leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Fiorella Geraci – En ödmjuk vinnare som aldrig ger sig

Från Buenos Aires och Stockholm till Växjö och världen. Det faktum att hon aldrig ger upp gör att Fiorella Geraci bemästrar det mesta. Hennes envishet och talang har gjort henne till en del av de internationella teamen för både Revlon Professional och Alterna Haircare. På hemmaplan driver hon salongen BLANC Geraci & Lundberg och håller utbildningar och visningar landet runt. Som om det inte vore nog är hon trefaldig nationell vinnare av Style Masters och nominerad till Årets Frisör 2017 i kategorin avantgarde.

Fiorella Geraci är trefaldig vinnare av Revlon Style Masters och nominerad till Årets Frisör Avantgarde 2017. Hon reser också världen runt med Revlon Professional och Alterna Haircares internationella team.
Fiorella Geraci - trefaldig vinnare av Revlon Style Masters, nominerad till Årets Frisör Avantgarde 2017 och medlem i det internationella teamen för Revlon Professional och Alterna Haircares.
 

Fiorella Geraci är född i Stockholm men flyttade tillsammans med sin pappa till Sydamerika när hon var fyra år. Livet i Buenos Aires innehöll allt annat än skönhet och glamour. Att hon senare skulle vinna svenska Style Masters tre gånger, bli en del av Revlons och Alternas internationella team och driva en egen salong, var något hon inte ens kunde drömma om.

När Fiorella var tolv flyttade de tillbaka till Sverige, men denna gången till Alvesta i Småland. Livet i Alvesta skiljde sig markant från storstadslivet i Buenos Aires och Fiorella var inte förtjust. Hon blev tvungen att hitta nya vänner och lära sig språket på nytt, vilket gjorde det svårt att klara skolan.

Läs även: Fiorella Geraci Andersson vann Style Masters Sverige 2016

Fiorella Geraci driver salongen BLANC Geraci & Lundberg tillsammans med Alexandra Lundberg.
De veckor Fiorella är i Växjö spenderar hon sin arbetstid på egna salongen BLANC Geraci & Lundberg som hon driver tillsammans med Alexandra Lundberg.

 Medarbetarna på BLANC Geraci & Lundberg: fr.v. Isabella Holmqvist, Camilla Dang, Fiorella, Anna Isaksson och Felicia Patli
Fiorella och Alexandra som driver BLANC Geraci & Lundberg har sju anställda som alla har stor bestämmanderätt och tar mycket eget ansvar. Här ses några av dem: (fr.v. Isabella Holmqvist, Camilla Dang, Fiorella, Anna Isaksson och Felicia Patli.
 

Ger sig inte i första taget
När hon gick på högstadiet bestämde hon sig för att bli frisör. På grund av att hon hade svårt med svenskan hade hon inte tillräckligt bra betyg för att komma in på frisörprogrammet, men Fiorella gav sig inte i första taget.

- Plugga har aldrig varit min grej, och egentligen är det konstigt att det är det som avgör. Eftersom jag inte kom in på frisörutbildningen läste jag samhällsprogrammet i ett år, men mina betyg räckte ändå inte till. Jag ringde studievägledaren en gång i veckan i tre månader och till slut var det en som hade hoppat av. Då fick jag chansen att börja!

I Sydamerika hade frisöryrket inte så bra rykte och Fiorellas pappa önskade att hon skulle gå vidare till universitetet efter gymnasiet. Han lät ändå Fiorella följa sina drömmar med rådet att ”om du ska göra det, ska du göra det ordentligt”.

- Det var viktigt för honom att jag skulle kunna stå på egna ben och försörja mig själv. Han sa det aldrig rakt ut men jag har alltid känt en press att jag måste göra något bra av möjligheterna jag får.

Läs även: Revlons visning i Göteborg - Party Collection

Fiorella Geraci med en kund i sin salong BLANC Geraci & Lundberg.
Tiden i Stockholm lärde Fiorella att oavsett vad man gör så ska man göra det perfekt hela vägen. Det spelar ingen roll om det handlar om att platta håret, trimma topparna eller klippa en bobb.

 

Helt grön utan kundkrets i Stockholm
När hon tagit studenten från Kungsmadskolan i Växjö hade Fiorella siktet inställt på Stockholm. Utan att känna någon i branschen flyttade hon dit och prövade lyckan. Efter lite ströjobb fick hon möjlighet att arbeta på NK-salongen, vilket var bland det häftigaste en 19-åring från Småland kunde tänka sig. Där arbetade hon i ett år innan en av ägarna från Sachajuan fick upp ögonen för hennes talang.

- Det var ju en salong som man inte ens vågade gå förbi för att det var så fint. Först erbjöd de mig att hyra stol hos dem, men jag kände inte att jag kunde börja där. De hörde av sig två gånger till och till slut åt jag lunch med en av ägarna som övertalade mig att börja, trots att jag var helt grön utan kundkrets. Jag var jätterädd!

  För Fiorella är det A och O att behålla sin ödmjukhet när hon håller i visningar och utbildningar.  
För Fiorella är det A och O att behålla sin ödmjukhet när hon håller i visningar och utbildningar. Alla ska behandlas med respekt, oavsett kunskapsnivå eller status.
 

Hungern att utvecklas och bli bättre
Trots tveksamheten till en början har Fiorella aldrig ångrat sitt beslut. På Sachajuan fick hon mycket egna kunder och arbetade tillsammans med duktiga kollegor som idag är riktigt stora i branschen. Det var också här hon fick upp ögonen för hur bra hon skulle kunna bli om hon bara kämpade.

- På Sachajuan hade de ett helt annat sätt att jobba på. Branschen kan verkligen se olika ut beroende på var du hamnar. Där hände något hos mig. Hungern att utveckla mig och bli bättre ökade, och de tog sig tid att visa och förklara. Det viktigaste jag lärde mig var att oavsett vad man gör så ska man göra det perfekt hela vägen, det spelar ingen roll om det handlar om att platta håret, trimma topparna eller klippa en bobb.

Fiorella stannade på Sachajuan i sex år innan hon följde med Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson när de startade Salong F&M, något som öppnade upp för nya möjligheter. Alla hon har jobbat med har inspirerat henne på olika sätt. Dock är det inte alltid det bästa som är bäst för en själv.

- Jag jobbade på och allt flöt på bra. Jag hade roliga kunder och fick assistera vid tidningsjobb, men jag var alltid i bakgrunden. Jag jobbade mycket med killar och det var mycket tuffare än vad det skulle behöva vara. Det var hård konkurrens och jag kände mig alltid sämst oavsett vad jag gjorde. Mitt sätt att vara och min kreativitet utvecklades men hämmades samtidigt eftersom jag aldrig kunde vara bäst. Det var en sorts hatkärlek.

Barberaravdelningen hos BLANC Geraci & Lundberg
Barberaravdelningen hos BLANC Geraci & Lundberg.

 

Livet hände
Allt gick som på räls. Fiorella gjorde mycket tidningsjobb, inledde ett samarbete med Aftonbladet och hade köpt sig en egen lägenhet i Vasastan. Just när allt gick som bäst blev hon utsatt för ett övergrepp som hon inte hämtade sig ifrån. Det förändrade allt.

- Jag mådde inte bra psykiskt efter övergreppet och bestämde mig för att lämna allt jag hade byggt upp och flytta hem till Växjö.

Där köpte hon in sig i en redan etablerad salong men arbetssättet och kommunikationen med kunderna skiljde sig så mycket från hur det var i Stockholm så Fiorella kände sig inte bekväm. Det var som två vitt skilda yrken. Fiorella fick panik. Hon sålde sin del och blev gravid med tvillingar. Kort efter att tvillingarna fötts blev hon gravid igen och Fiorella stod som trebarnsmor. På relativt kort tid hade livet förändrats drastiskt och Fiorella valde att fokusera på att vara mamma. Som tidigare visade det sig att livet inte alltid blir som man tänkt sig.

- Livet hände. Jag och min man separerade tidigt och då var jag tvungen att börja jobba igen. Jag var tvungen att steppa upp!

BLANC Geraci & Lundberg i Växjö.

 BLANC Geraci & Lundberg i Växjö.

Tävlandet vände vinden
Fiorella fick jobb på en salong som jobbade med Revlon Professional och där fick hon syn på en tävling; Style Masters. Hon hade aldrig tävlat förr men tänkte att det kanske kunde vara en möjlighet att få göra något mer för dem. Hon skickade in sitt bidrag sista dagen och kom på andra plats i Sverige. Även om hon inte vann hade hon fångat Revlons intresse.

- På grund av stylingen på bilderna fick jag möjlighet att provjobba och de var nöjda med det de såg. Efter det blev det som en snöbollseffekt. Jag fick mer och mer jobb och blev tillfrågad om jag ville bli ambassadör för Alterna Haircare.

Det var bara början. Till nästa Style Masters-tävling lade Fiorella ner mer tid på stylingen och anlitade en bättre fotograf och då vann hon den nationella tävlingen. Sedan dess har Fiorella vunnit svenska Style Masters två gånger till, varit nominerad till Årets Frisör och är i skrivande stund nominerad till Årets Frisör 2017 i kategorin Avantgarde.

Läs även: De nominerade i Årets Frisör 2017

 Här förbereder Fiorella ett av bidragen som hon är nominerad till Årets Frisör Avantgarde med. (Fotograf: Martina Wärenfeldt)
Genom tävlandet fick Fiorella tillbaka sin passion för frisöryrket och hon fortsätter för att få utlopp för sin kreativitet. Här förbereder hon ett av bidragen som hon är nominerad till Årets Frisör Avantgarde med. (Fotograf: Martina Wärenfeldt)


En vecka med X-presion
Efter den första nationella vinsten i Style Masters blev Fiorella erbjuden mer jobb hos Revlon, då med fokus på färgtekniker. Dessutom fick hon möjlighet att vara den som hämtar hem Revlons internationella kollektioner till Sverige. Kollektionerna tas fram två gånger per år av Revlons internationella team tillsammans med trendbyrån WGSM. Det första uppdraget innebar att åka till Paris för en veckas utbildning med X-presion.

- Det var så mycket tuffare än jag hade väntat mig. Det var som att vara på ett läger med utbildning från 08.00 till 20.00 med plugg på kvällarna. Den veckan var verkligen häftig för mig. Att få träffa så stora människor och få lära av dem var som en dröm, jag fick nypa mig i armen. Samtidigt kom den där känslan av att jag inte var bra nog igen, självkänslan hann liksom inte ikapp. Jag var orolig att jag inte skulle hålla måttet.

Den känslan överträffades ändå av känslan som hon en gång tidigare upplevt på Sachajuan; hungern efter att bli bättre. Det var ju precis det här hon ville göra. För att få fortsätta uppdraget behövde Fiorella kunna hålla en viss nivå och hon var jättenervös för bedömningen efter kursveckan. Efter tre månaders lång väntan fick hon resultatet som var över förväntan. Hon var mer är välkommen tillbaka och sedan dess har hon varit med på utbildningarna två gånger per år.

        Fiorella är trefaldig nationell vinnare av Revlon Style Masters.  
Fiorella är trefaldig nationell vinnare av Revlon Style Masters.


Ödmjukhet är A och O
Efter två år hos Revlon fick hon dessutom möjlighet att vara en del av Alterna Haircares internationella team. Nu reser hon landet runt och håller utbildningar och visningar för både Revlon och Alterna, något hon verkligen brinner för. Hennes erfarenheter bär hon med sig varje dag, och det har också format hennes sätt att lära ut.

- Jag är hård men jag vill inte att någon känner sig nedtryckt eller förnedrad. Det har jag känt mycket av andra frisörer och det är det värsta som finns. Det är A och O att behålla sin ödmjukhet mot andra som kommer till dig för att utbilda sig. Det spelar ingen roll hur mycket fel man gör, ofta är det just det som gör att man blir bättre till nästa gång. Så försöker jag att tänka mer med mig själv också.

 Fiorella Geraci - trefaldig nationell vinnare av Revlon Style Masters.  Fiorella Geraci med en kund i sin salong BLANC Geraci & Lundberg.


En egen salong
Det är inte lätt att få ihop livet med alla projekt och måsten som ensamstående mamma men vill man något tillräckligt mycket så går det. Fiorella har barnen hos sig i Växjö varannan vecka och de veckor hon inte har det är det full fart med resor runt om i Sverige och Danmark.

Även om arbetet för Revlon ger Fiorella möjlighet att få utlopp för sin kreativitet kände hon att hon inte blev tillräckligt utmanad de veckor hon arbetade på salongen i Växjö. Hon ville ha mer. Därför beslutade sig hon och en kollega förra året för att starta upp en egen salong; BLANC Geraci & Lundberg.

- Det är det bästa jag har gjort och jag är så glad att jag vågade ta steget! Det är ju en liten stad med många frisörsalonger så det var en satsning, och det har gått otroligt bra. Vi valde att ha anställda eftersom det gör det lättare för oss att ha en filosofi som alla följer, vi kan vara mer tydliga med våra krav och hålla en hög nivå. Nu har vi sju anställda som alla tar stort eget ansvar, och de har visat att de kan hantera det.

Fiorella satsar stort. Hon vill sätta salongen på kartan, arbeta mer internationellt och fortsätta utvecklas som frisör. Utöver det ska hon samtidigt vara världens bästa mamma. Det låter som en omöjlig kombination, men är det någon som klarar det så är det minsann hon.

 Välkommen till BLANC Geraci & Lundberg i Växjö.
Välkommen till BLANC Geraci & Lundberg.

Text: Camilla Svensson
Foto: Daniel Johansson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Kérastase presenterar nya Reflection Touche Chromatique

Kérastase presenterar nya Reflection Touche Chromatique

Inför sommaren 2017 tar Kérastase färgvård till en ny nivå med nya Les Touches Chromatiques - färgkorrigerande hårvård för färgbehandlat hår.
Ny löshårsprodukt - Rapunzel® Top Piece

Ny löshårsprodukt - Rapunzel® Top Piece

Nu lanserar Rapunzel of Sweden en helt ny produkt speciellt framtagen för att ge fylligare hår, även på toppen av huvudet. Läs om Rapunzel® Top Piece här:
KC Professional Four Reasons Root Cover

KC Professional Four Reasons Root Cover

Hos HeadBrands hittar ni nu Root Cover - en färgspray som täcker utväxt och grått hår mellan salongsbesöken. Läs mer om produktnyheten från KC Professional här:
​Hairmail erbjuder nu The Black Mask

​Hairmail erbjuder nu The Black Mask

The Black Mask är en fantastisk mask som tar bort pormaskar, finnar och akne och motverkar de första ålderstecknen. Du kan just nu hitta denna produkt på Hairmail!
Balmain Hair Cosmetic Bag Spring Summer 2017

Balmain Hair Cosmetic Bag Spring Summer 2017

Nu är den äntligen här! I väskan finner du en Texturizing Salt Spray, en Silk Perfume, en fantastiskt doft för håret samt en Balmain kam. Läs mer här:

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnels Hair Fashion Night 2017 på salong VITA

L'Oréal Professionnels Hair Fashion Night 2017 på salong VITA

Salong VITA i Stockholm stod värld för L'Oréal Professionnels trendsäkra event Hair Fashion Night som anordnades i hela 35 länder samtidigt. Se alla bilder här!
Trendiga flätor med amika i HeadBrands nya studio!

Trendiga flätor med amika i HeadBrands nya studio!

Det blev ett härligt intimt och lärorikt event när HeadBrands bjöd in till amika-event i sin nya fina studio i centrala Köpenhamn. Cirka 15 frisörer från hela Norden fick lära sig tre trendiga flätor. Se och läs mer här:
Intercoiffure World Congress i Japan

Intercoiffure World Congress i Japan

Håreliten samlades i Japan för Intercoiffure World Congress, som även detta år var fullspäckat med inspirerande visningar och galashower!
KMS event med Edwin Raaijmakers

KMS event med Edwin Raaijmakers

Ungefär 45 frisörer var på nya Goldwell & KMS Academy i Stockholm förra veckan för att se KMS artist Edwin Raaijmakers från Nederländerna som var på besök i Sverige. Läs mer här!
Intercoiffure Photo Contest 2017 - Finalisterna

Intercoiffure Photo Contest 2017 - Finalisterna

Intercoiffure Photo Contest 2017 är i full gång och nu kan de sex finalister presenteras. Se de inspirerande bidragen här.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo, International Creative Director för TIGI, berättar om sitt livs kärlek: hår.
Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Romantisk uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk uppsättning

I den här tutorialen får du hjälp med att fixa en somrig och romantisk håruppsättning som passar perfekt till sommarens alla fester och bröllop!
Björn Axén - How to get the look - Locka med locktång

Björn Axén - How to get the look - Locka med locktång

Låt dig inspireras av Björn Axéns senaste "How to get the look" video och lär dig att skapa de perfekta klassiska lockarna för sommarens fester!
Tondeo presenterar BLAZOR - Nytt revolutionerande verktyg

Tondeo presenterar BLAZOR - Nytt revolutionerande verktyg

The BLAZOR är ett revolutionerande hårklippningsverktyg som är enkelt och säkert att använda.
Wavy hjälper dig hantera din kalender!

Wavy hjälper dig hantera din kalender!

Med Wavys smarta bokningssystem är det enkelt att hantera kalendern på salongen. Ta en titt på hur du använder Wavy!
Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axen visar i deras nya video hur du stylar en modern rockabilly. Se videon här.