leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17 på hotell Clarion Sign i StockholmAlla modellerna på Schwarzkopf Professionals Look & Learn på Clarion Sign i Stockholm. 

Innan Schwarzkopf intog scenen på hotell Clarion Sign i Stockholm bjöds alla gäster på mat, vin och mingel. Stämningen var glad och förväntansfull. Förutom att lära sig mer om trender anpassade för den nordiska marknaden fick alla frisörer även en mer praktisk inblick i hur man återskapar de utvalda lookerna i det traditionsenliga momentet ”Look and Learn”.

Hyllning av ikonerna
Efter att ha jobbat med Essential Looks i 20 år och sammanlagt skapat över 100 olika looker ville Schwarzkopf fira jubileet med att ta fram åtta ikoniska looker med inspiration från 80-och 90-talen. Glitter och glam, mönstermix, rött och Grace Jones var några av utgångspunkterna för trendspaningen. I kollektionen återfinns alltså både mer urbana, vågade frisyrer och lite mer naturliga looker. Den gemensamma nämnaren är att influenserna hämtats från några av årtiondenas största stilikoner och de mest signifikativa trenderna från åren som gått.

 – Inspirationen bakom trenderna kommer från både sociala medier, mode och röda mattan berättar Christina Karlsson, Ask Manager som höll i kvällens trendrapport.

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner på Schwarzkopfs Look & Learn
Höstens trender bjuder på blått och lavendel i många olika nyanser. 

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner. 


Det handlar därmed inte om att kopiera gamla looker, utan snarare om att tolka dem på ett sätt som både känns fräscht och nytänkande. Ambitionen med att prata om lookerna som ikoniska är att poängtera att de ständigt är aktuella i olika sammanhang och former. En koppling som även kan dras till teknikerna som används för att skapa frisyrerna.

– Många frågar om vi inte kan komma på en ny trend-teknik, men det är tvärtom. Teknikerna är desamma och det är istället vad vi gör med dem och hur vi använder oss av dem som blir trenderna, säger Anders Schönemann, utbildningsansvarig.

Utbildningsansvarige Anders Schönemann berättade om inspirationen bakom kollektionen. Flera varianter av den korta Buzz-cuten visades under kvällen. 


En trend för varje kund
Höstkollektionen bottnar även i de olika stilarna som återfinns hos Schwarzkopfs nordiska kunder. Slutresultatet är en kollektion där de allra flesta målgrupper finns representerade. Förutom mycket fokus på blonda, välvårdade hår finns även den mogna kvinnan, killar och den unga mer experimenterande kunden med.

Den korta Buzz-cuten var en av frisyrerna som till publikens glädje demonstrerades live på scen av Johan Kristenssen, samtidigt som han även förklarade de olika momenten bakom den färdiga looken.

Läs även: Med Schwarzkopf Professional i Åre

Presentation av hur man skapar tre olika tolkningar av de största trenderna för killar den här hösten och vintern.

Johan Kristenssen på scen.
Johan Kristenssen på scen. Kvällen bjöd även på herrmode.

– Det är jätteviktigt att man väljer rätt teknik på rätt hår, speciellt när man klipper så kort. Olika hår beter sig på olika sätt, här har vi till exempel ett tjockt hår med lite virvlar som jag först klippte, sedan blekte och sedan klippte igen eftersom blekningen gör att håret sväller.

Buzz-cuten är ett tydligt exempel på en frisyr som gått från lite svår och cool till mer mainstream, mycket tack vare sociala medier och Hollywoodstjärnor som vågat klippa av sina långa svall. Frisyren som tidigare var synonym med Grace Jones är även ett exempel på en ikonsik 80-tals look som än en gång är högaktuell.


Malena Brunzell och Johan Kristenssen, två av de tekniker som tillsammans med makeupansvarig Jörgen Sollerberg på visade hur man får till några av lookerna från kollektionen. 

Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser på Schwarzkopfs Look & Learn.Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser.

Se fler bilder från kvällen här:

Se även: ESSENTIAL LOOKS AW17 – THE IKONIC COLLECTION

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Härligt juliga nyheter! Nu till jul lanserar Wella Professionals julboxar från både Wella, Sebastian Professional, EIMI och SP.
Julklappsaskar från KMS

Julklappsaskar från KMS

Erbjud dina kunder en jul med STIL! I de nya julklappskitten från KMS hittar du fyra olika 'Style Equations'. Se dem här!
Holiday Boxes från Maria Nila

Holiday Boxes från Maria Nila

Maria Nila lanserar nya Holiday Boxes med deras nya exklusiva 100% veganska handtvålar! Läs mer här.
Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Nu när julen närmar sig erbjuder Schwarzkopf fina necessärer innehållande populära vård- och stylingprodukter. Vid varje såld julförpackning går 5 kr till Shaping Futures. In och läs mer här!
O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&M uppdaterar styling och volymprodukten Rootalicious med ett nytt stilfullt utseende, nytt förbättrat munstycke och kommer nu istället i en ny mousseform.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

För 15:e året i rad anordnades den världsomspännande tävlingen Wella TrendVision Awards i London. Följ med bland nya trender ock kreativitet i massor!
Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

I helgen var det ännu en gång dags för det storslagna Goldwell & KMS Global Zoom Event, denna gången i kulturstaden Barcelona. Läs och se bilder från eventet här:
Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Klipp, färg, styling och högaktuella trender. Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona var en riktig inspirationsboost inför hösten. Se alla bilder från helgen här!
Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Clarion Sign var fullsatt med förväntansfulla frisörer när Schwarzkopf Professional presenterade sin nya AW17-kollektion, samt bjöd på trendrapport och Look & Learn. In och se bilderna från kvällen här!
Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

På Sankt Jörgen Park var det full fokus på färg när EDGE Cosmetics anordnade utbildningshelg i Göteborg för ett 30-tal frisörer från Norrtälje till Malmö.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Cia Carlsson

Cia Carlsson

Från garagefrissan i Lappland till Stockholm, London, Los Angeles och nu Amsterdam. Cia Carlsson har ett imponerande CV som tagit henne världen över. Nu driver hon en framgångsrik salong och ett agenturbolag för film och tv i Amsterdam.
Kasper Thomas

Kasper Thomas

Kasper Thomas kände att han kört fast i hemlandet och begav sig till Buenos Aires. Nu berättar han om livet i Sydamerika och ger tips till frisörer som vill arbeta utomlands

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!