leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Inspirationshelg i Åre med Schwarzkopf Professional

De senaste trenderna från Schwarzkopf Professionals Essential Looks Modern Ikon presenterades under en härlig helg i Åre.
De senaste trenderna från Schwarzkopf Professionals Essential Looks Modern Ikon presenterades under en härlig helg i Åre.

Drygt 30 frisörer från norra delen av landet samlades på Holiday Club i Åre för att ta del av de senaste trenderna, gå på afterski och fyllas av en massa ny inspiration. Några hann dessutom med ett par åk i de välpistade backarna. Schwarzkopf Professionals tekniker Anja Jönsson, Noomi Horn, Johan Kristenssen och makeupartist Jörgen Sollerberg leddes av Ask Manager Christina Karlsson. Tillsammans guidade dem de förväntansfulla frisörerna genom både killtrender, balayagetekniker och den senaste vår- och sommarkollektionen från Essential Looks.

Vad är trendigt idag? Under Schwarzkopf Professionals trendhelg i Åre fick vi svaret; i princip allt. Rättare sagt är det svårt att vara otrendig, eftersom trenden är att ha sin egen stil. Men visst går det att urskilja vissa tendenser som är mer genomgående än andra ändå, bland annat de från den senaste kollektionen från Essential Looks: Modern Ikon.


Helgen i Åre bjöd på massor av inspiration, trevliga middagar och afterski.

Jörgen Sollerberg visade sminktrender under inspirationshelgen i Åre. Jörgen Sollerberg visade sminktrender under inspirationshelgen i Åre.
Jörgen Sollerberg visade sminktrender, bland annat hur man lägger en Halo Smokey Eye Makeup (t.v.) och att färg kommer starkt framöver via trenden COLORAMA (t.h.).


Rikt, exklusivt och glamouröst

Essential Looks Modern Ikon består av tre trender inspirerade av både street och catwalk. Den första trenden har getts namnet OPULENT som betyder fyllig och rik. Ordet stämmer bra överens med framförallt färgerna som visades på scen. I samband med kollektionen har Schwarzkopf Professional lanserat sex nya färger, från en mörk cendréviolett till en ljus kopparguldig nyans, i IGORA Roylas sortiment. Trenden är inspirerad av 50-talets ikoner från franska Rivieran. Tänk Marylin Monroe och Brigitte Bardot – rikt, exklusivt och glamouröst.

Inspirationsresan tar oss vidare till 60-talet och trenden BEAT ICON. Här kommer grafiska Sassooninspirerade klippningar tillbaka och en cool avslappnad attityd passar fint till de tunga luggarna och de okonstlade stylingarna.

Anja Jönsson visar trenden OPULENT.
Trenden OPULENT innebär lyxiga vågor och lockar i exklusiva, färgrika nyanser.

Johan Kristenssen visar en av lookerna från trenden OPULENT  Anja Jönsson visade de olika nyanserna från IGORA Royal som lanseras i samband med kollektionen.
Johan Kristenssen visade en av lookerna från trenden OPULENT och Anja Jönsson visade de olika nyanserna från IGORA Royal som lanseras i samband med kollektionen.

Kollektonen BEAT ICON från Schwarzkopfs Essential Looks.
BEAT ICON - Tunga, fylliga luggar och grafiska klippningar är helt i trend.


Peter Pan

Att fly verkligheten och inte vilja bli vuxen var en av trenderna som Stefan Nilsson, aka TrendStefan, berättade om under sitt trendseminarium. Peter Pan-trenden speglas i både möbler, mode och livsstil. Essential Looks har plockat upp den lekfulla trenden genom COLORAMA. Här syns rosa, lila, blått och den senaste trendfärgen gult, som lekfulla effekter eller i kombination med varandra.

Under helgen var det en härligt intim stämning och deltagarna var mycket nöjda med både upplägg och innehåll.

- Det bästa med helgen har varit blandningen mellan killtrender, makeup, tjejtrender och tekniker. Det är alltid kul att få komma iväg och inspireras under en längre tid, inte bara genom en kvällskurs, säger Ulrika Jonsson Kandel från Hår Ateljen och Sofia Laurantzon från STYLE i Östersund om helgen.

 Från trenden COLORAMA i Schwarzkopfs Essential Looks
Lekfullhet och känslan av att aldrig vilja bli vuxen avspeglas i den färgsprakande trenden COLORAMA.

Ulrika Jonsson Kandel från Hår Ateljen och Sofia Laurantzon från STYLE i Östersund. 
Area Manager Sales för Schwarzkopf, Claes Olofsson, tillsammans med glada kursmedlemmar i Åre. 


Se fler bilder här:

Se även: Schwarzkopf Professionals Modern Ikon på Berns

Text: Camilla Svensson
Foto: Nadja Tengzelius 

Annons

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Delta i Color Zoom Challenge och vinn en resa till Global Zoom

Delta i Color Zoom Challenge och vinn en resa till Global Zoom

Varje år ställer flera frisörer upp i den världskända Color Zoom Challenge. Nu är det dags igen! Skicka din tolkning av IN-FLUX Collection till Goldwell senast den 31 maj.
Global Zoom kommer till BARCELONA

Global Zoom kommer till BARCELONA

Global Zoom kommer i år att hållas i Barcelona. Eventet kommer att bjuda på massvis med inspiration, tips och råd och självklart kommer de nationella vinnarna presenteras. Följ med på ett av årets största frisörevent!
Jorden runt med KMS i Malmö

Jorden runt med KMS i Malmö

På Larsson & Langes bar Care Of i Malmö träffades stilmedvetna frisörer från södra Sverige för en kväll tillsammans med KMS, deras nordiska utbildningschef Daniel Blomqvist och utbildare Josefine Lindholm.
TOP HAIR i Düsseldorf - Rock your head!

TOP HAIR i Düsseldorf - Rock your head!

Drygt 35 000 personer besökte branschmässan TOP HAIR International Trend & Fashion Days i Düsseldorf. Här fanns verkligen allt för alla som älskar hår i alla dess former.
Med Schwarzkopf Professional i Åre

Med Schwarzkopf Professional i Åre

Schwarzkopf bjöd på massor av inspiration och trendspaning under en hel helg i det snötäckta Åre. Kursisterna fick ta del av bl.a. killtrender, balayagetekniker, makeup och Essential Looks.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ann Pettersson

Ann Pettersson

Ann Pettersson har en lång meritlista bakom sig som både frisör, utbildare och tävlingsfrisör. Sedan 2006 driver hon sin egen frisörskola i Örnsköldsvik i vackra Höga Kusten i norra Sverige.Läs den spännande intervjun här!
Christer Hertzberg Haddad

Christer Hertzberg Haddad

Som president för Intercoiffure Sverige representerar han Sverige som frisörland inför hela världen. Läs en spännande intervju om en av Sveriges mest meriterade frisörer med över 30 år i branschen.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Fläta & lockar

Björn Axén - How to get the look - Fläta & lockar

Här kommer en ny tutorial från Björn Axén! Hør får du inspiration till en elegant och avslappnad hårstyling - Perfekt till sommarens bröllop!
Björn Axén - How to get the look - Enkel uppsättning till fest

Björn Axén - How to get the look - Enkel uppsättning till fest

I den här tutorialen får du hjälp med att fixa en snabb, enkel och snygg håruppsättning som helt klart kommer att uppskattas av dina festglada kunder.
How to get the look med Björn Axén - Barbershop

How to get the look med Björn Axén - Barbershop

I den här tutorialen från Björn Axén får du hjälp med att fixa en snygg frisyr på män med kort hår. Klicka in och låt dig inspireras!
Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17

Schwarzkopf Professionals Essential Looks SS17

Med inspiration från SS17 catwalks, presenterar Schwarzkopf Professional Essential Looks Modern Icon Collection.
Årets Frisör 2017 Åsa Pettersson på tv 4 nyhetsmorgon

Årets Frisör 2017 Åsa Pettersson på tv 4 nyhetsmorgon

Efter helgens stora tävling stod Åsa Pettersson från Hårgänget som vinnare. Här ser ni henne visa sina inspirerande kreationer på tv 4 nyhetsmorgon!