leverantörer

Frisörkurser

Webshops

Gamla betalningsterminaler byts ut innan årsskiftet

Betalningsjättarna VISA och Mastercard har beslutat att gamla betalningsterminaler ska bytas ut innan årsskiftet på grund av säkerhetsskäl. Henning N. Jensen, ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON, berättar att sådana här utskiftningar görs med jämna mellanrum och kommer att ske allt oftare i framtiden.

Kontaktlösa betalningar blir allt mer populära. Kontaktlösa betalningar blir allt mer populära. 

Vi går mot ett allt mer kontantlöst samhälle och de allra flesta salonger accepterar idag att kunder betalar med kort eller via en betalningsapp. Som med all teknik går utvecklingen framåt och betalningsterminalerna behöver uppdateras eller bytas ut efter ett tag. Vid årsskiftet när 2017 blir 2018 sker just ett sådant skifte. Hair Magazine har pratat med Henning N. Jensen, ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON, om vad den här utskiftningen betyder för branschen.

- Det har skett tre eller fyra utskiftningar under mina 30 år i branschen, säger Henning. Det är inget speciellt med det. Däremot är det fler mindre salonger och butiker som tar emot kortbetalningar och därför är det fler som upplever det här för första gången.

Svindlare kommer in bakvägen
Uppdateringen drivs på av betalningsjättarna VISA och Mastercard på grund av säkerhetsskäl.

- Utskiftningarna görs för att det ska bli svårare för svindlare att komma igenom  betalkortssystemen via butiksterminaler. De internationella kortleverantörerna, Visa och MasterCard, upplever fler och fler förluster på grund av svindlare som via bakvägen kommer in i deras system, och det är ju ingen intresserad av. Eftersom svindlarna hela tiden blir duktigare och duktigare kan vi förvänta oss att den här sortens terminalutskiftningar kommer att ske oftare och oftare i framtiden.

Henning N. Jensen, , ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON.Henning N. Jensen, , ägare och senior partner på konsultfirman PlusCON.

Nästa generation
Henning understryker att det är långt ifrån alla kortterminaler som ska bytas ut. De företag som erbjuder kortterminaler har dessutom vetat om den här utskiftningen länge, så de företag som berörs ska ha fått besked om detta.

- Det är enbart de äldsta POS-terminalerna som ska bytas ut. Är man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. De flesta salongsägare som har köpt sina terminaler har förmodligen hunnit avskriva dem, men är man orolig för hur länge nästa generation betalningsterminaler kommer att hålla kan man överväga att hyra sina terminaler istället.

I hyresavtal ingår ofta både uppdatering och service men det är såklart viktigt att läsa igenom hyresavtalet noga innan avtalet ingås så att det står klart vad som ingår och inte.

Läs också: Öka omsättningen med långsiktiga lösningar

Är man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. Foto: DankortÄr man som salongsägare osäker på om ens terminal ska bytas ut bör man kontakta sin leverantör. Foto: Dankort

Tänka långsiktigt
Enligt Henning kommer de här utskiftningarna med största sannolikhet att ske allt oftare i framtiden. Det kan därför vara bra att tänka långsiktigt när man väljer terminal.

- Användningen av kontaktlösa kort stiger hela tiden och om det är dags att skaffa en ny kortterminal nu rekommenderar jag absolut att välja en som kan ta emot kontaktlösa betalningar. Som salongsägare är det också viktigt att välja en terminal som passar in i frisörmiljön. Se till att terminalen är stabil, lätt att rengöra och att den passar in i inredningen.

Information om kontaktlösa betalningar 
Kontaktlösa betalningar sker genom att kortet läggs mot terminalen istället för att chippet stoppas in i kortläsaren. Detta gör att betalningarna sker både enklare och snabbare. De kort och kortläsare som kan genomföra kontaktlösa betalningar är utrustade med en symbol. För köp under 200 kronor behövs ingen pinkod. För betalningar av mer än 200 kronor ska kunden knappa in sin pinkod efter att kortet hållits mot terminalen. Från och med 2020 ska alla handlare kunna ta emot kontaktlösa betalningar. Källa: Visa.se

Text: Camilla Svensson

Annons

Nya produkter se fler produktnyheter

SLICY Black – den eleganta, ergonomiska saxen nu i svart

SLICY Black – den eleganta, ergonomiska saxen nu i svart

Den eleganta och ergonomiska saxen Slicy finns nu i en lyxig svart utgåva.
evo fabuloso - färgstärkande balsam i 7 nyanser

evo fabuloso - färgstärkande balsam i 7 nyanser

evo Fabuloso är ett färgstärkande balsam som omedelbart förstärker hårfärgen samtidigt som det återfuktar, reparerar och ger håret glans.
Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture.

Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture.

Catwalk Ponytail från Balmain Hair Couture har utvecklats av backstage-stylister, och är en välanvänd backstage-hemlighet.
Structure + Shine från Goldwell

Structure + Shine från Goldwell

Structure + Shine Straightening Service ger dig det perfekta redskapet för att ge din kund det där vackra, släta håret hon alltid har drömt om. Läs mer här:
Paul Mitchell Skylight Frihandsblekning

Paul Mitchell Skylight Frihandsblekning

Paul Mitchells nya lerblekning är idealisk för frihandsapplicering, såsom balayage, slingor, contouring m.m

Annons

Nya shower se fler frisörshower

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

British Hairdressing Awards 2017 – Vinnarna!

Fler än 1500 av Storbritanniens största talanger inom frisörbranschen deltog vid eventet för att hylla landets mest kreativa och tekniska hårstylister.
Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

Acadermia 2017 - En helg med holistisk skönhet

"Att se på skönhet som en helhet är en absolut en trend just nu", säger Catarina Pap de Pestény, VD och grundare av Acadermia som gick av stapeln på Stockholmsmässan. Se alla bilder från mässan här.
Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Inspirationshelg med Goldwell & KMS

Det var ren inspiration på programmet när Goldwell och KMS bjudit in frisörer från hela landet till inspirationshelg i Göteborg. Läs och se bilder från helgen här:
Full fart på Frisöreventet 2017

Full fart på Frisöreventet 2017

Det var lång kö innan Frisöreventet 2017 slog upp sina dörrar för de förväntansfulla besökarna. Väl inne fick de ta del av massor av inspiration, de senaste produktnyheterna och visningar med bland andra Guy Tang.
Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skägg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands öppnade upp sin Creative Studio för en hands-on workshop för frisörer som ville lära sig mer om skäggtrimning, rakning och klassiska herrfrisyrer.

Annons

Frisyrkollektioner se fler frisyrkollektioner

Annons

Frisörporträtt se fler frisörporträtt

Inger Ellen Nicolaisen

Inger Ellen Nicolaisen

Det är sällan man möter en ledare eller människa som Inger Ellen Nicolaisen, grundare av Nikita Hair. Hennes säregna ledarstil tillsammans med en enorm energi är det nyckeln till hennes stora framgång.
Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin

Mariana ”Mirre” Dehlin är Intercoiffure-medlem, styrelseledamot i Frisörföretagarnas riksstyrelse och driver salongen Mirres på Kungsholmen.

Annons

Nya videor se fler videor

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

Björn Axén - How to get the look - Uppsättning med smycke

En cool look som inte smälter in i mängden. Lär dig hur du kan göra uppsättningen med denna tutorial från Björn Axén.
Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine välkomnar Finland!

Hair Magazine är stolta att meddela att vi expanderar till Finland. Det första magasinet skickades nyligen ut till de finska frisörerna.
Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Björn Axén - How to get the look - Elegant uppsättning

Inför säsongens alla festligheter kommer här en tutorial från Björn Axén där du kan lära dig hur du snabbt skapar en elegant uppsättning på dina kunder.
Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Björn Axén - How to get the look - Locka med plattång

Denna tutorial från Björn Axén visar hur du skapar härliga lockar med plattång.
Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Hair Magazine deltog vid Salon International 2017

Följ med och se hur det såg ut när Hair Magazine var på plats på Salon International 2017 i London.