leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffure Sverige firade 90 år

Solen sken över ett krispigt Stockholm när Intercoiffure Sveriges årsmöte och 90-årsjubileum hålls på Elite Hotel Marina Tower. Under två dagar samlades många av Sveriges mest framstående frisörer för att sätta agendan för 2017, utbyta erfarenheter, hälsa nya medlemmar välkomna, inspireras och ha kul tillsammans. Med utsikt över Mälaren och Kungliga Djurgården fick festligheterna en perfekt inramning.


Drygt 100 gäster deltog i Intercoiffure Sveriges 90-årsjubilem som hölls i Gyllene Salen på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

Jubileet startade på fredagseftermiddagen med ett helt nytt inslag. Vid årsmötet förra året beslutades det att en trendspaningsgrupp skulle tas fram som fick i uppgift att under året identifiera dagens trender. Med trendexperten Göran Adléns hjälp kastade sig gruppen, bestående av Gunilla Andersson Gustafsson, Joakim Roos, Jeanette ”Nettan” Hedström, Jonas Wixner, Linda Schuster och Tina Hultmark, ut i att vetenskapligt ta reda på vilka trender som gäller 2017.

Nu var det dags att presentera resultatet. Gruppen hade kikat närmare på de senaste trenderna från Wella, Revlon, Matrix och ghd samt Asien och Australien. De tydligaste trenderna som lyftes fram var individualitet och neutrala toner med en personlig touch. Stylingen kombinerar glamouröst glansigt och avslappnat rebelliskt. Lugg på både män och kvinnor kommer också starkt framöver.

På kvällen var det Intercoiffures ungdomsorganisation Fondation Guillaume som stod i fokus. Under kvällen presenterades deras senaste frisyrkollektion ”Tie The Knot” – en brud- och balkollektion som kombinerar klassiskt romantiska uppsättningar med kreationer med attityd.

Se även: Fondation Guillaumes show "Tie The Knot"


Några av modellerna som representerar dagens trender enligt Intercoiffures trendspaningsgrupp.

Nordisk kongress i Malmö
Lördagen började med årsmöte där planerna för 2017 spikades. Det var framförallt den kommande nordiska kongressen som kommer att äga rum i Malmö i februari 2018 som stod på agendan.

- Det kommer att bli jättestort, kommenterade Christer Hertzberg Haddad, President för Intercoiffure Sverige, planerna kring eventet. Under året kommer vi även att arbeta vidare med vår trendspaningsgrupp som kommer att skapa ett filmkoncept på nätet med tips och knep från ICD. Vi vill förmedla ut till kunderna vad Intercoiffure gör och att vi representerar ett gott hantverk.

Se även: Intercoiffures årsmöte bjöd på hög stämning och talang


Stockholm visade sig från sin bästa sida när Intercoiffures årsmöte och 90-årsjubileum hölls på tjusiga Elite Hotel Marina Tower.

Norden banade väg för världen
Intercoiffure Mondial grundades i Paris 1925, men idén om en världsomspännande frisörorganisation härstammar från redan 1912. År 1927 grundades Intercoiffure Sverige av Oscar Gustavsson. Då var föreningen öppen enbart för män men året efter lämnade Oscar in en motion om att kvinnor också skulle kunna bli invalda. Norden fick då dispens och banade väg för resten av världens kvinnliga frisörer.

- Att få vara med och fira att Intercoiffure Sverige fyller 90 år är fantastiskt, säger Christer. Det är otroligt att vi har överlevt så länge i och med att det är en sådan exklusiv klubb. Det är eldsjälarna som driver det vidare. Den nordiska regionen har ett gott anseende i Paris och i världen. Vi håller strikt på traditionerna och det i sig är fantastiskt.

Nya medlemmar
Efter årsmötet presenterades de nya medlemmarna som valts in i föreningen. Varje ny medlem berättade om sig själv och visade ett par modeller som representerar dem och det de kan bidra med till föreningen. De medlemmar som valdes in i år är Richard Becker från altoego, Eva Strömblad från Spazola, Marie Olsson från Hårstudion, Yldis ”Idde” Charbachi från altoego, Therese Carlsson från Studio7, Iman Khalaf från Barbershop i Borås, Susanna Buske-Lillbäck från Notsch, Henric Sandberg från Sandbergs salong och Åsa Wikman från clip. Även Malin Pettersson från Revlon och  Stefan Gustafsson från Redken valdes in som företagsmedlemmar.


Den nya medlemmen Rickard Becker från altoego tillsammans med sina modeller för dagen.

Åsa Wikman från clip tillsammans med sin dotter som fick stå modell. Iman Khalaf från Barbershop i Borås visade upp härligt manliga frisyrer och skägg. 

Traditionsenlig galamiddag
På kvällen var det traditionsenligt dags för galamiddag och hela Gyllene Salen fylldes av stiliga herrar i frack och tjusiga damer i festblåsor. Middagen inleddes med en nordisk tolkning av Intercoiffures internationella kollektion FASHIONISTA. Bakom kvällens visning stod Betina Frank, Art Director för Norden och Danmark, Mariann Ivansdottir, Art Director Färöarna, och vår egen Linda Beronius, Art Director Sverige. Kollektionen utgår från fyra teman; K-pop, Dessert Rose, Techvolution och Adagio.

Se även: ’Fashionista’ av Intercoiffure Mondial Creative Team 2016-2017

 

 
Kollektionen FASHIONISTA utgår från fyra teman; K-pop, Dessert Rose, Techvolution och Adagio.


Betina Frank från Danmark är Nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon skapade, tillsammans med Sveriges Art Director Linda Beronius och Mariann Ivansdottir från Färöarna de fyra looksen som visades på 90-årsjubileet. 

Middagen bjöd på härlig stämning, utsökt mat och inspirerande och rörande tal. Vinnaren av Fondation Guillaumes fototävling och årets stipendiat presenterades och i år var det Johanna Nordblom från Studio Epic i Kungsbacka som tog hem båda utmärkelserna. Under året kommer hon att få ta del av en tvådagarskurs hos Ann P. Technique Education samt följa med Grazette of Sweden till Stockholm och arbeta backstage under Stockholm Fashion Week.

Dessutom avslöjades det att medlemmarna Johan Hellström och Peter Hägelstam från Björn Axén förlänats H.M. Konungens medalj av 5:e storleken i högblått band för förtjänstfulla insatser som frisörer.

Det är verkligen en ära att få umgås med så många av Sveriges mest framstående frisörer på en och samma gång och det är tydligt att föreningen har en speciell plats i alla medlemmars hjärtan. Det blir onekligen ett spännande år för Intercoiffure Sverige.

Sveriges president Christer Herzberg Haddad tillsammans med Norges president Oddbjørn Jakobsen. Mia Ekman, Joakim Roos, Ann Pettersson, Gunilla Andersson Gustafsson och Jeanette "Nettan" Hedström.
Liselott Melin von Uthmann, Margit Panczel, Gunilla Bergfeldt och Mirre Dehlin. Vinnare av Intercoiffures fototävling 2016 Caroline Östlund och Anna-Karin Eriksson.


Se fler bilder i galleriet:

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Inför hösten 2017 utökar evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter: Mane Tamer Shampoo, Mane Tamer Balsam och leave-in-krämen Lockdown.
Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu Fudge Xpander Foam, en lätt mousse som absorberas snabbt utan att kännas klibbig samtidigt som den ökar hårets densitet och glans. Läs mer här:
NYHET! ghd contour crepejärn

NYHET! ghd contour crepejärn

För att hylla 80-talets hårtrender med mycket volym och textur, introducerar ghd nu den nya ghd contour™ limited edition crepejärn. Läs mer här!
Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Nu kan du hitta Donald Scott NYC:s Carving Comes hos Lützow of Sweden. Den finns i två varianter; Wide och Fine. Läs mer här!
Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Nu lanserar TONDEO deras nya ECO S+, trimmern för proffs! ECO S + ersätter ECO S, som var en av klassikerna i TONDEO:s utbud i nästan 20 år. Läs mer här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Linda Schuster från Salong Etage i Karlskrona älskar att tävla. I år har hon både kammat hem nationellt guld i American Crew All-Star Challenge och silver i Style Masters Contest.
Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare från Stockholm samlas för att samla in pengar till katastrofhjälpen söndagen den 17:e september. Läs mer om hur du kan delta här!
Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

För tredje året i rad var det dags för storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm! Läs mer här!
Morgondagens mode på Grand

Morgondagens mode på Grand

Talangfullt, könsneutralt och lockigt hår med hatt. Grazette of Swedens team stylade hår vid Swedish Fashion Talens modevisning på Grand Hotel under Stockholm Fashion Week. Läs mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.
Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Titeln som Årets Frisör 2016 i Norge kammades hem av ingen mindre än svenska Frida Andersson. Hair Magazine fick chansen att ställa några frågor till stjärnfrisören:

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!