leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Se vinnarna av Intercoiffure Photo Contest 2017

Nu är Intercoiffure Sveriges årliga fototävling avgjord! Årets tema var klipp- och färgtekniker och juryn bestod som vanligt av Presidenten, Art Directorn och en representant från Fondation Guillaume från Danmark, Norge och Finland.

Jurymedlemmar:
• Danmark: Allan Kliim, Betina Frank och Sascha Hirtsgaard
• Finland: Annika Raikkonen, Ara Koivula och Katja Perkkiö
• Norge: Oddbjørn Jakobsen, Morten Jensen och Nina Strid

Se årets finalbidrag här: Intercoiffure Photo Contest 2017 - Finalisterna

Konkurrensen var stenhård och alla som tävlat hade varit värdiga vinnare, men är det en tävling så är det! Och vinnarna är…

1:a plats: Salong Etage

Vinnarbilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017 (Foto: Linda Schuster)

Gänget från salong Etage som tillsammans skapade det vinnande bidraget i Intercoiffues  fototävling 2017.

ICD-medlemmar: Linda Schuster och Helene Karlsson
”Fy fan vad coolt!” utbrister Linda Schuster när hon får beskedet att Salong Etages bild vunnit första pris i årets upplaga av Intercoiffure Sveriges fototävling. När hon får beskedet är hela salongen i full gång med att skapa avantgardefrisyrer till en modevisning i återvunna material under Recycling fashion show i Karlskrona. Kreativiteten flödar verkligen hos frisörerna i den blekingska salongen.

- Det här är en vinst för hela salongen! Vi har skapat det här tillsammans så det ska vi fira idag.

Klassisk look
Den vinnande looken skapade salongen tillsammans under en helg men förberedelserna startade långt innan. Först samlade de inspiration till färg, form och textur genom en moodboard med bilder från Pintrest. Därefter valde de modeller som passade till de looker de arbetat fram.

Modellen till vinnarlooken var från början intensivt röd så teamet hjälptes åt att avfärga henne och istället ge henne en ljus kopparton ackompanjerat av en klassisk, teknisk klippning.

- Vi ville att det skulle se snyggt och helt ut, skapa en frisyr som vem som helst skulle kunna ha.

Vikten av att våga
Salong Etage och inte minst Linda Schuster älskar att tävla och har
många vinster i bagaget. Vad är då nyckeln till att vinna?

- Att våga! Oavsett om man tävlar på egen hand eller som enworkshop med salongen är det viktigt att våga. Våga misslyckas och våga lyckas!
.

2:a plats: Salong Etage

Andraplats-bilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017. (Foto: Linda Schuster) ICD-medlemmarna från salong Etage: Helene Karlsson (tv.) och Linda Schuster (th.)

ICD-medlemmar: Linda Schuster och Helene Karlsson
Efter att ha fått nyheten om förstaplatsen blir Linda helt stum när hennes och kollegan Helene Karlssons salong Etage i Karlskrona även tar hem andraplatsen i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017. Efter ett par sekunder får en rörd Linda fram:

- Det här är verkligen en vinst för hela salongen. Vi har gjort båda bilderna tillsammans och jag har tagit bilderna i studion vi har i källaren i salongen. Det är så kul när man får vara kreativ tillsammans! Medan vinnarbilden har en klassisk, användbar look har salongen tagit ut svängarna med bilden som kom på andra plats.

Läs även: Intercoiffures Nordiska Kongress 2018 i Malmö

- Vi ville utmana vår kreativa sida och skapa en lite mer galen look. Färgen går från rosaaprikos i botten med en mjuk övergång, som en motsatt Ombré. Dessutom ville vi jobba med kontraster, att det krockar lite med texturer och glans, från blankt till matt.

För att skapa den voluminösa texturen har de rullat upp håret på hårnålar och värmt det med plattång. Linda berättar att de har gjort båda bilderna som en teamaktivitet. Dubbelvinsten har de gjort sig förtjänt av tillsammans och det går inte att säga vem som har gjort vad. Vad betyder det då för salongen att tävla tillsammans?

- Vi älskar att tävla och så tycker vi att det är en kul grej för alla som är med i Intercoiffure! Det är roligt att visa vad vi kan samtidigt som det är ett sätt att bygga ett team och marknadsföra salongen.

3:a plats: Bergfeldts frisörer

Tredjeplats-bilden i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017.(Foto: Bergfeldts Frisörer) Den kreativa gruppen från Bergfeldts Frisörer som skapade bilden med vinden i håret.

ICD-medlemmar: Greger Bergfeldt och Gunilla Bergfeldt Sunesson
Tredjeplatsen i Intercoiffure Sveriges fototävling 2017 tilldelades Bergfeldts Frisörer, som drivs av Greger och Gunilla. När beskedet om placeringen kommer är de på semester men får en glad nyhet att ta med sig tillbaka till salongen inför hösten.

- Det här var ju jättekul! utropar Gunilla. Vi är ju inte alls vana vid fototävlingar, det är något helt nytt och det gör det ju extra roligt när resultatet uppskattas. I år gjorde vi Bergfeldts frisörer det som ett klassiskt grupparbete på 80-talet där de från salongen som ville fick vara med och kravlöst bolla idéer.

Fokus på klipp
Temat för årets tävling var ”klipp- och färgtekniker”och gänget hos Bergfelts Frisörervalde att lägga fokus just på klippningen.Färgerna och texturen fick därför ta ett steg tillbaka.

- Vi ville förmedla en positiv känsla och skapa ett uttryck för glädje. Bilden vi valde har en lekfullhet som vi alla tyckte om.

Lek med kameran
För att skapa bilden var de fyra frisörer med olika erfarenhet som lekte fram resultatet. Just att ha olika erfarenheter beskriver Gunilla som positivt för gruppdynamiken.

- Det ger en härlig teamkänsla att vara med i en fototävling och det kittlar kreativiteten att jobba utifrån en bild. Helheten blir ju bara från en sida, vilket är annorlunda från arbetet i salongen eller vid en visning. Här har vi lekt med olika ljus, miljöer och rörelser. Tack vare kameran får man svar direkt, på om tanken i den kreativa leken var rätt.

Läs även: Intercoiffure World Congress i Japan


.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Schorem Barbers

Schorem Barbers

Hair Magazine mötte legenderna  Schorem Barbers backstage på Top Hair i Düsseldorf innan de skulle uppträda för flera hundra förväntansfulla frisörer och barberare.
Christer Johansson och David Johansson

Christer Johansson och David Johansson

Nöjd personal ger nöjda kunder. Det mottot kör man med på ”Christers Hårvård” i Göteborg. Något som onekligen funkar – trots sina snart hundra år på nacken fortsätter kunderna att strömma till salongen.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.