leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17 på hotell Clarion Sign i StockholmAlla modellerna på Schwarzkopf Professionals Look & Learn på Clarion Sign i Stockholm. 

Innan Schwarzkopf intog scenen på hotell Clarion Sign i Stockholm bjöds alla gäster på mat, vin och mingel. Stämningen var glad och förväntansfull. Förutom att lära sig mer om trender anpassade för den nordiska marknaden fick alla frisörer även en mer praktisk inblick i hur man återskapar de utvalda lookerna i det traditionsenliga momentet ”Look and Learn”.

Hyllning av ikonerna
Efter att ha jobbat med Essential Looks i 20 år och sammanlagt skapat över 100 olika looker ville Schwarzkopf fira jubileet med att ta fram åtta ikoniska looker med inspiration från 80-och 90-talen. Glitter och glam, mönstermix, rött och Grace Jones var några av utgångspunkterna för trendspaningen. I kollektionen återfinns alltså både mer urbana, vågade frisyrer och lite mer naturliga looker. Den gemensamma nämnaren är att influenserna hämtats från några av årtiondenas största stilikoner och de mest signifikativa trenderna från åren som gått.

 – Inspirationen bakom trenderna kommer från både sociala medier, mode och röda mattan berättar Christina Karlsson, Ask Manager som höll i kvällens trendrapport.

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner på Schwarzkopfs Look & Learn
Höstens trender bjuder på blått och lavendel i många olika nyanser. 

Noomi Horn skapar en ung och urban page i aqua toner. 


Det handlar därmed inte om att kopiera gamla looker, utan snarare om att tolka dem på ett sätt som både känns fräscht och nytänkande. Ambitionen med att prata om lookerna som ikoniska är att poängtera att de ständigt är aktuella i olika sammanhang och former. En koppling som även kan dras till teknikerna som används för att skapa frisyrerna.

– Många frågar om vi inte kan komma på en ny trend-teknik, men det är tvärtom. Teknikerna är desamma och det är istället vad vi gör med dem och hur vi använder oss av dem som blir trenderna, säger Anders Schönemann, utbildningsansvarig.

Utbildningsansvarige Anders Schönemann berättade om inspirationen bakom kollektionen. Flera varianter av den korta Buzz-cuten visades under kvällen. 


En trend för varje kund
Höstkollektionen bottnar även i de olika stilarna som återfinns hos Schwarzkopfs nordiska kunder. Slutresultatet är en kollektion där de allra flesta målgrupper finns representerade. Förutom mycket fokus på blonda, välvårdade hår finns även den mogna kvinnan, killar och den unga mer experimenterande kunden med.

Den korta Buzz-cuten var en av frisyrerna som till publikens glädje demonstrerades live på scen av Johan Kristenssen, samtidigt som han även förklarade de olika momenten bakom den färdiga looken.

Läs även: Med Schwarzkopf Professional i Åre

Presentation av hur man skapar tre olika tolkningar av de största trenderna för killar den här hösten och vintern.

Johan Kristenssen på scen.
Johan Kristenssen på scen. Kvällen bjöd även på herrmode.

– Det är jätteviktigt att man väljer rätt teknik på rätt hår, speciellt när man klipper så kort. Olika hår beter sig på olika sätt, här har vi till exempel ett tjockt hår med lite virvlar som jag först klippte, sedan blekte och sedan klippte igen eftersom blekningen gör att håret sväller.

Buzz-cuten är ett tydligt exempel på en frisyr som gått från lite svår och cool till mer mainstream, mycket tack vare sociala medier och Hollywoodstjärnor som vågat klippa av sina långa svall. Frisyren som tidigare var synonym med Grace Jones är även ett exempel på en ikonsik 80-tals look som än en gång är högaktuell.


Malena Brunzell och Johan Kristenssen, två av de tekniker som tillsammans med makeupansvarig Jörgen Sollerberg på visade hur man får till några av lookerna från kollektionen. 

Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser på Schwarzkopfs Look & Learn.Fem fina looker från det blonda temat i både kalla och varmare nyanser.

Se fler bilder från kvällen här:

Se även: ESSENTIAL LOOKS AW17 – THE IKONIC COLLECTION

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Kombinationen av fem exklusiva oljor i KayPro Treasure Oil-produkterna stärker och vårdar även det mest skadade hår.
Cera Curly i ny storlek

Cera Curly i ny storlek

Den populära locktången Cera Curly finns nu i en ny storlek! 32 mm! Läs mer här!
Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Nu lanserar Session.Map en ny förbättrad lera från ELEVEN Australia. Extra Hold Styling Clay har fått en ny, uppdaterad formula.
SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

Styling Professional (SP) är serien med stylingborstar från JAGUAR som är anpassade för att borsta igenom och reda ut alla olika hårtyper.
Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

En helt ny produkt som är enkel att fästa och används för att skapa volym och färgeffekter, och passar alla hårtyper.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.
The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

Vid Movember World Record Shave Down i Malmö rakade barberare från The Barber by Larsson & Lange hela 304 män på sex timmar. Allt för ett gott ändamål!
Alternative Hair Show firade 35 år!

Alternative Hair Show firade 35 år!

Den extraordinära välgörenhetsshowen Alternative Hair Show i Royal Albert Hall var en upplevelse för ögat med ett uppvisande av kreativitet utan dess like.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.
Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Bakom frisyrerna vid några av modeveckornas främsta namn står Eugene Souleiman, en av modevärldens mest eftertraktade stylister. Läs vår intervju med honom här!

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.
Björn Axén - How to get the look - Kort hår

Björn Axén - How to get the look - Kort hår

I denna tutorial från Björn Axén visar de hur man gör en enkel styling av en kortare frisyr. Se hela videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!