leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Intercoiffure Mondial i Paris 2016

Under en dag i Paris fick medlemmar över hela världen möjlighet att delta i Intercoiffure Mondials årliga workshop för en presentation av kommande trendkollektion inför 2017. En kollektion vid namn FASHIONISTA framställt av Intercoiffures Mondial team. Olika teman presenterades av olika länder. Linda Beronius, Art Director i Intercoiffure Sverige, delar med sig av upplevelsen.

K-pop - Ett färgstarkt tema
Temat K-Pop härstammar från Asien och andas känslan av ”en ung rebell”. K-Pop är ett tema fyllt av provokation hämtat i från musiken. Mörka nyanser tillsammans med färgstarka brytningar gör sig påmint. 90-talets former av klippningar är hett. Vi ser skarpt klippta bobbar och korta hår med långa oväntade partier. 

Klädstylingen för temat beskrivs som att ”allt” kan mixas och att det ska vara crazy med betoning på färgstarkt. Till det läggs en dominant eyeliner. En egen reflektion är att det inte är så ofta man ser färgglada gosedjur på en jacka. Men just det fick vi se under dagens första temapresentation av K-Pop.


Temat K-pop är fyllt av provokation och härligt 90-tal!

Adagio - Soft och naturligt
Dans och en beige färgskala genomsyrar temat både genom modellernas hårfärg, modellernas kläder och scenens formspråk. Betina från Danmark Berättar och påvisar temats tillhörighet genom att beskriva begrepp som: softness, pure och nature.

Konklusionen av temat är att det skall andas Fashion. Håret som Betina stylar inrymmer en fläta längs hårbotten och ett stort kreppat hår som framträder bakom flätan. Flätan är inflätad i en hjärtform enligt min tolkning. De naturliga nyanserna i en beige färgskala hör hemma i balettens och dansens värld.

De mjuka frisyrerna kompletteras med kläder i tyll, fjädrar och siden för att nämna några samt rosa kinder och rosa läppstift.


Mjukt, naturligt och inspirerat av dans var det undersköna temat Adagio.

Dessert Rosé - Orientalisk femininitet
Bakom modellerna på den enorma duken uppenbarar sig vackra bilder. Bilder som porträtterar öknen på ett sagolikt vis.

Temat handlar om Orienten och om rörelse likt sanden som vinden förflyttar i öknen. Härliga terrakotta nyanser får vi se på kläder och assessorer. Temat Dessert rosé består av kvinnligt mjuka siluetter och inspirationen är just: feminin, naturlig och ”movement”. Movement var ett ord som förekom flertalet gånger under presentationen. En av modellerna hade tvinnade dreadlocks som vi fick se sättas upp i en uppsättning. 

Nyanspaletten för temat bestod av guld, orange, terrakotta, bränd brun och ormskinns klackar (höga och smala). Gulddetaljer runt ögonen och upp mot främre delen av tinningen var fokus för makeupen.

 
Rörelse, sand och mjuka siluetter har inspirerat temat Dessert Rosé.

Tec volution - Plexiglas och futurism
Två modeller äntrade scenen i röda koppartoner. Vi fick se en kreppad uppsättning slutföras och likaså fick vi ta del av en teknisk klippning i pagelängd. Avsikten med klippningens utformning var att förstärka det skarpa och futuristiska uttrycket. Inspirationskällor för temat var byggnader och arkitektur.

Klädernas nyansskala sträcker sig från mörkaste svart till nitar, silver och läder. Siluetterna var starkt inspirerade av Iris Van Herpens formspråk. Makeupmässigt fulländades temat med svarta sotade ögon med skuggningar långt ut mot tinningarna likt en V-form.


Temat Tec Volution inspirerades av byggnader, arkitektur och futurism.

Night Of The Stars
I samband med Intercoiffures Mondials årliga event i Paris, genomförs en galakväll av rang i vackra Wagram. Kvällens gala startade med att dela ut pris till framgångsrika frisörer världen över. 

Följt av en fantastisk visning av ICD:s unga frisörer som är medlemmar i Fondation Guillaume. Vi fick ta del av en tydlig handling genom teman och musik. Visningen kan summeras som helt amazing! En fartfylld visning framställt i färg, genomgående inslag av pussar, kärlek och glädje.

Vidare följdes ännu en visning, Artica, som presenterades av självaste Presidenten av Intercoiffure Modial: Klaus Peter Ochs med sitt team. Visningen inspirerades av is och futurism. Intercoiffure Japan bjöd på en vacker visning innehållande tre grafiskt grå tonade klippningar och tre avantgardistiska uppsättningar.

Kvällen avslutades med ännu en version av visningen Fashionista 


Intercoiffures Mondials årliga träff i Paris avslutades med en gnistrande show! På bilden syns ett finalnummer visningen med Fondation Guillaume.

Se även: 'Fashionista’ av Intercoiffure Mondial Creative Team 2016-2017

Text och bild: Linda Beronius Grazette of Sweden & Art Director 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Inför hösten 2017 utökar evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter: Mane Tamer Shampoo, Mane Tamer Balsam och leave-in-krämen Lockdown.
Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu Fudge Xpander Foam, en lätt mousse som absorberas snabbt utan att kännas klibbig samtidigt som den ökar hårets densitet och glans. Läs mer här:
NYHET! ghd contour crepejärn

NYHET! ghd contour crepejärn

För att hylla 80-talets hårtrender med mycket volym och textur, introducerar ghd nu den nya ghd contour™ limited edition crepejärn. Läs mer här!
Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Nu kan du hitta Donald Scott NYC:s Carving Comes hos Lützow of Sweden. Den finns i två varianter; Wide och Fine. Läs mer här!
Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Nu lanserar TONDEO deras nya ECO S+, trimmern för proffs! ECO S + ersätter ECO S, som var en av klassikerna i TONDEO:s utbud i nästan 20 år. Läs mer här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Linda Schuster från Salong Etage i Karlskrona älskar att tävla. I år har hon både kammat hem nationellt guld i American Crew All-Star Challenge och silver i Style Masters Contest.
Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare från Stockholm samlas för att samla in pengar till katastrofhjälpen söndagen den 17:e september. Läs mer om hur du kan delta här!
Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

För tredje året i rad var det dags för storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm! Läs mer här!
Morgondagens mode på Grand

Morgondagens mode på Grand

Talangfullt, könsneutralt och lockigt hår med hatt. Grazette of Swedens team stylade hår vid Swedish Fashion Talens modevisning på Grand Hotel under Stockholm Fashion Week. Läs mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Ulf Oseroff Rosén

Ulf Oseroff Rosén

För att bota diskbråck och sin eviga rastlöshet startade Ulf Oseroff Rosén House of Hairdressers - en ergonomisk salong i ständig förändring. Läs om frisörsalongen som även är ett konstgalleri med gula detaljer.
Linda Beronius (Q&A)

Linda Beronius (Q&A)

Hair Magazine fick chansen att träffa Linda Beronius, Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Få en snabbkoll på hennes liv som frisör!

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!