leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Morgondagens mode på Grand

Talangfullt, könsneutralt och lockigt hår med hatt. Grazette of Swedens team, med Linda Beronius i spetsen, stylade hår vid Swedish Fashion Talens modevisning på Grand Hotel under Stockholm Fashion Week.

Stockholm Fashion Week - Grazette of SwedenHuvudbonader är trendigt inför kommande säsonger. Trots att de täcker mycket av håret måste ändå det som sticker ut vara stylat och snyggt. Här lägger Linda Beronius en sista hand på det lockiga hårsvallet.

I spegelsalen på anrika Grand Hotel i Stockholm samlades över 300 både svenska och internationella modejournalister, influencers, inköpare, designers och inflytelserika personer för att ta del av Swedish Fashion Talents säsongsvisning inför vår och sommar 2018.

Swedish Fashion Talents är ett goodwill-projekt som drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att lyfta fram nya svenska modemärken. Till 2017 års upplaga har juryn valt ut sju modemärken som tar del av det ett år långa programmet. Fyra av dem, Ama Awe, Daily Routine, Johannes Adele och Naemi Gustavsson, är de klädmärken som fick möjlighet att visa upp sina kollektioner för världen under Stockholm Fashion Week.

Morgondagens mode på Grand - Grazette of SwedenI publiken satt många betydelsefulla personer som kunde vara nyckeln till de nya talangernas genombrott, därför var det viktigt att allt var perfekt.

42 modeller
Medan publiken tog plats längst med catwalken sprayades de sista hårstråna på modellerna på plats backstage. Stylister, modeller, designers, makeupartister och frisörer samsades om det lilla utrymmet bakom scenen. Det var totalt 42 modeller som skulle stylas efter stylisternas och designernas önskemål. Grazette of Sweden är en av sponsorerna till projektet Swedish Fashion Talents och som en del i projektet stod Team Grazette, med Linda Beronius i spetsen, för att i samråd med designerna utarbeta och skapa visningsfrisyrerna.

- Swedish Fashion Talents är en prestigefylld tävling som blivit en språngbräda för bland andra Filippa K och Dagmar. Tävlingen pågår under ett helt år och under det året lånar vi ut våra händer till deras helhetsintryck. Det är väldigt roligt och inspirerande. Designernas visioner kan ibland vara väldigt djupa och det de har gemensamt är att de lever sitt hantverk och sin dröm. Vårt uppdrag blir att förstärka helhetsintrycket.

Som en del av projektet tog Grazette i år fram en exklusiv serie, Crush in Fashsion, där en del av försäljningen bidrar till projektet, framförallt till visningarna som inte är helt gratis att genomföra.

Morgondagens mode på Grand - Grazette of SwedenTeam Grazette bestod under visningen av fyra duktiga frisörer; Sara Swedberg, Emelie Johansson, Therese Carlsson och Linda Beronius. Som hjälp under dagen hade de även Lukas Enigma som vann Årets Grazetteelev och Johanna Nordblom som vann Fondation Guillaumes fototävling 2017.

Stylisten styr
Genom projektet har frisörerna arbetat med designerna under hela året vilket också gjort att de lever sig in i projektet och känner med de tävlande. De har redan hållit flera visningar tillsammans, bland annat i januari när kollektionerna inför AW17 visades. Precis som vid en vanlig modevisning samlades alla designerns tankar hos en stylist som förverkligade lookerna i samråd med designern, makeupartisterna och frisörerna.

Linda Beronius är marknadsförings- och utbildningschef för Grazette of Sweden och dessutom spindeln i nätet för Team Grazette. Normalt är de åtta stycken i teamet men till den här visningen var de fyra ordinarie teammedlemmar; Linda Beronius, Sara Swedberg, Therese Carlsson och Emelie Johansson på plats. Dessutom hade de hjälp av Lukas Enigma som vann Årets Grazette-elev och Johanna Nordblom som vann Fondation Guillaumes fototävling 2017.

- Det är oerhört stimulerande att uppleva de olika arenorna som frisöryrket spelar på. Jag personligen brinner för att se hantverket ur olika perspektiv, det är just det som gör det så lärorikt! Dessutom är det en perfekt inspirationskälla kring kommande trender och atmosfärer. Modeindustrin ligger oftast ett par säsonger före och när vi har upplevt trenderna på riktigt lär vi oss så mycket mer än när vi bara läser om dem.

Stockholm Fashion Week - Grazette of SwedenDet är trångt backstage när stylister, makeupartister, designers och frisörer ska samsas om 42 modeller på en förmiddag.

Synas men inte höras
Dagen inför visningen samlades teamet för att gå igenom hållpunkterna för visningsdagen. Teamet gick igenom planen för alla 42 modeller så att det var klart vad som skulle göras, när och hur. Klockan 07.00 på visningsdagen samlades de igen tillsammans med alla stylister, modeller och designers.

- På morgonen plockar vi upp alla grejer som vi behöver under dagen, då är det viktigt att alla sköter sin del, att vi syns men inte hörs.

Därefter satte teamet igång med stylingen och prickade av varje modell från listan när de var klara. Det är inte särskilt glamouröst när alla ska samsas på en liten yta där det inte alltid finns bra belysning och framförallt inga höj- och sänkbara stolar. Det var en hektisk tid eftersom alla modeller skulle vara färdigstylade till klockan 12.00 då genrepet ägde rum.

- Det är mycket som ska falla på plats. En av modellerna hamnade på framsidan av italienska Vogue förra året så det är mycket nerver och tankar som snurrar runt hos designerna som vill få så mycket exponering som möjligt. Efter genrepet kan de kasta runt sina idéer så att frisyrerna får göras om. Nu känner vi dock varandra så väl så det är inte alls besvärligt, bara trevligt.

Morgondagens mode på Grand - Grazette of Sweden
På Grand Hotel i Stockholm stylade Grazette of Sweden hår till Swedish Fashion Talents show där fyra nya modedesigners visade upp sina kollektioner inför vår och sommar 2018 för världen.

Individuella uttryck
Det är svårt att hitta tydliga hårtrender från Stockholm Fashion Week generellt. Det handlar mycket om att skapa individuella uttryck. Det samma gällde vid de fyra modeföretagens visning.

- Det är väldigt kul att trenderna inte följs slaviskt utan att alla istället låter sig inspireras och ta in tendenser för att skapa sin egen stil. Frisörens arbete blir ju då att tillsammans med kunden komma fram till vad som ska göras. Att plocka influenser och skapa en individuell look anpassad för kunden.

Något Linda, som varit på flera olika visningar under veckan, ser kommer starkt inför vår och sommar 2018 är den könsneutrala trenden.

- Modebranschen har kommit så långt i att skapa könsneutrala plagg och kollektioner. Vi människor har så många olika uttryck. Bland annat till visningen med Daily Routine skapade vi hår där män med långt hår lockades upp med locktång. Dock stökande vi till det lite så att det såg mer självlockigt ut.

Morgondagens mode på Grand - Grazette of SwedenTill Daily Routines visning fick flera av de manliga modellerna upplockat, lite rufsigt hår.

Spektakulära hattar
En annan tydlig trend Linda spanade in på årets modevecka är hatten. Vid visningen på Grand Hotel förekom det också hattar, även om alla kanske inte var så användbara till annat än på catwalken.

- Det är ju en show, det får man inte glömma bort. De här hattarna är spektakulära och drar blickarna till sig.

Hattarna under visningen var skapade i papier-maché och speciellt formade för varje modells huvud så att de skulle kunna gå och följa takten i musiken på visningen.

- Det är ju ett jättehantverk, allt skapat till perfektion. Hur många frisörer tänker på i vilken takt kunden ska kunna gå i när hon går ut ur salongen? utbrister Linda med ett leende.

Morgondagens mode på Grand - Grazette of Sweden

Morgondagens mode på Grand - Grazette of Sweden

Dessa huvudbonader är skapade i papier-maché precis efter modellernas huvuden, så att de sitter fast när de går i takt till musiken.

Text: Camilla Svensson
Foto: Per Askergren

Se fler bilder i galleriet:


.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter - Nu hos Baldacci

Inför hösten 2017 utökar evo hårvårdsfamiljen Smooth med 3 nya produkter: Mane Tamer Shampoo, Mane Tamer Balsam och leave-in-krämen Lockdown.
Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Fudge Xpander Foam - Nu hos HeadBrands

Hos HeadBrands hittar ni nu Fudge Xpander Foam, en lätt mousse som absorberas snabbt utan att kännas klibbig samtidigt som den ökar hårets densitet och glans. Läs mer här:
NYHET! ghd contour crepejärn

NYHET! ghd contour crepejärn

För att hylla 80-talets hårtrender med mycket volym och textur, introducerar ghd nu den nya ghd contour™ limited edition crepejärn. Läs mer här!
Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Donald Scott NYC Carving Come nu hos Lützow of Sweden

Nu kan du hitta Donald Scott NYC:s Carving Comes hos Lützow of Sweden. Den finns i två varianter; Wide och Fine. Läs mer här!
Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Tondeo lanserar nya trimmern ECO S+

Nu lanserar TONDEO deras nya ECO S+, trimmern för proffs! ECO S + ersätter ECO S, som var en av klassikerna i TONDEO:s utbud i nästan 20 år. Läs mer här!

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Vinsten i att våga - Linda Schuster vann American Crew All-Star Challenge Sverige

Linda Schuster från Salong Etage i Karlskrona älskar att tävla. I år har hon både kammat hem nationellt guld i American Crew All-Star Challenge och silver i Style Masters Contest.
Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som gjorde henne till nationell vinnare.
Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare stödjer katastrofhjälpen i Västindien

Barberare från Stockholm samlas för att samla in pengar till katastrofhjälpen söndagen den 17:e september. Läs mer om hur du kan delta här!
Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

Storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm

För tredje året i rad var det dags för storslagen skäggfest när World Beard Day firades i Stockholm! Läs mer här!
Morgondagens mode på Grand

Morgondagens mode på Grand

Talangfullt, könsneutralt och lockigt hår med hatt. Grazette of Swedens team stylade hår vid Swedish Fashion Talens modevisning på Grand Hotel under Stockholm Fashion Week. Läs mer här!

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.
Vidal Sassoon

Vidal Sassoon

Få personer, om ens någon annan, har förändrat frisörsyrket och hur vi ser på hår som den evige Vidal Sassoon. Hair Magazine hyllar denna ikon och inspiratör genom att titta tillbaka på hans spännande och inspirerande liv.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!