leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som tog henne till förstaplatsen. Hair Magazine träffade Jessica i Bryssel där Revlon Professional Style Masters event och den internationella finalen ägde rum.

Jessica Lundström vann svenska Style Masters 2017
- Utmaningen i den här tävlingen är att ha en idé i huvudet och förverkliga den. Man vet precis hur det ska se ut men att bygga upp det och forma det utan något löshår är den största utmaningen. (Foto: Camilla Svensson)

En av frisörbranschens mest prestigefyllda tävlingar, Revlon Professional Style Masters Contest, gick i år av stapeln i Belgiens och EU:s huvudstad; Bryssel. Totalt 3 500 frisörer från 60 länder var på plats för att se de nio finalisterna göra upp om vinsten. Jessica Lundström, från Studio The Look i Linköping, vann den svenska tävlingen men kvalade inte in till den internationella finalen i år. Istället fick hon njuta av finalen från läktaren och dessutom vara med och utse årets vinnare.

- Det är jätteroligt att vara på plats här i Bryssel och att sitta i juryn ikväll, säger Jessica när Hair Magazine får en pratstund med henne på hotellet innan showen. Det är helt nytt för i år att alla nationella vinnare får vara med och bedöma finalen, så det ska bli superspännande! Jag kommer främst att titta på att det ser bra ut men också att det efterliknar bilden av den look de väljer att göra.

Nästa år är det tioårsjubileum och då kommer Jessica att lägga på lite extra krut för att komma till final. Hon ger sig inte i första taget.

- Detta är tredje gången jag tävlar, förra året kom jag på andra plats så i år gick det lite bättre. Det är en rolig utmaning på grund av att det inte finns några gränser för vad man kan göra, det är bara jag själv som bestämmer hur det ska se ut. Det är en kontrast till vardagen i salongen.

Läs även: Den nationella vinnaren i Style Masters Contest 2017 är korad!

Frisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style MasterFrisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style MasterNästa år är det tioårsjubileum och då kommer Jessica att lägga på lite extra krut för att komma till final. Hon ger sig inte i första taget.

Att hitta kreativa lösningar 
Jessicas tre looker till årets tävling baserade hon på hennes modell, kollegan Anna Enlund som även hon var på plats i Bryssel.

- Jag bestämde först att det var Anna jag ville ha eftersom hon är en ung, cool tjej som har lite den där in-your-face-attityden. Hon är stark och tar ingen skit och det syns faktiskt i bilderna.

Det gäller att vara kreativ och tänka utanför ramarna i Style Masters Contest. En av de frisyrer som Jessica fått mest frågor om är avantgardefrisyren som faktiskt är uppbyggd med hjälp av flirtkulor där håret har tovats, plattats och lagts ovanpå.

- Utmaningen i den här tävlingen är att ha en idé i huvudet och förverkliga den. Man vet precis hur det ska se ut men att bygga upp det och forma det utan något löshår är den största utmaningen. Att inte låta frustrationen ta över när något inte går som man har tänkt sig. Det gäller att vara kreativ och hitta lösningar.

Läs även: Revlon Style Masters i Bryssel – Wow, vilken show!

Frisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style Master
Jessica riktar ett stort tack till de människor som hjälpt henne mot den nationella vinsten i årets Style Masters; chefen Kesten, modellen Anna Enlund, fotografen Hasse Sandström från Scandinavian Models, bildproducent Rico Isaksson från Okidoki och makeupartist Henric Haagaard.

Att kasta sig ut
Som tips till andra som vill tävla i Style Masters ger Jessica följande råd:

- Gör det! Det är bara att kasta sig ut i det. Första gången jag gjorde det gick det inte alls bra men nu gick det kanon. Det är bara att lita på sina instinkter och ta duktiga människor till sin hjälp. Min chef Kesten har varit ett stort stöd. Han låter oss på salongen vara individer och ta plats på vårt eget sätt. Att delta i en sådan här tävling är vansinnigt utvecklande. Man får lära känna sig själv och upptäcka både sina brister och styrkor.

Om tävlingen:
Style Masters Contest anordnades i år för nionde året i rad och är en fototävling där deltagarna skapar tre looks – en kommersiell, en redaktionell och en avantgarde – på samma modell utifrån samma klippning. Stylingen ska göras med Revlon Professional Style Masters produkter. Utifrån bilderna utses en nationell vinnare från varje deltagande land och därefter utses de nio finalisterna som gör upp om titeln genom ett live- moment i någon av Europas huvudstäder, den här gången i Bryssel.

Text: Camilla Svensson
Foto: Rico Isaksson

Denna Advertorial kan även läsas i Hair Magazine, utgåva 4 2017.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Mineral - Hårvårdsfavoriterna i resestorlek

Original Minerals praktiska travel size-produkter är perfekta att ha med på resande fot och finns i både schampo, balsam och stylingprodukter.
L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L'Oréal Professionnel presenterar Instant Highlights

L’Oréal Professionnel kan nu stolt presentera nya Instant Highlights, deras första värme-boostade professionella system för expressblekning.
Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Tillskott i Be Fabolous serien från Revlon Professional Brands

Nu tillkommer ytterligare tre fräscha produkter i BE FABOLOUS serien från Revlon Professional. Läs mer om dem här:
Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk skäggvård hos Barber Supplier

Portugisisk barberartradition och arkitektur är inspirationen till Antiga Barbearia de Bairr som nu utökas serien med skäggvård i tre delar. Läs mer här!
Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Nya EIMI Mistify Me från Wella Professionals

Wella Professionals introducerar nya EIMI Mistify Me hårspray, det perfekta verktyget för att omedelbart skapa och forma identiteter på språng.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

L'Oréal Professionnel och Toni & Guy bjöd in till ’London Fashion Week’ på Tivoli Hotel

En fantastisk kväll hölls på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn när L'Oréal Professionnel bjöd in till en show tillsammans med Toni & Guy.
British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

Under sin 50 år långa karriär har Trevor Sorbie inspirerat frisörer världen över, tilldelats utmärkelser, byggt upp en välgörenhetsorganistaion och mycket mer!
Christer Johansson och David Johansson

Christer Johansson och David Johansson

Nöjd personal ger nöjda kunder. Det mottot kör man med på ”Christers Hårvård” i Göteborg. Något som onekligen funkar – trots sina snart hundra år på nacken fortsätter kunderna att strömma till salongen.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Björn Axén - How to get the look - Extrem volym

Här får du koll på hur du ordnar den mer extrema volymen. Lär dig hur du skapar volym som håller länge för dina kunder som vill göra ett stort intryck.
Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Video: Wella Making Waves utbildar unga i Kambodja inom frisöryrket

Making Waves är till för att hjälpa unga från de mest fattiga och utsatta samhällsgrupperna i Kambodja till en ljusare framtid inom frisöryrket. Se videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.