vi har så lite utrymme behöver vi till exempel små, smidiga schamponeringsstolar. Vid den förra renoveringen för fem år sedan fanns det inte några så smidiga stolar med massage men nu fanns det äntligen en modell som passade perfekt. Vi vill ju kunna ge våra kunder så mycket njutning som möjligt när de är här och de här stolarna masserar både rygg och stjärt samtidigt som vi masserar hårbotten.

Schamponeringen består av två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.
Schamponeringen följer den övriga inredningen i salongen och är utrustad med två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.

                           
                         Även frisörvagnarna är från Moduline och följer
                                 inredningen i grått och krom.


Allt på liten yta

Trots att lokalen är liten känns den luftig och öppen. Här finns mycket förvaringsmöjligheter uppåt väggarna både i salongen och i personalutrymmet, som även det fick ett lyft under renoveringen. Salongen har allt Anne kan önska sig, nästan.

- Jag hade önskat att det fanns möjlighet att bygga en SPA-avdelning men i så fall måste vi byta lokal. Vi har ett så bra läge och kundtillströmning och nu även en sprillans ny salong, så varför ska vi äventyra det?

Se även: PEACH - En trästuga mitt i stan

                               
               Även personalutrymmet och lagret fick sig ett lyft vid renoveringen.

 Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.
Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.

Text: Camilla Svensson
Foto: Patrik Lindström

Denna artikel kan även läsas i fjärde utgåvan av Hair Magazine, 2016.

 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Kombinationen av fem exklusiva oljor i KayPro Treasure Oil-produkterna stärker och vårdar även det mest skadade hår.
Cera Curly i ny storlek

Cera Curly i ny storlek

Den populära locktången Cera Curly finns nu i en ny storlek! 32 mm! Läs mer här!
Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Nu lanserar Session.Map en ny förbättrad lera från ELEVEN Australia. Extra Hold Styling Clay har fått en ny, uppdaterad formula.
SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

Styling Professional (SP) är serien med stylingborstar från JAGUAR som är anpassade för att borsta igenom och reda ut alla olika hårtyper.
Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

En helt ny produkt som är enkel att fästa och används för att skapa volym och färgeffekter, och passar alla hårtyper.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.
The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

Vid Movember World Record Shave Down i Malmö rakade barberare från The Barber by Larsson & Lange hela 304 män på sex timmar. Allt för ett gott ändamål!
Alternative Hair Show firade 35 år!

Alternative Hair Show firade 35 år!

Den extraordinära välgörenhetsshowen Alternative Hair Show i Royal Albert Hall var en upplevelse för ögat med ett uppvisande av kreativitet utan dess like.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jonas Shiran Larsen

Jonas Shiran Larsen

1937 är ett nytt, komplett sortiment groomingprodukter för män som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Här kan du läsa om den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands:
Ulf Oseroff Rosén

Ulf Oseroff Rosén

För att bota diskbråck och sin eviga rastlöshet startade Ulf Oseroff Rosén House of Hairdressers - en ergonomisk salong i ständig förändring. Läs om frisörsalongen som även är ett konstgalleri med gula detaljer.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.
Björn Axén - How to get the look - Kort hår

Björn Axén - How to get the look - Kort hår

I denna tutorial från Björn Axén visar de hur man gör en enkel styling av en kortare frisyr. Se hela videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!