leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Rätt kassa ger luft åt att kreativa uttryck Att vara frisör är att leva sin passion varje dag. Sen finns det kanske moment som inte är lika lustfyllda. Som det nödvändiga pappersarbetet och att försöka hitta tiden till det. Möt Susann och Matilda, två frisörer som hittat ett verktyg som ger dem större utrymme att brinna för sitt yrke: ett kassasystem från Hogia Small Office som gör försäljningen enkel och som ger frihet att sköta kassan hemifrån soffan.

Susann Fredriksson på Klipp Design, Ekerö:
– Som frisör med egen salong vill jag kunna lägga störst fokus på arbetet med kunderna i salongen, säger Susann Fredriksson som driver Klipp Design på Ekerö. Ett användarvänligt kassasystem underlättar både mitt dagliga arbete i salongen och min bokföring. Och det är tryggt med ett godkänt kassaregister med ett system som jag vet följer alla regler! Skatteverket var faktiskt här och gjorde en kontroll och de tyckte jag hade ett fint system. Det kändes ju väldigt bra, såklart!

Susanns kunder får alltid ett tydligt kassakvitto samt kvitto för kortdragningen när de betalar med kort, helt enligt kassalagen. Susann i sin tur får en bra sammanställning för utförda tjänster och försäljning separat varje dag.
– Och i slutet av varje månad tar jag ut en månadssammanställning som jag skickar till min revisor, hur smidigt som helst.

Kassan kan enkelt delas 

Susann äger salongen och hon hyr även ut stolar. Just nu till sin dotter – som har sitt eget företag.
– Vi delar kassaregister men det blir ingen sammanblandning av kassakvitton. Jag har mina artiklar och produkter och hon har sina som bokförs på våra respektive organisationsnummer. Min dotter är ny som företagare men kassan lärde hon sig direkt. En annan fördel är att det är enkelt att lägga till eller ta bort en person i systemet om någon börjar eller slutar. Praktiskt inte minst för större salonger med många hyrstolar och omsättning på personal, säger Susann.

Sin administration sköter hon oftast hemifrån. I lugn och ro, som hon uttrycker det. Hon lägger upp artiklar och uppdaterar aktuella kampanjer så att rätt pris syns på kvittot.

– Systemet är enkelt att använda och jag kan göra allt själv. När och var bestämmer jag själv – vilket ger mig större frihet i livet, säger Susann.

Matilda Aveholt Kjellerby på KlippTilda, Uppsala:– Kassans dagsavslut ger mig både översikt och detaljkoll. Jag kan se exakt vilka behandlingar jag sålt och för hur mycket, jag kan se hur mycket jag arbetat samt hur mycket jag tjänat in sedan förra månadsavslutet. Och behöver jag gå tillbaka och titta närmare på ett tidigare dagsavslut går det bra eftersom all data sparas. En stor fördel, säger Matilda Aveholt Kjellerby som driver salongen KlippTilda.Flexibiliteten är en annan viktig fördel, menar hon. Som att kassan kan delas av fler eftersom Matilda även hyr ut stolar på sin salong och den stora nyttan att tid och plats inte spelar någon roll.

– Är det lugn på jobbet kanske jag administrerar kassan där men annars är det jätteskönt att jag kan sköta sakerna hemifrån om jag vill. Även min man, som hjälper till med min ekonomiska administration, har koll på företaget: ”Så här många har du klippt idag” kan han säga när jag kommer hem. Lätt att få hjälp när det behövs

Kassasystemet från Hogia Small Office har hon använt i drygt 1,5 år, lika länge som hon drivit salongen KlippTilda.

– Det är enkelt att använda och det var inga problem med att komma igång! Jag fick bra hjälp av supporten i början och personligen uppskattar jag när det finns en person som jag kan prata med och ställa frågor till. Nu gör jag det mesta själv, även min bokföring. Ett smidigt system underlättar definitivt mitt liv. Jag vill hellre lägga tid på det som jag tycker är roligast: att göra kunderna nöjda genom nya spännande idéer!Matilda använder samtliga lösningar i Hogia Smart-serien med kassa, fakturering och bokföring. På det sparar hon ännu mer tid och minskar dubbelarbete genom att de tre lösningarna samarbetar.Läs mer om Hogia Smart med kassa, fakturering och bokföring:  http://www.hogia.se/smalloffice/vi-valde-molnet/


Titta på hårkollektioner, boka in höstens frisörkurser, se hårprodukter eller besök vår webshop
för frisörer
. Bli ett Hairmagazine Facebook-fan här eller håll dig uppdaterad på frisörbranschen
genom att prenumenera på Hairmagazines nyhetsbrev.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!
Dejan Cekanovic

Dejan Cekanovic

Dejan har alltid gått sin egen väg. Vägen har varit långt ifrån rak men den har tagit honom till London, Paris och New York och nu till hans egen studio i Hammarbyhöjden. Hair Magazine fick chansen att träffa Dejan OCH hans livsverk - dockorna.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.