leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Jessica Lundström - Vansinnigt utvecklande

Jessica Lundström vann svenska Style Masters Contest 2017. På Studio The Look i Linköping hänger tävlingsbilderna som tog henne till förstaplatsen. Hair Magazine träffade Jessica i Bryssel där Revlon Professional Style Masters event och den internationella finalen ägde rum.

Jessica Lundström vann svenska Style Masters 2017
- Utmaningen i den här tävlingen är att ha en idé i huvudet och förverkliga den. Man vet precis hur det ska se ut men att bygga upp det och forma det utan något löshår är den största utmaningen. (Foto: Camilla Svensson)

En av frisörbranschens mest prestigefyllda tävlingar, Revlon Professional Style Masters Contest, gick i år av stapeln i Belgiens och EU:s huvudstad; Bryssel. Totalt 3 500 frisörer från 60 länder var på plats för att se de nio finalisterna göra upp om vinsten. Jessica Lundström, från Studio The Look i Linköping, vann den svenska tävlingen men kvalade inte in till den internationella finalen i år. Istället fick hon njuta av finalen från läktaren och dessutom vara med och utse årets vinnare.

- Det är jätteroligt att vara på plats här i Bryssel och att sitta i juryn ikväll, säger Jessica när Hair Magazine får en pratstund med henne på hotellet innan showen. Det är helt nytt för i år att alla nationella vinnare får vara med och bedöma finalen, så det ska bli superspännande! Jag kommer främst att titta på att det ser bra ut men också att det efterliknar bilden av den look de väljer att göra.

Nästa år är det tioårsjubileum och då kommer Jessica att lägga på lite extra krut för att komma till final. Hon ger sig inte i första taget.

- Detta är tredje gången jag tävlar, förra året kom jag på andra plats så i år gick det lite bättre. Det är en rolig utmaning på grund av att det inte finns några gränser för vad man kan göra, det är bara jag själv som bestämmer hur det ska se ut. Det är en kontrast till vardagen i salongen.

Läs även: Den nationella vinnaren i Style Masters Contest 2017 är korad!

Frisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style MasterFrisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style MasterNästa år är det tioårsjubileum och då kommer Jessica att lägga på lite extra krut för att komma till final. Hon ger sig inte i första taget.

Att hitta kreativa lösningar 
Jessicas tre looker till årets tävling baserade hon på hennes modell, kollegan Anna Enlund som även hon var på plats i Bryssel.

- Jag bestämde först att det var Anna jag ville ha eftersom hon är en ung, cool tjej som har lite den där in-your-face-attityden. Hon är stark och tar ingen skit och det syns faktiskt i bilderna.

Det gäller att vara kreativ och tänka utanför ramarna i Style Masters Contest. En av de frisyrer som Jessica fått mest frågor om är avantgardefrisyren som faktiskt är uppbyggd med hjälp av flirtkulor där håret har tovats, plattats och lagts ovanpå.

- Utmaningen i den här tävlingen är att ha en idé i huvudet och förverkliga den. Man vet precis hur det ska se ut men att bygga upp det och forma det utan något löshår är den största utmaningen. Att inte låta frustrationen ta över när något inte går som man har tänkt sig. Det gäller att vara kreativ och hitta lösningar.

Läs även: Revlon Style Masters i Bryssel – Wow, vilken show!

Frisyrerna som gjorde Jessica Lundström till vinnare av svenska Style Master
Jessica riktar ett stort tack till de människor som hjälpt henne mot den nationella vinsten i årets Style Masters; chefen Kesten, modellen Anna Enlund, fotografen Hasse Sandström från Scandinavian Models, bildproducent Rico Isaksson från Okidoki och makeupartist Henric Haagaard.

Att kasta sig ut
Som tips till andra som vill tävla i Style Masters ger Jessica följande råd:

- Gör det! Det är bara att kasta sig ut i det. Första gången jag gjorde det gick det inte alls bra men nu gick det kanon. Det är bara att lita på sina instinkter och ta duktiga människor till sin hjälp. Min chef Kesten har varit ett stort stöd. Han låter oss på salongen vara individer och ta plats på vårt eget sätt. Att delta i en sådan här tävling är vansinnigt utvecklande. Man får lära känna sig själv och upptäcka både sina brister och styrkor.

Om tävlingen:
Style Masters Contest anordnades i år för nionde året i rad och är en fototävling där deltagarna skapar tre looks – en kommersiell, en redaktionell och en avantgarde – på samma modell utifrån samma klippning. Stylingen ska göras med Revlon Professional Style Masters produkter. Utifrån bilderna utses en nationell vinnare från varje deltagande land och därefter utses de nio finalisterna som gör upp om titeln genom ett live- moment i någon av Europas huvudstäder, den här gången i Bryssel.

Text: Camilla Svensson
Foto: Rico Isaksson

Denna Advertorial kan även läsas i Hair Magazine, utgåva 4 2017.

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Wella Professionals lanserar årets julboxar 2017

Härligt juliga nyheter! Nu till jul lanserar Wella Professionals julboxar från både Wella, Sebastian Professional, EIMI och SP.
Julklappsaskar från KMS

Julklappsaskar från KMS

Erbjud dina kunder en jul med STIL! I de nya julklappskitten från KMS hittar du fyra olika 'Style Equations'. Se dem här!
Holiday Boxes från Maria Nila

Holiday Boxes från Maria Nila

Maria Nila lanserar nya Holiday Boxes med deras nya exklusiva 100% veganska handtvålar! Läs mer här.
Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Årets julerbjudande från Schwarzkopf Professional

Nu när julen närmar sig erbjuder Schwarzkopf fina necessärer innehållande populära vård- och stylingprodukter. Vid varje såld julförpackning går 5 kr till Shaping Futures. In och läs mer här!
O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&Ms volymprodukt Rootalicious - nu i mousseform

O&M uppdaterar styling och volymprodukten Rootalicious med ett nytt stilfullt utseende, nytt förbättrat munstycke och kommer nu istället i en ny mousseform.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

För 15:e året i rad anordnades den världsomspännande tävlingen Wella TrendVision Awards i London. Följ med bland nya trender ock kreativitet i massor!
Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

Goldwell & KMS Global Zoom Event 2017 i Barcelona

I helgen var det ännu en gång dags för det storslagna Goldwell & KMS Global Zoom Event, denna gången i kulturstaden Barcelona. Läs och se bilder från eventet här:
Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona

Klipp, färg, styling och högaktuella trender. Schwarzkopf Professionals Creative Weekend i Barcelona var en riktig inspirationsboost inför hösten. Se alla bilder från helgen här!
Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Fullsatt när Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17

Clarion Sign var fullsatt med förväntansfulla frisörer när Schwarzkopf Professional presenterade sin nya AW17-kollektion, samt bjöd på trendrapport och Look & Learn. In och se bilderna från kvällen här!
Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

Färgstark helg med EDGE Cosmetics i Göteborg

På Sankt Jörgen Park var det full fokus på färg när EDGE Cosmetics anordnade utbildningshelg i Göteborg för ett 30-tal frisörer från Norrtälje till Malmö.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Felix Wagneklev (Q&A)

Felix Wagneklev (Q&A)

Hair Magazine har fångat Felix Wagnerklev, trippelvinnaren i Årets Frisör 2015, för att få svar på några snabba frågor om hans arbete, karriär, tankar och tycken. Läs hans härligt personliga svar här:
Mario Krankl

Mario Krankl

Hair Magazine har besökt mässan Top Hair i Düsseldorf och pratat med en av Österrikes mest kända frisörer, ingen annan mindre än Mario Krankl.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!
Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Björn Axén - How to get the look - Rosa 30-talsvågor

Lär dig hur du enkelt gör denna söta men coola frisyr i trendig rosa färg, så att du kan erbjuda den till dina kunder i salongen. Se hela videon här:
Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Paul Mitchell - What's Behind The Bottle?

Hos John Paul Mitchell Systems® finns det 5 hörnstenar som står bakom varje flaska. Se denna inspirerande video och lär dig mer om Paul Mitchell!
Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Missa inte Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiska Trevor Sorbie kommer till årets Salon International, han är den hårstylist som har vunnit mer priser än någon annan. Se denna video för en teaser om vad som väntar på mässan!
Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

Björn Axén – How to get the look – Föna med värmeborste

I denna tutorial får du hjälp att enkelt styla hår med hjälp av Magic Style Brush. Hårstyling har aldrig varit enklare! Se hela videon här!