leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Se vinnarna av Intercoiffure Photo Contest 2017

Nu är Intercoiffure Sveriges årliga fototävling avgjord! Årets tema var klipp- och färgtekniker och juryn bestod som vanligt av Presidenten, Art Directorn och en representant från Fondation Guillaume från Danmark, Norge och Finland.

Jurymedlemmar:
• Danmark: Allan Kliim, Betina Frank och Sascha Hirtsgaard
• Finland: Annika Raikkonen, Ara Koivula och Katja Perkkiö
• Norge: Oddbjørn Jakobsen, Morten Jensen och Nina Strid

Se årets finalbidrag här: Intercoiffure Photo Contest 2017 - Finalisterna

Konkurrensen var stenhård och alla som tävlat hade varit värdiga vinnare, men är det en tävling så är det! Och vinnarna är…

1:a plats: Salong Etage

Vinnarbilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017 (Foto: Linda Schuster)

Gänget från salong Etage som tillsammans skapade det vinnande bidraget i Intercoiffues  fototävling 2017.

ICD-medlemmar: Linda Schuster och Helene Karlsson
”Fy fan vad coolt!” utbrister Linda Schuster när hon får beskedet att Salong Etages bild vunnit första pris i årets upplaga av Intercoiffure Sveriges fototävling. När hon får beskedet är hela salongen i full gång med att skapa avantgardefrisyrer till en modevisning i återvunna material under Recycling fashion show i Karlskrona. Kreativiteten flödar verkligen hos frisörerna i den blekingska salongen.

- Det här är en vinst för hela salongen! Vi har skapat det här tillsammans så det ska vi fira idag.

Klassisk look
Den vinnande looken skapade salongen tillsammans under en helg men förberedelserna startade långt innan. Först samlade de inspiration till färg, form och textur genom en moodboard med bilder från Pintrest. Därefter valde de modeller som passade till de looker de arbetat fram.

Modellen till vinnarlooken var från början intensivt röd så teamet hjälptes åt att avfärga henne och istället ge henne en ljus kopparton ackompanjerat av en klassisk, teknisk klippning.

- Vi ville att det skulle se snyggt och helt ut, skapa en frisyr som vem som helst skulle kunna ha.

Vikten av att våga
Salong Etage och inte minst Linda Schuster älskar att tävla och har
många vinster i bagaget. Vad är då nyckeln till att vinna?

- Att våga! Oavsett om man tävlar på egen hand eller som enworkshop med salongen är det viktigt att våga. Våga misslyckas och våga lyckas!
.

2:a plats: Salong Etage

Andraplats-bilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017. (Foto: Linda Schuster) ICD-medlemmarna från salong Etage: Helene Karlsson (tv.) och Linda Schuster (th.)

ICD-medlemmar: Linda Schuster och Helene Karlsson
Efter att ha fått nyheten om förstaplatsen blir Linda helt stum när hennes och kollegan Helene Karlssons salong Etage i Karlskrona även tar hem andraplatsen i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017. Efter ett par sekunder får en rörd Linda fram:

- Det här är verkligen en vinst för hela salongen. Vi har gjort båda bilderna tillsammans och jag har tagit bilderna i studion vi har i källaren i salongen. Det är så kul när man får vara kreativ tillsammans! Medan vinnarbilden har en klassisk, användbar look har salongen tagit ut svängarna med bilden som kom på andra plats.

Läs även: Intercoiffures Nordiska Kongress 2018 i Malmö

- Vi ville utmana vår kreativa sida och skapa en lite mer galen look. Färgen går från rosaaprikos i botten med en mjuk övergång, som en motsatt Ombré. Dessutom ville vi jobba med kontraster, att det krockar lite med texturer och glans, från blankt till matt.

För att skapa den voluminösa texturen har de rullat upp håret på hårnålar och värmt det med plattång. Linda berättar att de har gjort båda bilderna som en teamaktivitet. Dubbelvinsten har de gjort sig förtjänt av tillsammans och det går inte att säga vem som har gjort vad. Vad betyder det då för salongen att tävla tillsammans?

- Vi älskar att tävla och så tycker vi att det är en kul grej för alla som är med i Intercoiffure! Det är roligt att visa vad vi kan samtidigt som det är ett sätt att bygga ett team och marknadsföra salongen.

3:a plats: Bergfeldts frisörer

Tredjeplats-bilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017.(Foto: Bergfeldts Frisörer) Den kreativa gruppen från Bergfeldts Frisörer som skapade bilden med vinden i håret.

ICD-medlemmar: Greger Bergfeldt och Gunilla Bergfeldt Sunesson
Tredjeplatsen i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017 tilldelades Bergfeldts Frisörer, som drivs av Greger och Gunilla. När beskedet om placeringen kommer är de på semester men får en glad nyhet att ta med sig tillbaka till salongen inför hösten.

- Det här var ju jättekul! utropar Gunilla. Vi är ju inte alls vana vid fototävlingar, det är något helt nytt och det gör det ju extra roligt när resultatet uppskattas. I år gjorde vi Bergfeldts frisörer det som ett klassiskt grupparbete på 80-talet där de från salongen som ville fick vara med och kravlöst bolla idéer.

Fokus på klipp
Temat för årets tävling var ”klipp- och färgtekniker”och gänget hos Bergfelts Frisörervalde att lägga fokus just på klippningen.Färgerna och texturen fick därför ta ett steg tillbaka.

- Vi ville förmedla en positiv känsla och skapa ett uttryck för glädje. Bilden vi valde har en lekfullhet som vi alla tyckte om.

Lek med kameran
För att skapa bilden var de fyra frisörer med olika erfarenhet som lekte fram resultatet. Just att ha olika erfarenheter beskriver Gunilla som positivt för gruppdynamiken.

- Det ger en härlig teamkänsla att vara med i en fototävling och det kittlar kreativiteten att jobba utifrån en bild. Helheten blir ju bara från en sida, vilket är annorlunda från arbetet i salongen eller vid en visning. Här har vi lekt med olika ljus, miljöer och rörelser. Tack vare kameran får man svar direkt, på om tanken i den kreativa leken var rätt.

Läs även: Intercoiffure World Congress i Japan


.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Inför hösten 2017 utökar evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter: Mane Tamer Shampoo, Mane Tamer Balsam och leave-in-krämen Lockdown.
Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu Fudge Xpander Foam, en lätt mousse som absorberas snabbt utan att kännas klibbig samtidigt som den ökar hårets densitet och glans. Läs mer här:
NYHET! ghd contour crepejärn

NYHET! ghd contour crepejärn

För att hylla 80-talets hårtrender med mycket volym och textur, introducerar ghd nu den nya ghd contour™ limited edition crepejärn. Läs mer här!
Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Nu kan du hitta Donald Scott NYC:s Carving Comes hos Lützow of Sweden. Den finns i två varianter; Wide och Fine. Läs mer här!
Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Nu lanserar TONDEO deras nya ECO S+, trimmern för proffs! ECO S + ersätter ECO S, som var en av klassikerna i TONDEO:s utbud i nästan 20 år. Läs mer här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Linda Schuster från Salong Etage i Karlskrona älskar att tävla. I år har hon både kammat hem nationellt guld i American Crew All-Star Challenge och silver i Style Masters Contest.
Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare från Stockholm samlas för att samla in pengar till katastrofhjälpen söndagen den 17:e september. Läs mer om hur du kan delta här!
Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

För tredje året i rad var det dags för storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm! Läs mer här!
Morgondagens mode på Grand

Morgondagens mode på Grand

Talangfullt, könsneutralt och lockigt hår med hatt. Grazette of Swedens team stylade hår vid Swedish Fashion Talens modevisning på Grand Hotel under Stockholm Fashion Week. Läs mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Johan Kristensen

Johan Kristensen

Johan Kristensen är hårstylisten som delar upp yrkeslivet mellan lugnet på salongen i Gävle och hetsen kring shower med Schwarzkopf. Och han älskar det. – Jag får verkligen det bästa av två världar. Läs den inspirerande intervjun här:
Bobby Oduncu

Bobby Oduncu

Hair Magazine fick chansen att träffa Bobby Oduncu, Sveriges mest kända kändisfrisör, för en dag med prat om träning, drömmar och att vara lycklig. Läs det spännande porträttet om hans mardrömslika motgångar och stora framgångar som tagit honom dit han befinner sig idag.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!