leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Tom Skou bjuder in till en spännande utbildningsvår hos HeadBrands

Ett kreativt team, 15 000 produkter och hela Nordens frisörer att leka med. Hair Magazine har träffat Tom Skou som är educator för HeadBrands nordiska team i deras nya studio. Teamet, som leds av svenske Ari Koponen, planerar nu inför ett händelserikt utbildningsår 2018 med lokala hjältar och internationella stjärnor på agendan.

Tom Skou är utbildningsansvarig för HeadBrands i Danmark. Tom Skou är utbildningsansvarig för HeadBrands i Danmark. 

Fyra länder och en massa skaparkraft. Tom Skou är dansk educator för HeadBrands nordiska utbildningsteam, ett uppdrag som är både utmanande och givande. Tom är en av Danmarks mest erkända frisörer och innan han fick rollen hos HeadBrands har han bland annat hunnit med att vara kreativ ledare för Cha Cha Cha, då Danmarks största frisörkedja. Han berättar att de båda uppdragen skiljer väsentligt från varandra.

- På Cha Cha Cha hade jag mitt team omkring mig varje dag. I min nuvarande roll har jag ingen vardag tillsammans med de andra utbildarna i Norge, Sverige och Finland. Vi träffas ungefär varannan månad för att diskutera arbetet, vår gemensamma vision och vart vi är på väg. Resten av tiden har alla sina egna kalendrar och arbetar självständigt, även om vi självklart jobbar mot samma mål.

Läs även: HeadBrands förstärker sitt Education Team

Från ett par få till många
När HeadBrands tog över Warehouse 2016 fick de även möjlighet att erbjuda kurser och utbildningar till sina kunder. Dock med lite andra förutsättningar eftersom sortimentet växte från ett par varumärken till många. Det ställer lite andra krav på utbildarna som vanligtvis fokuserar på ett eller ett par märken.

- De personer som ingår i vårt team har en stor produktkunskap och en bred generell förståelse kring branschen. Det behövs om man ska kunna ha kunskap om 15 000 produkter. Dessutom är det viktigt för oss att alla som ingår i vårt team är inspirerande, har en stark personlighet och har en förmåga att samla människor kring sig.

Idag är det Kristine och Iselin i Norge, Kinoia och Mikko i Finland och Tom i Danmark som ser till att utbilda och hålla kreativiteten flytande bland HeadBrands kunder. I Sverige är tjänsten fortfarande vakant men så snart rätt person är funnen är teamet komplett. Därutöver har HeadBrands flera frilanstekniker i varje land som utbildar för de varumärken de har agentur för.

I HeadBrands studio kommer det att hållas massor av kreativa kurser, utbildningar och event. Tanken är att det ska finnas en sådan här studio i varje nordisk huvudstad.I HeadBrands studio kommer det att hållas massor av kreativa kurser, utbildningar och event. Tanken är att det ska finnas en sådan här studio i varje nordisk huvudstad.

Beprövat och nytt
Det kreativa teamet planerar dels brandspecifika event men även kurser som tar utgångspunkt i de senaste trenderna och hur man uppnår bästa effekt med produkterna i HeadBrands sortiment.

- Vi arbetar holistiskt och zoomar ut lite när vi håller trendvisningar och tekniska kurser där vi använder oss av produkter och verktyg från flera olika märken.

Istället för att stressa har Tom och gänget tagit tid på sig att utforma utbildningsprogrammet. Det första i HeadBrands regi presenterades inför hösten 2017 och det är, enligt Tom, nu spännande saker kan ske.

- Nu har vi haft tid att prova olika koncept och utbildningsformer. Inför 2018 har vi utvärderat allt och satsar nu på det som funkar samtidigt som vi tänker nytt. Vi kommer att arbeta med fler samarbetspartners både lokalt och internationellt. I vår studio i Köpenhamn kommer vi att hålla nordiska event med internationella stjärnor.

Läs även: HeadBrands - Ett företag som står på frisörens sida

Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.Tom var tidigare kreativ ledare för Danmarks största frisörkedja; Cha Cha Cha. Rollen som educator skiljer sig mycket, framförallt eftersom de nordiska teammedlemmarna är så utspridda.

Kreativ lekstuga
HeadBrands studio ligger på en solig gata i stadsdelen Frederiksberg i Köpenhamn. Här är hjärtat av utbildningsverksamheten och den kreativa lekstuga som Tom har byggt upp. Studion är placerad i samma byggnad som Tom bor i, vilket i sig är mycket smidigt, men det är inte därför de har valt att placera den första studion i Köpenhamn.

- Det som är bra med Köpenhamn är att det är relativt lätt att komma hit från Nordens alla hörn, jämfört med om de skulle ligga i någon av de andra huvudstäderna.

Tanken är att det ska finnas studios, dit frisörerna kan komma och besöka HeadBrands och samtidigt vara kreativa, i varje nordisk huvudstad. Att få utlopp för sin kreativitet är något som är viktigt både för Tom personligen men även något han ser att frisörer generellt har ett behov av för att utvecklas.

- Att kunna leka är helt avgörande, säger Tom. I det dagliga arbetet på en salong finns det inte så mycket utrymme för att experimentera och vara kreativ. Därför behöver man ta sig tid att leka av sig och testa nya saker man har funderat på utanför salongen.

HeadBrands studio ligger i samma hus som Tom bor i, men det är Köpenhamns läge som gjort att den första studion hamnat just här och inte i någon av de andra nordiska huvudstäderna.HeadBrands studio ligger i samma hus som Tom bor i, men det är Köpenhamns läge som gjort att den första studion hamnat just här och inte i någon av de andra nordiska huvudstäderna.

720 kvadrat
I HeadBrands studio i Köpenhamn finns alla möjligheter för att vara kreativ. Lokalen består av 140 kvadratmeter som används dagligen till kurser och utbildningar men i huset finns fler lokaler att hyra vid behov samt en lokal för större arrangemang. Allt som allt har HeadBrands 720 kvadratmeter till sitt förfogande vid behov.

- Tanken med studion är att det ska vara en plats där man kan ”nörda” ner sig i yrket. Om någon av våra kunder har ett behov av att skapa, göra en kollektion eller en fotografering så kan vi hjälpa till med lokal och allt som behövs runt omkring här i huset.

Det kreativa arbetet är i full gång för Tom i studion och teamet runt om i Norden och de ser redan nu fram emot nästa terminsstart!

Text: Camilla Svensson
Foto: Claus Peuckert

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Kombinationen av fem exklusiva oljor i KayPro Treasure Oil-produkterna stärker och vårdar även det mest skadade hår.
Cera Curly i ny storlek

Cera Curly i ny storlek

Den populära locktången Cera Curly finns nu i en ny storlek! 32 mm! Läs mer här!
Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Nu lanserar Session.Map en ny förbättrad lera från ELEVEN Australia. Extra Hold Styling Clay har fått en ny, uppdaterad formula.
SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

Styling Professional (SP) är serien med stylingborstar från JAGUAR som är anpassade för att borsta igenom och reda ut alla olika hårtyper.
Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

En helt ny produkt som är enkel att fästa och används för att skapa volym och färgeffekter, och passar alla hårtyper.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.
The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

Vid Movember World Record Shave Down i Malmö rakade barberare från The Barber by Larsson & Lange hela 304 män på sex timmar. Allt för ett gott ändamål!
Alternative Hair Show firade 35 år!

Alternative Hair Show firade 35 år!

Den extraordinära välgörenhetsshowen Alternative Hair Show i Royal Albert Hall var en upplevelse för ögat med ett uppvisande av kreativitet utan dess like.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Jonas Shiran Larsen

Jonas Shiran Larsen

1937 är ett nytt, komplett sortiment groomingprodukter för män som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Här kan du läsa om den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands:
Joakim Roos

Joakim Roos

Ingen svensk frisör är lika förknippad med tävlingar som Joakim Roos. Under mer än 15 års tid har han både tävlat själv men framförallt tränat landslag från jordens alla hörn. Läs om en av Sveriges absolut mest meriterade frisörer.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.
Björn Axén - How to get the look - Kort hår

Björn Axén - How to get the look - Kort hår

I denna tutorial från Björn Axén visar de hur man gör en enkel styling av en kortare frisyr. Se hela videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!