leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Sobert och trendigt hos Anne & Co

Trendig, sober och kreativ – så beskriver salongsägaren Anne Engvall inredningen i sin nyrenoverade salong; Anne & Co i Borlänge. I den lilla salongen mitt i centrum arbetar frisörerna i skift för att ta hand om alla kunder. Inredningen från Moduline, som går i grått och krom, underlättar för frisörerna så att de kan ta hand om alla kunder på bästa sätt.

 Anne & Co  i Borlänge
Anne Engvall, ägaren av Anne & Co ville skapa en salong som tilltalar många.

Vid en av de två gågatorna i Borlänge centrum ligger den populära salongen Anne & Co. I den lilla salongen jobbar frisörerna i skift för att kunna ta emot alla kunder och erbjuda generösa öppettider. Ägaren, Anne Engvall, flyttade tillbaka hem från Stockholm och köpte salongen 1991. Sedan dess har hon renoverat salongen tillsammans med Moduline ungefär vart femte år. I februari i år var det dags igen.

 

Viktigt att tilltala många

Till salongen kommer alla möjliga kunder; mammor, pappor, flickvänner, mor- och farföräldrar och barnbarn. Därför är det viktigt för Anne att salongen tilltalar många och att alla kan känna sig välkomna. Genom åren har salongen bytt utseende flera gånger. Den har bland annat varit grön, röd med engelskt tema och nu senast svart och vit.

- Den här gången satsade vi på att inredningen skulle vara trendig, sober och kreativ.

Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom.Inredningen hos Anne & Co går nu i grått och krom. Trots att lokalen enbart är 65 kvadratmeter stor finns det mycket svängrum och ytor att röra sig.


Färgschemat går i grått och krom. Den nya salongen har en lite industriell känsla men med detaljer som gör den varm och välkomnande. I entrén står en mjuk, välkomnande disk i en ljusgrå nyans och bakom den en upplyst produkthylla med färgglada produkter. I fönstret är murgröna planterad i rostiga krukor och hinkar.

- Jag gillar allt i salongen men min favoritdel är ändå receptionsdisken. Den är vadderad som sofforna var på 50-talet och ser lite ut som en sänggavel, säger Anne och skrattar.

Läs även: Koafför & Barber – En öppen salong med fokus på detaljerna

Den vadderade receptionsdisken hos Anne & Co Produkthyllan hos Anne & Co i Borlänge
I receptionen välkomnas kunderna av Annes favoritdel i salongen; den vadderade receptionsdisken.

Produkthyllan hos Anne & Co är vågformad och upplyst med tydligt fokus på de färgglada produkterna.Alla får tycka till

I en liten stad som Borlänge kan det vara svårt att etablera sig på marknaden. Anne har därför fått jobba hårt för att lyckas. Idag har hon tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i över 15 år. Nyckeln är enligt henne god service, mycket kreativitet och en härlig gemenskap.

- Vi har kul ihop och diskuterar allt med varandra, så även inredningen. Oftast är det jag som sätter igång och är drivande i projektet, men alla får vara med och tycka till.

Anne & Co  i Borlänge
Idag har Anne & CO tio anställda i salongen och flera av dem har arbetat i salongen i
över 15 år.
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen. 
Anne ger kunden hårbottenmassage samtidigt som schamponeringsstolen masserar resten av kroppen.

 

Ett gediget pusslande

Vid varje renovering spånar Anne och hennes medarbetare kring vad de har för tankar om hur salongen ska se ut. När känslan och idéerna är på plats kommer Tage från Moduline in i bilden. Eftersom alla salonger är olika, och det inte finns några färdiga mallar, är det ett gediget pusslande som ska göras innan förberedelserna är klara. Första mötet sker ungefär sex månader innan renoveringen drar igång.

- Tage är så bra för han lyssnar på vad jag säger och plockar fram det han tror att jag menar. Sedan går vi igenom allt och jag får säga min mening, och så börjar det om till att vi har hittat precis det jag vill ha. Han är så otroligt lyhörd och hjälpsam.

Samarbetet med familjeföretaget, som drivs av Tage Holmqvist, började redan när salongen öppnade och har bara blivit djupare med åren Anne & Co har en byggfirma som hjälper till med monteringen men all inredning kommer från Moduline.

- Allt i salongen är från Moduline och det mesta är helt nytt för den här renoveringen. Bland annat har vi nya stolar i plexiglas, ny reception och nya schamponeringsstolar med inbyggd massage.

Se även: Moduline bygger på omtanke och kunskap

  Stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan
Den vackra kristallkronan skapar stämning medan de nya stolarna i plexiglas gör att salongen känns öppen och luftig trots den begränsade ytan.

 
Speglarna matchar givetvis också inredningen.                               


Liten lokal kräver smarta lösningar

Det tar tid och mycket tankeverksamhet för att göra om en salong, allt måste anpassas efter omständigheterna. Anne & Co:s lokal är enbart på 65 kvadratmeter och Anne har tio anställda, så allt måste passa ihop.

- Eftersom vi har så lite utrymme behöver vi till exempel små, smidiga schamponeringsstolar. Vid den förra renoveringen för fem år sedan fanns det inte några så smidiga stolar med massage men nu fanns det äntligen en modell som passade perfekt. Vi vill ju kunna ge våra kunder så mycket njutning som möjligt när de är här och de här stolarna masserar både rygg och stjärt samtidigt som vi masserar hårbotten.

Schamponeringen består av två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.
Schamponeringen följer den övriga inredningen i salongen och är utrustad med två smidiga schamponeringsstolar med inbyggd massage.

                           
                         Även frisörvagnarna är från Moduline och följer
                                 inredningen i grått och krom.


Allt på liten yta

Trots att lokalen är liten känns den luftig och öppen. Här finns mycket förvaringsmöjligheter uppåt väggarna både i salongen och i personalutrymmet, som även det fick ett lyft under renoveringen. Salongen har allt Anne kan önska sig, nästan.

- Jag hade önskat att det fanns möjlighet att bygga en SPA-avdelning men i så fall måste vi byta lokal. Vi har ett så bra läge och kundtillströmning och nu även en sprillans ny salong, så varför ska vi äventyra det?

Se även: PEACH - En trästuga mitt i stan

                               
               Även personalutrymmet och lagret fick sig ett lyft vid renoveringen.

 Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.
Anne Engvall utanför salongen i Borlänge.

Text: Camilla Svensson
Foto: Patrik Lindström

Denna artikel kan även läsas i fjärde utgåvan av Hair Magazine, 2016.

 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella Professionals lanserar EIMI Ocean Spritz Love Edition

Wella Professionals lanserar EIMI Ocean Spritz Love Edition

För att styrka Wella Professionals partnerskap med Stockholm Pride 2017 lanseras nu en ny, färgrik stylingprodukt – EIMI Ocean Spritz Love Edition.
Revlon lanserar d:fi Matte Clay

Revlon lanserar d:fi Matte Clay

Det nya vaxet från d:fi har en stark hållning med en matt finish och som ger ett bra grepp samt textur. Läs mer om vaxet här.
Volumizing Brush från HH Simonsen är äntligen tillbaka!

Volumizing Brush från HH Simonsen är äntligen tillbaka!

HH Simonsen Volumizing Brush är perfekt att använda vid föntorkning. Du hittar den hos Tendenz.
IGORA ROYAL Absolutes hos Schwarzkopf Professional

IGORA ROYAL Absolutes hos Schwarzkopf Professional

Schwarzkopf Professionals lanserar en ny färgserie från Igora Royal. Den nya färgserie består av fyra nyanser som innehåller ett unikt Pro-Age komplex som täcker 100% grått hår.
Style Masters Double or Nothing hos Revlon

Style Masters Double or Nothing hos Revlon

I samband med Style Master eventet i Bryssel har Revlon nu lanserat Style Masters Double or Nothing - Fyra unika och trendsättande produkter som ger fantastisk textur. Se produkterna här:

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Sång, trender och nationella vinnare på Wella Live

Sång, trender och nationella vinnare på Wella Live

I helgen var det åter igen dags för Wella Live. 330 frisörer bjöds in till festen som var i Glashuset på Djurgården i Stockholm. Läs mer om den fantastiska dagen och om vinnarna här!
Schwarzkopf Professional European Show i London

Schwarzkopf Professional European Show i London

Klassisk Art Deco i pastell ramade in årets europeiska Essential Looks show med Schwarzkopf Professional i London.
Artègo Sverige visade sommaruppsättningar på Skofabriken

Artègo Sverige visade sommaruppsättningar på Skofabriken

På Skofabriken i Stockholm bjöd Moduline in till en kväll med fokus på sommarens uppsättningar och färger tillsammans med Artègo Sverige och Karin Andersson från Karpea Hair Art & Education.
Revlon Style Masters i Bryssel - Ett av världens största frisörevent

Revlon Style Masters i Bryssel - Ett av världens största frisörevent

Över 3 500 frisörer från 60 länder samlades i Bryssel för att ta del av de senaste trenderna från Revlon Professional och heja på de tävlande i Style Masters International Contest och American Crew All-Star Challenge.
Fest och färger med HeadBrands, Mazella&Palmer och Fudge

Fest och färger med HeadBrands, Mazella&Palmer och Fudge

Det var en stor fest när Mazella & Palmer och Fudge Professional besökte Danmark för första gången tillsammans med HeadBrands för ett show i centrala Köpenhamn.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Joakim Roos

Joakim Roos

Ingen svensk frisör är lika förknippad med tävlingar som Joakim Roos. Under mer än 15 års tid har han både tävlat själv men framförallt tränat landslag från jordens alla hörn. Läs om en av Sveriges absolut mest meriterade frisörer.
Ida Rosbäck (Q&A)

Ida Rosbäck (Q&A)

​Läs vår frågestund med vinnaren av kategorierna Årets Dam och Årets Herr på Årets Frisörgalan 2014 - Ida Rosbäck!

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axen visar i deras nya video hur du stylar en modern rockabilly. Se videon här.
Fudge Professional backstage Ash Infusions

Fudge Professional backstage Ash Infusions

Följ med X-presions kreativa team backstage frisyrkollektionen Ash Infusions där de nya Fudge-färgerna visar vad de går för!
KMS lanserar nya Moistrepair cleansing conditioner

KMS lanserar nya Moistrepair cleansing conditioner

KMS och Simon Miller från KMS Global Style Council visar och berättar om Moistrepair i denna video. Se den här.
Björn Axén - How to get the look - Fläta & lockar

Björn Axén - How to get the look - Fläta & lockar

Här kommer en ny tutorial från Björn Axén! Här får du inspiration till en elegant och avslappnad hårstyling - Perfekt till sommarens bröllop!
Björn Axén - How to get the look - Enkel uppsättning till fest

Björn Axén - How to get the look - Enkel uppsättning till fest

I den här tutorialen får du hjälp med att fixa en snabb, enkel och snygg håruppsättning som helt klart kommer att uppskattas av dina festglada kunder.