leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Välkomnande känsla hos Hope by Lena

Ljust, fräscht och samtidigt personligt, så sammanfattar Lena Ekstrand inredningsfilosofin bakom stilen i hennes salong Hope By Lena. När hon öppnade eget ville Lena snabbt komma i ordning. Hos Gocciani fick hon hjälp att hitta bra helhetslösningar för den lilla lokalen, utan att hon behövde kompromissa med varken stil eller komfort.

Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör. Det var viktigt för Lena att salongens inredning speglar henne som frisör.

När hon hade bestämt sig för att starta eget och såg att den lilla lokalen var till salu bestämde hon sig snabbt för att slå till.– När jag valde inredning till salongen var det viktigt att den inte blev för kall och stel utan att kunderna istället känner sig välkomnade och avslappnade, berättar Lena, ägare av Salong Hope by Lena på Kungsholmen i Stockholm.

– Eftersom det till en början bara var jag som skulle jobba här ville jag ha något som jag skulle klara av att ta hand om själv. Det var därför viktigt att lokalen inte var för stor. Att den är mindre gör den även mycket mysigare, samtidigt som det tack vare bra planering och smarta inredningslösningar går jättebra att jobba tre stycken i salongen idag.

Genom att exempelvis vända två platser mot varandra möjliggör det att två får plats på liten yta, vilket bara är en av de många smarta och välplanerade lösningar som finns i salongen. Lena har lyckats få plats med allt som behövs utan att det varken känns övermöblerat eller trångt.

Läs även: Gocciani - Allt för frisören

På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. På Hope by Lena välkomnas man av en varm och ljus inredning som noga valts ut för att kunden ska känna sig som hemma. 

Fokus på detaljer
Lena fixade till och renoverade lokalen men eftersom hon tidigare hyrt stol i en annan salong saknade hon egen inredning att inreda lokalen med. Samtidigt ville hon öppna så snabbt som möjligt och tog därför kontakt med Gocciani som erbjuder en mängd olika lösningar för frisörsalonger med alltifrån diskar till arbetsstolar och kundstolar.

– Samarbetet med Jacob på Gocciani har gått jättebra, han har verkligen lyssnat på mina önskemål och vad jag ville ha. Trots att det var så kort om tid lyckades de leverera jättefina lösningar.

Lena förklarar att det är viktigt för henne att inredningen speglar henne som frisör och att kunderna ska känna sig som hemma när de kommer dit. När man kommer
in genom dörren möts man av en trevlig atmosfär där den vanliga inredningen, som karaktäriseras av vitt, grått och
brunt, på ett fint sätt smälter samman med övrig frisörinredning. Fokus ligger även på detaljer som ger salongen det lilla extra i form av färska snittblommor i härliga färger och mysig belysning.

– Vi vill att hela upplevelsen av Hope by Lena ska vara glad och att kunden verkligen ska stå i centrum. Det innebär alltifrån att ha en fin och inspirerande salong till att vi ger kunden den bästa möjliga servicen. För att vi ska kunna göra det är det viktigt att vi har bra lösningar av hög kvalitet som vi verkligen kan lita på och som gör vårt arbete lite smidigare så att vi kan fokusera ännu mer på våra kunder.

Läs även: Sitt fint i salongen med Goccianis hjälp

Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design.Arbetsstolar från Gocciani som lyckas förena både funktion och design. Väldigt uppskattade massageschamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.Väldigt uppskattade massage-schamponeringsstolar från Gocciani som kunderna älskar att sitta i.

Välgenomtänkta lösningar
Lena visar upp några av de lösningar som hon är mest nöjd med och tar bland annat fram sina nya arbetsstolar.

– De är jättebra, inte bara för att de är snygga och sköna att sitta på utan för att de är lätta att hålla rena. Hår kan exempelvis lätt städas bort från hjulen, vilket gör att det inte fastnar och tar sönder dem.

En annan lösning som Lena hyllar är schamponeringsstolarna med massage som kunderna älskar att sitta i.

–Jag hyrde tidigare stol på en salong där de hade Goccianis massageschamponeringsstolar som kunderna verkligen uppskattade och jag ville därför investera i dem även här. Det är sådant som ger kunden ”det lilla extra” och som vi är väldigt måna om att kunna erbjuda.

Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. Lena Ekstrand, ägare av Hope by Lena lägger stor vikt vid fina och personliga detaljer. 

Ett sammansvetsat team
Lena hade inte haft några planer på att öppna en egen salong men i efterhand är hon väldigt tacksam över att hon tog steget när tillfället öppnade sig. Idag hyr hon även ut två stolar till två frisörer som hon är väldigt glad över att ha som en del av sitt team.

– Vi har snabbt blivit jättetighta, vilket är superkul! De är väldigt duktiga och tillsammans är vi ett jättebra team samtidigt som vi har kul på jobbet, vilket också är viktigt. Nu har vi dessutom en fin salong som både representerar oss som frisörer och är härlig och skön att jobba i.

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg

Artikeln är skriven i samarbete med Gocciani.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

SLICY Black – den eleganta, ergonomiska saxen nu i svart

SLICY Black – den eleganta, ergonomiska saxen nu i svart

Den eleganta och ergonomiska saxen Slicy finns nu i en lyxig svart utgåva.
evo fabuloso - färgstärkande balsam i 7 nyanser

evo fabuloso - färgstärkande balsam i 7 nyanser

evo Fabuloso är ett färgstärkande balsam som omedelbart förstärker hårfärgen samtidigt som det återfuktar, reparerar och ger håret glans.
Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture.

Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture.

Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture har utvecklats av backstage-stylister, och är en välanvänd backstage-hemlighet.
Structure + Shine från Goldwell

Structure + Shine från Goldwell

Structure + Shine Straightening Service ger dig det perfekta redskapet för att ge din kund det där vackra, släta håret hon alltid har drömt om. Läs mer här:
Paul Mitchell Skylight Frihandsblekning

Paul Mitchell Skylight Frihandsblekning

Paul Mitchells nya lerblekning är idealisk för frihandsapplicering, såsom balayage, slingor, contouring m.m

Annons

Nya shower se fler frisörshower

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Herbert Patzer

Herbert Patzer

Vad har Olof Palme, Thorbjörn Fälldin, Ingvar Carlsson och Göran Persson gemensamt? De har alla fått sitt hår trimmat av Herbert Patzer i Gamla Stan i Stockholm.
Benjamin Martin (2017)

Benjamin Martin (2017)

Under Sebastian Professionals event i Berlin hade Benjamin många järn i elden. Hair Magazine lyckades fånga honom till en exklusiv intervju. Läs om Sebastians Global Capability Trainer, Benjamin Martin här:

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.