leverantörer

Frisörkurser

Webshops

HeadBrands - Friheten att själv välja

Fredrik Gelkner, Mikael Nilsson, HeadBrands.

För tre år sedan identifierade Fredrik Gelkner och Mikael Nilsson ett gap på marknaden. De grundade då HeadBrands, en frisörgrossist som säljer frisörprodukter och tillbehör från fler än 30 leverantörer. Valfrihet är ledordet för HeadBrands. Man låter kunderna mixa fritt mellan olika varumärken och handla styckvis, på så vis slipper små som stora salonger hyllvärmare.

Frisören sparar tid 

HeadBrands, frisørgrossist

"Vi har utmanat det konventionella tänkandet i frisörbranschen", säger Fredrik Gelkner. Tillsammans med Mikael Nilsson skapade han en verksamhet som sedan 2010 har vuxit från 3 till 20 anställda."

Idén uppkom när Fredrik hjälpte sin fru med inköpen till hennes salong.

"Jag fick lägga ner otroligt mycket tid på inköp från de olika leverantörerna och varje gång ställdes det krav på hela förpackningar eller köp av hela kampanjer. Tanken om att det måste finnas ett alternativt sätt för frisörer att handla väcktes och företaget HeadBrands uppstod”, berättar Fredrik Gelkner. Själv hade han stor erfarenhet av att driva företag och hade arbetat mycket med företagsutveckling, men visste ingenting om just frisörbranschen.

Hela HeadBrands teamet lägger stor vikt på
superbra service och snabba leveranser

Det gjorde däremot Mikael Nilsson, som då arbetade som säljare på ett av de stora varumärkena och hade 10 års erfarenhet inom branschen. Idag skickar de dagligen ut 150 - 200 paket till svenska frisörer och 20 - 25 till danska frisörer.

”Vår filosofi är att vi vill ge frisörerna möjlighet att välja själva", förklarar Fredrik. "Hos oss kan de köpa två flaskor schampo, en plattång och fyra stylingprodukter - allt från olika leverantörer om man så önskar. Vi ger frisörerna möjlighet att skära ner på sitt lager och därmed minska sina kostnader."

Kundservice - en viktig del av verksamheten
HeadBrands har inga säljare som åker runt, utan frisörerna vänder sig till hemsidan eller kontaktar HeadBrands via telefon. Men kundservicen är i topp och en superviktig del av verksamheten. Med hjälp av företagets egna experter kan frisörerna få svar på alla sina frågor. "Vår huvudsakliga målgrupp är mindre salonger med 1 - 3 frisörer som kanske inte får besök av säljare så ofta, och som inte kan eller vill köpa stora kvantiteter", förklarar Fredrik. 

Helhetsleverantör
”Vi är en totalleverantör inom frisörbranschen med allt från hårvård och stylingprodukter till hårfärg, elverktyg, borstar, saxar, clips och hårspännen", säger Fredrik. Med en effektiv organisation utan säljare kan HeadBrands erbjuda bättre priser, vanligtvis ca 20 % lägre. Orders skickas direkt från lagret i Lund. ”Eftersom vi har samtliga varor på lager beräknas de alltid vara framme hos kund inom 1 - 2 dagar", säger Fredrik.

HeadBrands har goda relationer till de olika leverantörerna av produkter och tillbehör. "I början såg de oss mer som en konkurrent, men idag samarbetar vi. De stora leverantörerna ser klart fördelen i att de via oss kan komma i kontakt med alla frisörer - även de små som de normalt inte når ut till i den utsträckning de gärna vill. Vi är med andra ord en alternativ distributionskanal”, berättar Fredrik.

HeadBrands, frisørgrossist
Allla produkter på HeadBrands är köpta från officiella kanaler

Kommunikation i alla kanaler
En gång om året skickas en omfattande produktkatalog ut till frisörerna. 

"Vi började med ett enkelt utskick som nu vuxit till en omfattande produktkatalog på över 400 sidor med fler än 30 varumärken. Utöver det skickas ytterligare 6-8 mindre nyhets- och kampanjutskick ut. Vi har även ett digitalt nyhetsbrev som vi skickar ut till alla våra kunder via e-post”.

Fredrik avslutar med att belysa att HeadBrands är och förblir en verksamhet för professionella frisörer. "Vårt mantra är göra varje dag lite enklare och mer givande för frisören. Det kan vara i form av ett utökat sortiment, nya produktgrupper eller en ny tjänst. Så länge det gynnar våra frisörer!”

Text: Pia Finne
Foto: Jesper Molin

För mer information besök: www.headbrands.se eller se www.facebook.com/headbrands, www.pinterest.com/headbrands och www.instagram.com/headbrands.

Titta på hårkollektioner, boka in höstens frisörkurser, se hårprodukter eller se webshops
för frisörer
. Bli ett Hairmagazine Facebook-fan här eller håll dig uppdaterad på frisörbranschen
genom att prenumenera på Hairmagazines nyhetsbrev.

 

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Två nya vårdande produkter från Kepro Kaypro Treasure Oil

Kombinationen av fem exklusiva oljor i KayPro Treasure Oil-produkterna stärker och vårdar även det mest skadade hår.
Cera Curly i ny storlek

Cera Curly i ny storlek

Den populära locktången Cera Curly finns nu i en ny storlek! 32 mm! Läs mer här!
Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Session.Map lanserar en förbättrad lera från ELEVEN Australia

Nu lanserar Session.Map en ny förbättrad lera från ELEVEN Australia. Extra Hold Styling Clay har fått en ny, uppdaterad formula.
SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

SP Series – högkvalitativa stylingborstar från JAGUAR

Styling Professional (SP) är serien med stylingborstar från JAGUAR som är anpassade för att borsta igenom och reda ut alla olika hårtyper.
Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

Rapunzel of Sweden introducerar Easy Clip-in

En helt ny produkt som är enkel att fästa och används för att skapa volym och färgeffekter, och passar alla hårtyper.

Annons

Nya shower se fler frisörshower

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.
The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

The Barber satte världsrekord till förmån för Movember Foundation

Vid Movember World Record Shave Down i Malmö rakade barberare från The Barber by Larsson & Lange hela 304 män på sex timmar. Allt för ett gott ändamål!
Alternative Hair Show firade 35 år!

Alternative Hair Show firade 35 år!

Den extraordinära välgörenhetsshowen Alternative Hair Show i Royal Albert Hall var en upplevelse för ögat med ett uppvisande av kreativitet utan dess like.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Sofia Geideby

Sofia Geideby

I mars utnämndes Sofia Geideby till Årets Frisör 2014. Och Sofia, som till vardags jobbar på Björn Axén, njuter av vinsten. – Jag lever i ett drömscenario just nu! Läs hela intervjun med Sofia här.
Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.
Björn Axén - How to get the look - Kort hår

Björn Axén - How to get the look - Kort hår

I denna tutorial från Björn Axén visar de hur man gör en enkel styling av en kortare frisyr. Se hela videon här!
Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med lugg

Här kommer ännu en inspirerande tutorial från Björn Axén, denna gången visar de hur man kan få till en snygg uppsättning på kunder med lugg!