leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffure Mondial i Paris 2016

Under en dag i Paris fick medlemmar över hela världen möjlighet att delta i Intercoiffure Mondials årliga workshop för en presentation av kommande trendkollektion inför 2017. En kollektion vid namn FASHIONISTA framställt av Intercoiffures Mondial team. Olika teman presenterades av olika länder. Linda Beronius, Art Director i Intercoiffure Sverige, delar med sig av upplevelsen.

K-pop - Ett färgstarkt tema
Temat K-Pop härstammar från Asien och andas känslan av ”en ung rebell”. K-Pop är ett tema fyllt av provokation hämtat i från musiken. Mörka nyanser tillsammans med färgstarka brytningar gör sig påmint. 90-talets former av klippningar är hett. Vi ser skarpt klippta bobbar och korta hår med långa oväntade partier. 

Klädstylingen för temat beskrivs som att ”allt” kan mixas och att det ska vara crazy med betoning på färgstarkt. Till det läggs en dominant eyeliner. En egen reflektion är att det inte är så ofta man ser färgglada gosedjur på en jacka. Men just det fick vi se under dagens första temapresentation av K-Pop.


Temat K-pop är fyllt av provokation och härligt 90-tal!

Adagio - Soft och naturligt
Dans och en beige färgskala genomsyrar temat både genom modellernas hårfärg, modellernas kläder och scenens formspråk. Betina från Danmark Berättar och påvisar temats tillhörighet genom att beskriva begrepp som: softness, pure och nature.

Konklusionen av temat är att det skall andas Fashion. Håret som Betina stylar inrymmer en fläta längs hårbotten och ett stort kreppat hår som framträder bakom flätan. Flätan är inflätad i en hjärtform enligt min tolkning. De naturliga nyanserna i en beige färgskala hör hemma i balettens och dansens värld.

De mjuka frisyrerna kompletteras med kläder i tyll, fjädrar och siden för att nämna några samt rosa kinder och rosa läppstift.


Mjukt, naturligt och inspirerat av dans var det undersköna temat Adagio.

Dessert Rosé - Orientalisk femininitet
Bakom modellerna på den enorma duken uppenbarar sig vackra bilder. Bilder som porträtterar öknen på ett sagolikt vis.

Temat handlar om Orienten och om rörelse likt sanden som vinden förflyttar i öknen. Härliga terrakotta nyanser får vi se på kläder och assessorer. Temat Dessert rosé består av kvinnligt mjuka siluetter och inspirationen är just: feminin, naturlig och ”movement”. Movement var ett ord som förekom flertalet gånger under presentationen. En av modellerna hade tvinnade dreadlocks som vi fick se sättas upp i en uppsättning. 

Nyanspaletten för temat bestod av guld, orange, terrakotta, bränd brun och ormskinns klackar (höga och smala). Gulddetaljer runt ögonen och upp mot främre delen av tinningen var fokus för makeupen.

 
Rörelse, sand och mjuka siluetter har inspirerat temat Dessert Rosé.

Tec volution - Plexiglas och futurism
Två modeller äntrade scenen i röda koppartoner. Vi fick se en kreppad uppsättning slutföras och likaså fick vi ta del av en teknisk klippning i pagelängd. Avsikten med klippningens utformning var att förstärka det skarpa och futuristiska uttrycket. Inspirationskällor för temat var byggnader och arkitektur.

Klädernas nyansskala sträcker sig från mörkaste svart till nitar, silver och läder. Siluetterna var starkt inspirerade av Iris Van Herpens formspråk. Makeupmässigt fulländades temat med svarta sotade ögon med skuggningar långt ut mot tinningarna likt en V-form.


Temat Tec Volution inspirerades av byggnader, arkitektur och futurism.

Night Of The Stars
I samband med Intercoiffures Mondials årliga event i Paris, genomförs en galakväll av rang i vackra Wagram. Kvällens gala startade med att dela ut pris till framgångsrika frisörer världen över. 

Följt av en fantastisk visning av ICD:s unga frisörer som är medlemmar i Fondation Guillaume. Vi fick ta del av en tydlig handling genom teman och musik. Visningen kan summeras som helt amazing! En fartfylld visning framställt i färg, genomgående inslag av pussar, kärlek och glädje.

Vidare följdes ännu en visning, Artica, som presenterades av självaste Presidenten av Intercoiffure Modial: Klaus Peter Ochs med sitt team. Visningen inspirerades av is och futurism. Intercoiffure Japan bjöd på en vacker visning innehållande tre grafiskt grå tonade klippningar och tre avantgardistiska uppsättningar.

Kvällen avslutades med ännu en version av visningen Fashionista 


Intercoiffures Mondials årliga träff i Paris avslutades med en gnistrande show! På bilden syns ett finalnummer visningen med Fondation Guillaume.

Se även: 'Fashionista’ av Intercoiffure Mondial Creative Team 2016-2017

Text och bild: Linda Beronius Grazette of Sweden & Art Director 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Armina Duračak (Q&A)

Armina Duračak (Q&A)

Frågor och svar med Armina Duračak, årets Nykomling 2014 och nationell vinnare av Creative-kategorin i Goldwell Color Zoom Challenge 2017.
Dani Abunar

Dani Abunar

Hair Magazine har träffat stjärnfrisören Dani Abunar för att prata fokus, företagande och framtid. Dani har vunnit otaliga priser både nationellt och internationellt och driver Victor | Noblesse i Göteborg tillsammans med sin livspartner Marlene.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.