leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sobert och trendigt hos Anne & Co

Trendig, sober och kreativ – så beskriver salongsägaren Anne Engvall inredningen i sin nyrenoverade salong; Anne & Co i Borlänge. I den lilla salongen mitt i centrum arbetar frisörerna i skift för att ta hand om alla kunder. Inredningen från Moduline, som går i grått och krom, underlättar för frisörerna så att de kan ta hand om alla kunder på bästa sätt.

 Anne & Co  i Borlänge
Anne Engvall, ägaren av Anne & Co ville skapa en salong som tilltalar många.

Vid en av de två gågatorna i Borlänge centrum ligger den populära salongen Anne & Co. I den lilla salongen jobbar frisörerna i skift för att kunna ta emot alla kunder och erbjuda generösa öppettider. Ägaren, Anne Engvall, flyttade tillbaka hem från Stockholm och köpte salongen 1991. Sedan dess har hon renoverat salongen tillsammans med Moduline ungefär vart femte år. I februari i år var det dags igen.

 

Viktigt att tilltala många

Till salongen kommer alla möjliga kunder; mammor, pappor, flickvänner, mor- och farföräldrar och barnbarn. Därför är det viktigt för Anne att salongen tilltalar många och att alla kan känna sig välkomna. Genom åren har salongen bytt utseende flera gånger. Den har bland annat varit grön, röd med engelskt tema och nu senast svart och vit.

- Den här gången satsade vi på att inredningen skulle vara trendig, sober och kreativ.

Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom.Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom. Trots att lokalen enbart är 65 kvadratmeter stor finns det mycket svängrum och ytor att röra sig.


Färgschemat går i grått och krom. Den nya salongen har en lite industriell känsla men med detaljer som gör den varm och välkomnande. I entrén står en mjuk, välkomnande disk i en ljusgrå nyans och bakom den en upplyst produkthylla med färgglada produkter. I fönstret är murgröna planterad i rostiga krukor och hinkar.

- Jag gillar allt i salongen men min favoritdel är ändå receptionsdisken. Den är vadderad som sofforna var på 50-talet och ser lite ut som en sänggavel, säger Anne och skrattar.

Läs även: Koafför & Barber – En öppen salong med fokus på detaljerna

Den vadderade receptionsdisken hos Anne & Co Produkthyllan hos Anne & Co i Borlänge
I receptionen välkomnas kunderna av Annes favoritdel i salongen; den vadderade receptionsdisken.

Produkthyllan hos Anne & Co är vågformad och upplyst med tydligt fokus på de färgglada produkterna.Alla får tycka till

I en liten stad som Borlänge kan det vara svårt att etablera sig på marknaden. Anne har därför fått jobba hårt för att lyckas. Idag har hon tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i över 15 år. Nyckeln är enligt henne god service, mycket kreativitet och en härlig gemenskap.

- Vi har kul ihop och diskuterar allt med varandra, så även inredningen. Oftast är det jag som sätter igång och är drivande i projektet, men alla får vara med och tycka till.

Anne & Co  i Borlänge
Idag har Anne & CO tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i
över 15 år.
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen. 
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen.

 

Ett gediget pusslande

Vid varje renovering spånar Anne och hennes medarbetare kring vad de har för tankar om hur salongen ska se ut. När känslan och idéerna är på plats kommer Tage från Moduline in i bilden. Eftersom alla salonger är olika, och det inte finns några färdiga mallar, är det ett gediget pusslande som ska göras innan förberedelserna är klara. Första mötet sker ungefär sex månader innan renoveringen drar igång.

- Tage är så bra för han lyssnar på vad jag säger och plockar fram det han tror att jag menar. Sedan går vi igenom allt och jag får säga min mening, och så börjar det om till att vi har hittat precis det jag vill ha. Han är så otroligt lyhörd och hjälpsam.

Samarbetet med familjeföretaget, som drivs av Tage Holmqvist, började redan när salongen öppnade och har bara blivit djupare med åren Anne & Co har en byggfirma som hjälper till med monteringen men all inredning kommer från Moduline.

- Allt i salongen är från Moduline och det mesta är helt nytt för den här renoveringen. Bland annat har vi nya stolar i plexiglas, ny reception och nya schamponeringsstolar med inbyggd massage.

Se även: Moduline bygger på omtanke och kunskap

  Stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan
Den vackra kristallkronan skapar stämning medan de nya stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan.

 
Speglarna matchar givetvis också inredningen.                               


Liten lokal kräver smarta lösningar

Det tar tid och mycket tankeverksamhet för att göra om en salong, allt måste anpassas efter omständigheterna. Anne & Co:s lokal är enbart på 65 kvadratmeter och Anne har tio anställda, så allt måste passa ihop.

- Eftersom vi har så lite utrymme behöver vi till exempel små, smidiga schamponeringsstolar. Vid den förra renoveringen för fem år sedan fanns det inte några så smidiga stolar med massage men nu fanns det äntligen en modell som passade perfekt. Vi vill ju kunna ge våra kunder så mycket njutning som möjligt när de är här och de här stolarna masserar både rygg och stjärt samtidigt som vi masserar hårbotten.

Schamponeringen består av två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.
Schamponeringen följer den övriga inredningen i salongen och är utrustad med två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.

                           
                         Även frisörvagnarna är från Moduline och följer
                                 inredningen i grått och krom.


Allt på liten yta

Trots att lokalen är liten känns den luftig och öppen. Här finns mycket förvaringsmöjligheter uppåt väggarna både i salongen och i personalutrymmet, som även det fick ett lyft under renoveringen. Salongen har allt Anne kan önska sig, nästan.

- Jag hade önskat att det fanns möjlighet att bygga en SPA-avdelning men i så fall måste vi byta lokal. Vi har ett så bra läge och kundtillströmning och nu även en sprillans ny salong, så varför ska vi äventyra det?

Se även: PEACH - En trästuga mitt i stan

                               
               Även personalutrymmet och lagret fick sig ett lyft vid renoveringen.

 Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.
Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.

Text: Camilla Svensson
Foto: Patrik Lindström

Denna artikel kan även läsas i fjärde utgåvan av Hair Magazine, 2016.

 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Joico Blonde Life Brightening Veil spray - nu hos Tendenz

Joico Blonde Life Brightening Veil spray - nu hos Tendenz

Återfukta och skydda ditt blonda hår med Joico Blonde Life Brightening Veil spray- nu hos Tendenz
Nyhet hos Baldacci - Evo Water Killer torrschampo för brunetter!

Nyhet hos Baldacci - Evo Water Killer torrschampo för brunetter!

En 2-in-1 produkt med både torrschampo och stylingspray som får håret att se, kännas och dofta fräscht igen. Läs mer här!
Ny Face Mousturiser hos Nõberu of Sweden

Ny Face Mousturiser hos Nõberu of Sweden

Nõberu of Sweden Face Mouisturiser är en lätt ansiktskräm för män. Den innehåller grönt te och vårdande oljor som lämnar din hy återfuktad utan att kännas fet!
IdHAIR Black Magic hos Trade Hair Supplies

IdHAIR Black Magic hos Trade Hair Supplies

IdHAIR Black Magic är för dem som letar efter ett perm-system som levererar perfekta resultat varje gång - Nu hos Trade Hair Supplies!
Nu hos Tendenz - V76 by Vaughn Pomade Strong Hold!

Nu hos Tendenz - V76 by Vaughn Pomade Strong Hold!

En formbar pomada med hård stadga och hög glans som ger bra kontroll under hela dagen utan att håret känns stelt, blir torrt eller flagnar!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Salong Etage stylade hår på Recykling Fashion Show i Karlskrona

Salong Etage stylade hår på Recykling Fashion Show i Karlskrona

Kreativa frisyrer tog plats på scen på Recykling Fashion Show i Karlskrona när salong Etage stod för frisyrerna. Se bilderna från visningen här!
Wella Professionals på Prideparaden i Stockholm

Wella Professionals på Prideparaden i Stockholm

Kärlek, frihet och allas rätt att vara sig själv och älska den de vill. Wella Professionnals var en av huvudsponsorerna till festivalen och hade självklart en vagn med i paraden. Läs mer här!
De nationella vinnarna i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 är korade!

De nationella vinnarna i Goldwell Color Zoom Challenge 2017 är korade!

Nu har medaljörerna i nationella Goldwell Color Zoom Challenge i de tre kategorierna – New Talent, Creative Colorist och Partner - blivit korade! Se de duktiga vinnarna här!
L'Oréal Professionnels Hair Fashion Night 2017 på salong VITA

L'Oréal Professionnels Hair Fashion Night 2017 på salong VITA

Salong VITA i Stockholm stod värld för L'Oréal Professionnels trendsäkra event Hair Fashion Night som anordnades i hela 35 länder samtidigt. Se alla bilder här!
Trendiga flätor med amika i HeadBrands nya studio!

Trendiga flätor med amika i HeadBrands nya studio!

Det blev ett härligt intimt och lärorikt event när HeadBrands bjöd in till amika-event i sin nya fina studio i centrala Köpenhamn. Cirka 15 frisörer från hela Norden fick lära sig tre trendiga flätor. Se och läs mer här:

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.
Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!