leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffure Sverige firade 90 år

Solen sken över ett krispigt Stockholm när Intercoiffure Sveriges årsmöte och 90-årsjubileum hålls på Elite Hotel Marina Tower. Under två dagar samlades många av Sveriges mest framstående frisörer för att sätta agendan för 2017, utbyta erfarenheter, hälsa nya medlemmar välkomna, inspireras och ha kul tillsammans. Med utsikt över Mälaren och Kungliga Djurgården fick festligheterna en perfekt inramning.


Drygt 100 gäster deltog i Intercoiffure Sveriges 90-årsjubilem som hölls i Gyllene Salen på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

Jubileet startade på fredagseftermiddagen med ett helt nytt inslag. Vid årsmötet förra året beslutades det att en trendspaningsgrupp skulle tas fram som fick i uppgift att under året identifiera dagens trender. Med trendexperten Göran Adléns hjälp kastade sig gruppen, bestående av Gunilla Andersson Gustafsson, Joakim Roos, Jeanette ”Nettan” Hedström, Jonas Wixner, Linda Schuster och Tina Hultmark, ut i att vetenskapligt ta reda på vilka trender som gäller 2017.

Nu var det dags att presentera resultatet. Gruppen hade kikat närmare på de senaste trenderna från Wella, Revlon, Matrix och ghd samt Asien och Australien. De tydligaste trenderna som lyftes fram var individualitet och neutrala toner med en personlig touch. Stylingen kombinerar glamouröst glansigt och avslappnat rebelliskt. Lugg på både män och kvinnor kommer också starkt framöver.

På kvällen var det Intercoiffures ungdomsorganisation Fondation Guillaume som stod i fokus. Under kvällen presenterades deras senaste frisyrkollektion ”Tie The Knot” – en brud- och balkollektion som kombinerar klassiskt romantiska uppsättningar med kreationer med attityd.

Se även: Fondation Guillaumes show "Tie The Knot"


Några av modellerna som representerar dagens trender enligt Intercoiffures trendspaningsgrupp.

Nordisk kongress i Malmö
Lördagen började med årsmöte där planerna för 2017 spikades. Det var framförallt den kommande nordiska kongressen som kommer att äga rum i Malmö i februari 2018 som stod på agendan.

- Det kommer att bli jättestort, kommenterade Christer Hertzberg Haddad, President för Intercoiffure Sverige, planerna kring eventet. Under året kommer vi även att arbeta vidare med vår trendspaningsgrupp som kommer att skapa ett filmkoncept på nätet med tips och knep från ICD. Vi vill förmedla ut till kunderna vad Intercoiffure gör och att vi representerar ett gott hantverk.

Se även: Intercoiffures årsmöte bjöd på hög stämning och talang


Stockholm visade sig från sin bästa sida när Intercoiffures årsmöte och 90-årsjubileum hölls på tjusiga Elite Hotel Marina Tower.

Norden banade väg för världen
Intercoiffure Mondial grundades i Paris 1925, men idén om en världsomspännande frisörorganisation härstammar från redan 1912. År 1927 grundades Intercoiffure Sverige av Oscar Gustavsson. Då var föreningen öppen enbart för män men året efter lämnade Oscar in en motion om att kvinnor också skulle kunna bli invalda. Norden fick då dispens och banade väg för resten av världens kvinnliga frisörer.

- Att få vara med och fira att Intercoiffure Sverige fyller 90 år är fantastiskt, säger Christer. Det är otroligt att vi har överlevt så länge i och med att det är en sådan exklusiv klubb. Det är eldsjälarna som driver det vidare. Den nordiska regionen har ett gott anseende i Paris och i världen. Vi håller strikt på traditionerna och det i sig är fantastiskt.

Nya medlemmar
Efter årsmötet presenterades de nya medlemmarna som valts in i föreningen. Varje ny medlem berättade om sig själv och visade ett par modeller som representerar dem och det de kan bidra med till föreningen. De medlemmar som valdes in i år är Richard Becker från altoego, Eva Strömblad från Spazola, Marie Olsson från Hårstudion, Yldis ”Idde” Charbachi från altoego, Therese Carlsson från Studio7, Iman Khalaf från Barbershop i Borås, Susanna Buske-Lillbäck från Notsch, Henric Sandberg från Sandbergs salong och Åsa Wikman från clip. Även Malin Pettersson från Revlon och  Stefan Gustafsson från Redken valdes in som företagsmedlemmar.


Den nya medlemmen Rickard Becker från altoego tillsammans med sina modeller för dagen.

Åsa Wikman från clip tillsammans med sin dotter som fick stå modell. Iman Khalaf från Barbershop i Borås visade upp härligt manliga frisyrer och skägg. 

Traditionsenlig galamiddag
På kvällen var det traditionsenligt dags för galamiddag och hela Gyllene Salen fylldes av stiliga herrar i frack och tjusiga damer i festblåsor. Middagen inleddes med en nordisk tolkning av Intercoiffures internationella kollektion FASHIONISTA. Bakom kvällens visning stod Betina Frank, Art Director för Norden och Danmark, Mariann Ivansdottir, Art Director Färöarna, och vår egen Linda Beronius, Art Director Sverige. Kollektionen utgår från fyra teman; K-pop, Dessert Rose, Techvolution och Adagio.

Se även: ’Fashionista’ av Intercoiffure Mondial Creative Team 2016-2017

 

 
Kollektionen FASHIONISTA utgår från fyra teman; K-pop, Dessert Rose, Techvolution och Adagio.


Betina Frank från Danmark är Nordisk Art Director för Intercoiffure. Hon skapade, tillsammans med Sveriges Art Director Linda Beronius och Mariann Ivansdottir från Färöarna de fyra looksen som visades på 90-årsjubileet. 

Middagen bjöd på härlig stämning, utsökt mat och inspirerande och rörande tal. Vinnaren av Fondation Guillaumes fototävling och årets stipendiat presenterades och i år var det Johanna Nordblom från Studio Epic i Kungsbacka som tog hem båda utmärkelserna. Under året kommer hon att få ta del av en tvådagarskurs hos Ann P. Technique Education samt följa med Grazette of Sweden till Stockholm och arbeta backstage under Stockholm Fashion Week.

Dessutom avslöjades det att medlemmarna Johan Hellström och Peter Hägelstam från Björn Axén förlänats H.M. Konungens medalj av 5:e storleken i högblått band för förtjänstfulla insatser som frisörer.

Det är verkligen en ära att få umgås med så många av Sveriges mest framstående frisörer på en och samma gång och det är tydligt att föreningen har en speciell plats i alla medlemmars hjärtan. Det blir onekligen ett spännande år för Intercoiffure Sverige.

Sveriges president Christer Herzberg Haddad tillsammans med Norges president Oddbjørn Jakobsen. Mia Ekman, Joakim Roos, Ann Pettersson, Gunilla Andersson Gustafsson och Jeanette "Nettan" Hedström.
Liselott Melin von Uthmann, Margit Panczel, Gunilla Bergfeldt och Mirre Dehlin. Vinnare av Intercoiffures fototävling 2016 Caroline Östlund och Anna-Karin Eriksson.


Se fler bilder i galleriet:

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året då Frida Andersson vann några av Norges mest prestigefyllda priser i branschen, men nu är hennes nästa utmaning att på heltid utbilda för Goldwell!
Roger Persson

Roger Persson

Mormorshår, tuppkam och crazy colours. Cybtekk Hair Studio i Göteborg har ett lite annorlunda signum. Men så är ägaren Roger Persson också före detta punkare.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.