leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Lyx på alla plan hos Sumpans Hårgäng

Från fart och fläkt i Kista till lyx och design i Sundbyberg. När Faadi Yacob skulle inreda sin nya salong anlitade han Moduline för att skapa en skönhetssalong med frisörerna i fokus, där kunderna känner sig uppskattade.

Skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg.Inredningen i den stora, ljusa salongen i Sundbyberg kommer från Moduline.

Den nyöppnade skönhetssalongen Sumpans Hårgäng i Sundbyberg har både fransförlängning, kosmetisk tatuering, nagelförlängning, fettreducering och botox på menyn, men det är framförallt en frisörsalong. En lyxig sådan. De stora speglarna i mitten av lokalen sätter verkligen håret i fokus, och det är precis det som är meningen.

- Det här är de absolut finaste och största speglarna jag sett på marknaden, berättar ägaren Faadi Yacob, som även driver Kista Hårgäng i Kista galleria.

När Faadi för sex år sedan fick möjlighet att bli delägare i salongen i Kista jobbade han hårt för att få salongen i rullning och sedan dess har omsättningen ökat varje år. Framgången gav honom möjlighet att investera i en ny salong, i ny stil i en ny stadsdel i Stockholm.

- Det har varit så kul att få starta en ny salong i ett nytt område, berättar Faadi. I salongen i Kista är det full fart hela tiden. Det är mer folk i rörelse, lite stökigare och inredningen går i svart, grått och vitt. Det är en helt annan känsla än den vi vill förmedla här.

Det är fokus på lyxig design på den nya salongen. Det är fokus på lyxig design på den nya salongen.De stora speglarna från Gamma Bross senaste kollektion Echoes var det som Faadi föll för. Han beslutade sig för att använda hela serien i salongen.

Endast det bästa

Den nya salongen i Sundbyberg har en helt annan stil. Istället för fart och fläkt ska det här vara lyxigt med fokus på design, där endast det bästa är gott nog. Det märks direkt när man kommer in i den stora, öppna salongen. Även om de stora speglarna mitt i rummet är det första man ser, välkomnas kunderna av en pampig vit receptionsdisk, framför en färgstark blomstertapet, som även den drar blickar till sig.

Inredningen till den nyöppnade salongen kommer från Moduline. Faadi tog kontakt med Tage från Moduline efter att ha blivit rekommenderad av en vän. Tillsammans har de nu inrett och planerat den exklusiva salongen.

De stora speglarna i salongen är från Moduline.

- Vi kollade igenom olika kataloger och jag fastnade framförallt för de stora speglarna. Jag ville ha hela serien men eftersom den var helt ny hade inte ens Tage sett den i verkligheten. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli men den var så fin rent designmässigt så vi valde att chansa, och det blev ju jättebra!

Se även: Stilren rymd på Prins i Vänersborg

Den största delen av frisörinredningen – speglarna, klippstolarna och receptionsdisken – kommer alltså från Gamma Bross senaste kollektion Echoes.

Lyx på alla plan

Svart och vitt dominerar även på Sumpans Hårgäng. Det klassiska schackrutiga golvet kontrasterar fint mot de mjuka linjerna i klippstolarna och speglarna. Förutom den smala blomstertapeten bryts det svarta och vita av en orange soffgrupp i väntområdet där även produkterna har sin självklara plats.

- Jag vill att salongen ska vara lyxig på alla plan. Det ska vara kvalitet både när det kommer till vår kompetens, valet av produkter och inredningen. Jag vill att kunderna ska känna sig uppskattade när de kommer hit.

Klippstolarna har en fint mönster av blommor.Blommönstret från tapeten återkommer i stolstyget på klippstolarna.

Alla schamponeringsstolar har inbyggd massage.Schamponeringsstolarna Celebrity Prime från Gamma Bross har inbyggd massage så att
kunderna blir riktigt bortskämda.

De tre svarta schamponeringsstolarna har inbyggd massage, för att ge kunderna en extra härlig stund. Celebrity Prime heter de och kommer också från det italienska märket Gamma Bross.

- Först funderade vi på om vi bara skulle ha en stol med massage och de andra två utan, för att dra ner på kostnaderna, men jag kände ändå att jag ville ha massage i alla tre. För kundernas skull, de blir så glada av det.

Redan mycket uppmärksamhet

Den nya salongen i Sundbyberg slog upp dörrarna för första gången vid årsskiftet. Trots att Faadi, i skrivande stund, inte marknadsfört salongen har den redan fått mycket uppmärksamhet från kunder i området.

- Jag trodde att det skulle vara dött eftersom vi öppnade i januari som är den fattigaste månaden, men det har gått bra redan från första dagen. Jag ser att kassan ökar varje dag och nu när hemsidan är klar ska vi börja marknadsföra oss på riktigt.

Framgången med salongen i Kista gjorde det möjligt att öppna en mer salong i Sundbyberg.Faadi Yacob äger och driver både Kista Hårgäng och nu Sumpans Hårgäng, två helt olika
salonger i två olika stadsdelar i Stockholm.

De stora fönstren gör att alla som passerar förbi ser in i den tjusiga salongen och läget, precis vid Bällsta bro, gör att det är riktigt många som passerar varje dag. Sundbyberg är dessutom en stadsdel med både boende och arbetsplatser.

- Här är fullt med lägenheter och företag så det är ett bra läge och jag ser att vi har goda förutsättningar att lyckas här.

Med den nya inredningen som är både inbjudande och exklusiv, och dessutom synlig för hela Sundbyberg genom fönstren, känns den nya salongen redan som en självklar del av Sumpan.

Se även: Kaxig lyx på Chukro Maddafakka

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Kombinationen av fem exklusiva oljor i KayPro Treasure Oil-produkterna stärker och vårdar även det mest skadade hår.
Cera Curly i ny storlek

Cera Curly i ny storlek

Den populära locktången Cera Curly finns nu i en ny storlek! 32 mm! Läs mer här!
Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Nu lanserar Session.Map en ny förbättrad lera från ELEVEN Australia. Extra Hold Styling Clay har fått en ny, uppdaterad formula.
SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

Styling Professional (SP) är serien med stylingborstar från JAGUAR som är anpassade för att borsta igenom och reda ut alla olika hårtyper.
Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

En helt ny produkt som är enkel att fästa och används för att skapa volym och färgeffekter, och passar alla hårtyper.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.
The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

Vid Movember World Record Shave Down i Malmö rakade barberare från The Barber by Larsson & Lange hela 304 män på sex timmar. Allt för ett gott ändamål!
Alternative Hair Show firade 35 år!

Alternative Hair Show firade 35 år!

Den extraordinära välgörenhetsshowen Alternative Hair Show i Royal Albert Hall var en upplevelse för ögat med ett uppvisande av kreativitet utan dess like.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Robert Preston

Robert Preston

Robert Preston är idag en av Sveriges mest erkända frisörer. Hair Magazine har träffat denna orädda kreatör som går in i allt med ett barns glädje och nyfikenhet.
Jonas Shiran Larsen

Jonas Shiran Larsen

1937 är ett nytt, komplett sortiment groomingprodukter för män som skapats av en av Danmarks främsta herrfrisörer; Jonas Shiran Larsen. Här kan du läsa om den stilrena och exklusiva serien, som enbart finns hos HeadBrands:

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.
Björn Axén - How to get the look - Kort hår

Björn Axén - How to get the look - Kort hår

I denna tutorial från Björn Axén visar de hur man gör en enkel styling av en kortare frisyr. Se hela videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!